Μεγάλη μείωση στα έσοδα από το Στοίχημα!

Ανανεώθηκε:
στοίχημα ίντερνετ

Η διαδικτυακή αγορά τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα υπέστη μείωση των εσόδων κατά 40% τους πρώτους πέντε μήνες του 2020. Να τονιστεί, ότι τα αθλήματα σταμάτησαν ουσιαστικά ολοκληρωτικά για μεγάλο διάστημα, λόγω του COVID-19. Οι Στοιχηματικές Εταιρίες, όπως η Bet365 ήρθαν είδαν τα νούμερα να πέφτουν. Κάτι αναμενόμενο, με την έλλειψη δράσης στο ποδόσφαιρο και τα άλλα σπορ.

Τα στοιχεία που δημοσίευσε η Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (ΕΕΕΠ) δείχνουν ότι η τοπική αγορά διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών παρήγαγε έσοδα σχεδόν 150 εκατ. ευρώ τους πρώτους πέντε μήνες του 2020. Μειωμένα δηλαδή κατά 40% σε σχέση με την ίδια περίοδο, πέρυσι.

Η χρονιά ξεκίνησε αρκετά καλά με έσοδα 49,3 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο. Τα έσοδα μειώθηκαν στα 45 εκατομμύρια ευρώ τον Φεβρουάριο, όταν άρχισε η… αντίστροφη μέτρηση για τις αναβολές αγώνων λόγω της πανδημίας. Τα έσοδα υποχώρησαν στα 36,1 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο. Τον Απρίλιο κατηφόρισαν στα 29,5 εκατ. ευρώ, πριν ανακάμψουν ελαφρά στα 30 εκατ. ευρώ τον Μάιο.

Ο Stoiximan είχε μερίδιο σχεδόν 49% της συνολικής πίτας. Ξεκίνησε τη χρονιά με έσοδα 24,3 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο, αλλά αυτά έπεσαν στα 14,8 εκατ. ευρώ μέχρι τον Μάιο.

Η Bet365 του Ηνωμένου Βασιλείου, ξεκίνησε τη χρονιά στη δεύτερη θέση, έχοντας έσοδα περίπου 14,3 εκατ. ευρώ σε κάθε έναν από τους δύο πρώτους μήνες του έτους. Αλλά η έλλειψη αθλητικής δράσης έριξε την ιστοσελίδα στην τρίτη θέση, μέχρι τον Μάιο, με 5,2 εκατ. ευρώ.

Η Sportingbet, της GVC Holdings (ιδιοκτήτης της Sporting Odds Ltd, του νόμιμου φορέα για την ελληνική αγορά) βρισκόταν στην τρίτη θέση για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, αλλά πέρασε τηνBet365 τον Μάιο. Η Sportingbet ξεπέρασε τις απώλειες της πανδημίας, καλύτερα από τις περισσότερες ιστοσελίδες. Τα έσοδα ύψους 6,1 εκατ. ευρώ τον Μάιο, ήταν μόλις χαμηλότερα από τα 6,3 εκατ. ευρώ του Ιανουαρίου.

Ο ΟΠΑΠ, είδε τα έσοδα από το διαδίκτυο να μειώνονται στο ελάχιστο τους πρώτους πέντε μήνες του 2020. Τα παιχνίδια live καζίνο δεν παρέχονταν μέχρι τον Μάιο, και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Άλλες ιστοσελίδες που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα, πήγαν κόντρα στο ρεύμα, αυξάνοντας τα έσοδά τους κατά τη διάρκεια του έτους. Η NetBet υπερδιπλασίασε τα έσοδά της από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο, αν και η παρουσία της ιστοσελίδας στην Ελλάδα ήταν μικρή στις αρχές του έτους. Με αποτέλεσμα το σύνολο του Μαΐου να είναι 790 χιλ. ευρώ.

Εντωμεταξύ, η κυβέρνηση προχωρά τα σχέδιά της για εκ νέου αδειοδότηση της διαδικτυακής αγοράς. Τα σχέδια των κανονισμών της συνάντησαν κάποιες αντιρρήσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ΕΕΕΠ αναμένεται να δημοσιεύσει τους τελικούς κανονισμούς το προσεχές διάστημα.