Αύξηση 18,45% στα online τυχερά παιχνίδια τον Ιανουάριο του 2024

Ανανεώθηκε:
τυχερα παιχνιδια online
Photo Credits: xavierlorenzo / Alamy Stock Photo

Τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε η ΕΕΕΠ για τυχερά παιχνίδια δείχνουν μεγάλη αύξηση στα online πονταρίσματα και όχι μόνο. Τα οικονομικά μεγέθη αφορούν τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, σε σχέση με αυτόν του 2023.

Προσφορά* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ! Promo code MYTH100
winmasters app
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδικότερα, στις διαδικτυακές εταιρίες τα πονταρίσματα έφτασαν τον Ιανουάριο του 2024 τα 2,76 δισ. ευρώ, από 2,33 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα του 2023. Παρουσιάζοντας, έτσι, μια αύξηση κατά 18,45%.

Συνολικά, επίγεια και διαδικτυακά, στα 3,597 δισ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα πονταρίσματα των παικτών τυχερών παιγνίων (Total Gaming Revenue – TGR) για τον Ιανουάριο του 2024. Ανέβηκαν κατά 15,07% σε σχέση με τον Ιανουάριο του 2023, που ήταν στα 3,126 δισ. ευρώ.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι η ΕΕΕΠ χαρακτηρίζει αυτόν τον αριθμό ως μη πραγματικό. Επειδή περιλαμβάνει κέρδη που ξαναπαίζονται όπως και επιβραβεύσεις* από τους παρόχους προς τους παίκτες. Αυτό οδήγησε την Επιτροπή στην απόφαση από εδώ και πέρα να ανακοινώνει τα ποσά που ποντάρουν οι παίκτες χωρίς αυτά τα δύο στοιχεία.

Η ΕΕΕΠ έχει αρχίσει τη διαδικασία ώστε να υπολογίζεται το αναμορφωμένο TGR για να φαίνονται τα χρήματα που παίζονται στην πραγματικότητα σε κάθε συνεδρία.

Τα συνολικά νούμερα

Επιπλέον, τον πρώτο μήνα του 2024 το GGR (Gross Gaming Revenue, δηλαδή τα έσοδα των παρόχων) είναι ελαφρώς χαμηλότερο σε σχέση με του 2023. Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα προφόρων ήταν στα 230 εκ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2024 έναντι 235 εκ. ευρώ το ίδιο διάστημα πέρσι. Η μικρή πτώση λόγω κορεσμού της αγοράς θεωρείται φυσιολογική.

Επίσης, με βάση τα επίσημα νούμερα της ΕΕΕΠ, ο ΟΠΑΠ είχε TGR 625 εκ. ευρώ τον Ιανουάριο αυτού του έτους. Με αύξηση 6,11% από τα 589 εκ. ευρώ του περσινού Ιανουαρίου.

Όσο για τα έσοδα των online παρόχων αυτά μειώθηκαν. Από 78,69 εκ. ευρώ έφτασαν τα 72,69 εκ. ευρώ. Αποτυπώνεται, έτσι, η διαφορά λόγω των στοιχείων που ξαναπαίζονται. Όπως και του αυξημένου φόρου που πρέπει να πληρώσουν τόσο οι παίκτες όσο και οι πάροχοι.

Οι αριθμοί της φορολογίας πράγματι προκαλούν εντύπωση λόγω μεγάλης αύξησης. Τα έσοδα του κράτους από φόρους παικτών ανήλθαν στα 34,4 εκ. ευρώ από 30,3 εκ. που ήταν το προηγούμενο έτος, μια αύξηση 13,53%.

Στον πίνακα που ακολουθεί εμφανίζονται τα βασικά οικονομικά µεγέθη για τον Ιανουάριο του 2024 και τον Ιανουάριο του 2023.

εεεπ τυχερα παιχνιδια

Παρατηρήσεις

α) Στα Δικαιώματα περιλαμβάνονται: Συμμετοχή Ε.Δ, Πόρος της ΕΕΕΠ.

β) Στα Δικαιώματα Ιπποδρόµου περιλαμβάνονται: Δικαιώματα Φ.Ε.Ε., Λογαριασμός Επάθλων, Δικαιώματα Ελληνικού Δημοσίου, Πόρος της ΕΕΕΠ.

γ) Στα Δικαιώματα Καζίνο περιλαμβάνονται: Συμμετοχή Ε.Δ., Έσοδα από εισιτήρια (όπου εφαρµόζεται), Απόδοση συµµετοχής υπέρ Δήμων, Ετήσιο Τέλος διατήρησης της άδειας (όπου εφαρµόζεται). Το ετήσιο τέλος ΕΚΑΖ (όπου εφαρμόζεται), το οποίο αντιστοιχεί σε ποσοστό 1% xGGR για έτος αναφοράς, υπολογίζεται στο τέλος κάθε ηµερολογιακού έτους.

δ) Στα ανωτέρω ποσά δεν περιλαμβάνονται τυχόν προσαυξήσεις λόγω εκπρόθεσµης υποβολής δηλώσεων και προσαυξήσεις ρυθμίσεων.

Προσφορά* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ! Promo code MYTH100
winmasters app
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις