Κύπρος: “Χειραγωγημένοι αγώνες, παράνομο στοίχημα και ατζέντηδες”

Ανανεώθηκε:
stimena paixnidia

Ο Φοίβος Ζαχαριάδης, σύμβουλος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και υπεύθυνος για θέματα αθλητισμού στην Κύπρο σχολίασε τη νοοτροπία στη Μεγαλόνησο, που επέτρεψε στο ποδόσφαιρο να διαφθαρεί σε πολύ μεγάλο βαθμό και λόγω των χειραγωγημένων αγώνων για το στοίχημα.

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης (25/02) στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου με θέμα: «Διαφθορά στο Κυπριακό Ποδόσφαιρο, Προθέσεις και Κωλύματα Πάταξης και Καταστολής», έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα που μπορούσαμε να λάβουμε, αλλά ουδέποτε πήραμε.

Αφού πρώτα μίλησε για τη Λευκή Βίβλο που συνετάχθη το 2008 κατόπιν αποφάσεως της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2006) και συμβολής αξιόλογων ανθρώπων του αθλητισμού όπως ο Ελλαδίτης Ευρωβουλευτής Μανώλης Μαυρομμάτης, αναφέρθηκε στις βασικές πρόνοιες της: «Η Λευκή Βίβλος συγκεκριμενοποίησε τις παραμέτρους που θα πρέπει να απασχολήσουν τα κράτη μέλη, αλλά και ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οποίες ήταν: 1. Προσυνεννοημένοι αγώνες στο ποδόσφαιρο, 2. Παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα, 3. Ατζέντηδες ποδοσφαίρου, 4, Βία εντός και εκτός των αθλητικών χώρων, 5. Ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και 6. Doping».

Ακολούθως ανέλυσε πόσο ολιγωρήσαμε. «Αντικρίστηκε όχι απλά υποτονικά αλλά με πλήρη αδιαφορία» είπε, εξηγώντας ότι η εφαρμογή της Λευκής Βίβλου αφέθηκε στη διακριτική ευχέρεια των Ομοσπονδιών, με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού να αρκείται σε έναν «απλό Λογιστικό Έλεγχο για τα ποσά που επιχορηγούσε» κατά την έκφρασή του.

Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την απροθυμία τήρησης του Περί ΚΟΑ Νόμου (σ.σ. έχει πρόνοιες για το ασυμβίβαστο στον αθλητισμό και όχι μόνο), ενώ υπερτόνισε και την απουσία Εθνικής Νομοθεσίας για τον αθλητισμό, η ανυπαρξία της οποίας, σύμφωνα με τα λόγια του, «έδωσε τη δυνατότητα να να βρουν πρόσφορο έδαφος παράνομες επιχειρήσεις διαφθοράς και οι οποίες συνέστησαν ένα εγκληματικό οικονομικό οικοδόμημα».

Έκλεισε με θετικό τρόπο, αναφερόμενος στις πρόσφατες προσπάθειες στις οποίες συμμετέχει ενεργά για ετοιμασία Εθνικής αθλητικής νομοθεσίας, μετά και από το πράσινο που άναψε το υπουργικό συμβούλιο.

Στην συζήτηση απηύθυναν ομιλίες οι ακόλουθοι:

• Λεόντιος Τσέλεπος – Μέλος ΔΣ ΚΟΑ

• Ανώτ. Αστυνομός Χριστόφορος Μαυρομμάτης, Διευθυντής Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, Αστυνομία Κύπρου

• Σπύρος Νεοφυτίδης – Εκτελεστικός Πρόεδρος ΠΑΣΠ

• Άντρος Κουλουμπρής – Πρόεδρος Συνδέσμου Κυπρίων Προπονητών Ποδοσφαίρου

• Γιώργος Πάπουτσος – Πρόεδρος Συνδέσμου Προπονητών Κύπρου

• Ανδρέας Μακρής – Διεθνής Ποδοσφαιριστής

• Ομ. Καθ. Ανδρέας Μακρής – Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

• Δρ. Αντώνης Αλεξόπουλος – Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο Επικουρος Καθηγητής Εργοφυσιολογίας Γιώργος Παναγιώτου του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Interwetten.gr, η κορυφή σε Smartphone και Tablet!
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πηγή: tothemaonline.com