Μουντιάλ 2022: Σπάει όλα τα ρεκόρ τηλεθέασης σύμφωνα με τη FIFA

Ανανεώθηκε:
μουντιαλ 2022 νεα ειδησεις τηλεοπτικα

Το πιο δημοφιλές Παγκόσμιο Κύπελλο όλων των εποχών φαίνεται πως είναι το Μουντιάλ 2022. Αυτό δείχνουν τα πρώτα τηλεοπτικά στοιχεία που έκανε γνωστά η FIFA.

Μακροχρόνια Στοιχήματα Μουντιάλ στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ματς της πρεμιέρας Κατάρ – Ισημερινός (0-2) παρακολούθησαν κατά μέσο όρο 3,3 εκατομμύρια τηλεθεατές στον Ισημερινό και κορυφαίο κοινό ήταν τα 3,6 εκατομμύρια. Δηλαδή, μια αύξηση 109% στην τηλεθέαση του εναρκτήριου ματς στη χώρα αυτή σε σχέση με το υψηλότερο ποσοστό στις δύο αμέσως προηγούμενες διοργανώσεις Μουντιάλ.

Και στη Βραζιλία είδαν πολλοί την πρεμιέρα. Το μερίδιο τηλεθεατών πήγε κατά 50% στην TV Globo που έδειξε το εναρκτήριο παιχνίδι. Το μέσο κοινό ήταν 24,36 εκατομμύρια, 6% υψηλότερο από αυτό της πρεμιέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, που προσέλκυσε 22,86 εκατομμύρια θεατές.

Την ίδια ώρα, στην Κολομβία, το κοινό ήταν 5,5 εκατομμύρια, με κορύφωση τα 6,3 στο Caracol TV. Πιο υψηλό νούμερο από τα έξι προηγούμενα παιχνίδια πρεμιέρας του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΕΔΩ βλέπετε κάθε μέρα τα κορυφαία προγνωστικα μουντιαλ

Η πρεμιέρα στην Ευρώπη

Και στην Ευρώπη, τα νούμερα είχαν επίσης ενδιαφέρον.

Το BBC1 μετέδωσε το ματς στο Ηνωμένο Βασίλειο και συγκέντρωσε μέσο κοινό 6,25 εκατομμυρίων τηλεθεατών. Αύξηση 57,5% σε σχέση με τον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ 2018.

Το παιχνίδι έδειξε το TF1 στη Γαλλία με κοινό 5,05 εκατομμυρίων θεατών. Μεγαλύτερο κατά 30% από τον πρώτο αγώνα του περασμένου Παγκόσμιου Κυπέλλου, που ήταν 3,83 εκατομμύρια. Την τελετή έναρξης είδαν ζωντανά κατά μέσο όρο 4,18 εκατομμύρια τηλεθεατές.

Όσο για την Ιταλία, η πρεμιέρα τράβηξε κατά μέσο όρο 4,66 εκατομμύρια θεατές. Ήταν 3,59 εκατομμύρια εκείνοι που παρακολούθησαν τον εναρκτήριο αγώνα το 2018.

Tο τηλεοπτικό κοινό ήταν 13% μεγαλύτερο και στην Ισπανία σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν.

Εδώ έχεις ΟΛΟΚΛΗΡΟ το μουντιαλ 2022 προγραμμα μέχρι και τον μεγάλο τελικό!

Δημοφιλή και τα υπόλοιπα ματς

Τη μετάδοση του ματς Ολλανδία – Σενεγάλη, την παρακολούθησαν 4,16 εκατομμύρια στον ολλανδικό τηλεοπτικό σταθμό NPO1.  Ήταν το υψηλότερο από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα για τον προηγούμενο μήνα και φυσικά το υψηλότερο της ημέρας.

Η μάχη της Ουαλίας κόντρα στις ΗΠΑ μεταδόθηκε σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο από το ITV και στην Ουαλία από το S4C. Έφτασε τους 12,5 εκατομμύρια θεατές στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η νίκη της πρωταθλήτριας κόσμου Γαλλίας με 4-1 επί της Αυστραλίας στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμός TF1 είχε το υψηλότερο κοινό της χρονιάς. Με μέσο όρο 12,53 εκατομμύρια, και κορύφωση τους 14 εκατομμύρια τηλεθεατές.