Ξεπέρασαν το 1 δισ. € τα ετήσια έσοδα από τυχερά παιχνίδια στην Κύπρο

Ανανεώθηκε:
καζινο νεα ειδησεις
Photo Credits: IMAGO / Pond5 Images

Η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων της Κύπρου ανακοίνωσε τα οικονομικά στοιχεία για τυχερά παιχνίδια για το τέταρτο τρίμηνο αλλά και το σύνολο του έτους 2023.

Προσφορά* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ! Promo code YUMMY100
winmasters app
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μέσα στην έκθεση, υπάρχει η κλάση Α, που αναφέρεται στα επίγεια, και η κλάση Β, για τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια.

Για το τέταρτο τρίμηνο τόσο για την Α όσο και για την Β, τα συνολικά έσοδα, η διανομή κερδών και τα ακαθάριστα έσοδα από τυχερά παιχνίδια (GGR) σημείωσαν όλα αύξηση.

Τα online GGR ήταν λίγο πάνω από 19 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο. Ενώ τα επίγεια έφτασαν συνολικά τα 14,8 εκατ. ευρώ. Συνολικά και στους δύο τομείς κατά το τρίμηνο, το GGR ανήλθε στα 30,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 9% σε ετήσια βάση.

Τα συνολικά έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο του 2023 ανήλθαν σε 325,6 εκατ. ευρώ και είχαν αύξηση 10%. Τα 235,1 εκατ. ευρώ από αυτά προήλθαν από την κατηγορία Β, ενώ τα 90,5 εκατ. ευρώ από την κατηγορία Α.

Το συνολικό GGR διαμορφώθηκε στα 123,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 6% σε σύγκριση με το 2022. Το GGR της κατηγορίας Α σημείωσε οριακή πτώση 0,2% στα 54,5 εκατ. ευρώ, ενώ το GGR της κατηγορίας Β αυξήθηκε κατά 12% στα 68,9 εκατ. ευρώ.

Εξετάζοντας τα συνολικά έσοδα για όλο το έτος, το συνολικό ποσό ξεπέρασε το ένα δισεκατομμύριο! Συγκεκριμένα, ανήλθε σε 1,1 δισ. ευρώ. Και πάλι, ο διαδικτυακός τομέας πήρε το μεγαλύτερο μερίδιο με 799,1 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 17% σε σχέση με πέρσι. Ενώ τα έσοδα από τα επίγεια τυχερά παιχνίδια αυξήθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση, σε 310,1 εκατ. ευρώ.

Προσφατα, και η ΕΕΕΠ παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν μεγάλη αύξηση στα τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα.

Προσφορά* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ! Promo code YUMMY100
winmasters app
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ