Μεγάλο πρόστιμο σε στοιχηματική εταιρία για παράβαση των κανονισμών περί διαφημίσεων

Ανανεώθηκε:
στοιχημα online

Μεγάλο χρηματικό πρόστιμο σε διάσημη εταιρία για στοίχημα και τυχερά παιχνίδια, επέβαλε η Ρυθμιστική Αρχή της Ολλανδίας, KSA, για διαφημίσεις που απευθύνονταν σε νεαρούς ενήλικες μέσω email.

Πιο συγκεκριμένα η Kansspelautoriteit (KSA), η ρυθμιστική αρχή τυχερών παιχνιδιών της Ολλανδίας, επέβαλε πρόστιμο στην Bingoal Nederland BV, για διαφημίσεις που απευθύνονταν σε νεαρούς ενήλικες μέσω email.

Όπως έγινε γνωστό η Kansspelautoriteit επέβαλε πρόστιμο 400.000 ευρώ στην Bingoal, για διαφημίσεις της σε κοινό ηλικίας 18-24 ετών, κάτι που απαγορεύεται στη χώρα. Οι ολλανδικοί νόμοι γύρω από τη διαφήμιση στοιχημάτων αναφέρουν ότι το μάρκετινγκ πρέπει να είναι “στοχευμένο” σε καταναλωτές ηλικίας 24 ετών και άνω, λόγω του ότι τα άτομα σε μικρότερες ηλικίες θεωρούνται ότι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η KSA εξήγησε: “Αυτό δεν επιτρέπεται, διότι οι νεαροί ενήλικες αποτελούν ευάλωτη ομάδα-στόχο. Ο εγκέφαλος των νέων ανθρώπων βρίσκεται ακόμη σε στάδιο ανάπτυξης. Ως αποτέλεσμα, είναι ιδιαίτερα επιρρεπείς στον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια”.

Το άρθρο 2, παράγραφος 4 του ολλανδικού νόμου περί στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών (Bwrvk) ορίζει τον κανόνα ότι οι αδειοδοτημένοι φορείς εκμετάλλευσης δεν πρέπει να κατευθύνουν διαφημίσεις και προωθητικές ενέργειες σε νέους ενήλικες.

Η KSA έχει επιβάλει πρόστιμα σε συνολικά πέντε παρόχους τυχερών παιχνιδιών για διαφημίσεις που απευθύνονταν σε νέους. Η έρευνα έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Οι διαφημίσεις φέρεται να ήταν σε μορφή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και σε απάντηση, ο φορέας εκμετάλλευσης παραδέχθηκε ότι έστειλε τις επικοινωνίες στους εν λόγω παίκτες, αλλά αρνήθηκε ότι απευθύνονταν στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα. Αντιθέτως, η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι στάλθηκαν στο πλαίσιο “γενικής διαφήμισης προς όλους τους παίκτες”.


👉 Τα καλύτερα προγνωστικά στοιχήματος τα βρίσκεις καθημερινά στους Betarades:

⚽️ Προγνωστικά ποδοσφαίρου
🏀 Προγνωστικά μπάσκετ
🎾 Προγνωστικά τένις
Προγνωστικά Value Bets
🎯 Bet Builder Προγνωστικά
🔹 Μελετημένα Προγνωστικά
✍️ Αναλύσεις αγώνων στοιχήματος

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777, Παίξτε Υπεύθυνα.