Ιταλία: Αντιδράσεις για νέο φόρο στο στοίχημα ύψους 160 εκ. €

Ανανεώθηκε:
ιταλια στοιχημα

Ένας καινούριος φόρος που εξετάζει η ιταλική κυβέρνηση να επιβάλει στο στοίχημα βρίσκει κάθετα αντίθετες τις στοιχηματικές εταιρίες της χώρας. Έχουν ήδη εκφράσει τους φόβους τους ότι μια τέτοια κίνηση θα σπρώξει παίκτες στη μαύρη αγορά.

Σε δύο περίπου εβδομάδες, η Βαλεντίνα Βετζάλι, Υφυπουργός Αθλητισμού, έχει ορίσει μια σημαντική συζήτηση. Με θέμα την καθιέρωση επιπλέον σταθερού φόρου 1% στον κύκλο εργασιών των στοιχημάτων.

Interwetten, το Στοίχημα είναι το άθλημά μας! 21+
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είχε ήδη μια πρώτη συνάντηση με ανθρώπους των δημοσιονομικών Υπουργείων της Ιταλίας, για να εξετάσει την περαιτέρω αύξηση της φορολογίας στο στοίχημα.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και της Ρυθμιστικής Αρχής Τυχερών Παιχνιδιών ADM, καθώς και του Οργανισμού Τελωνείων και Μονοπωλίων. Συνοδευόμενοι εκείνους των Υπουργείων Οικονομικής Ανάπτυξης, Εργατικής Πολιτικής, Επιτροπής Οικονομικών και του Γραφείου Εισοδήματος.

Μετά την αρχική συζήτηση της ομάδας στις 29 Μαρτίου, ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι σε σχεδόν δεκαπέντε ημέρες θα πραγματοποιηθεί νέα συνεδρίαση. Στην οποία τα Υπουργεία αναμένεται να παρουσιάσουν μεμονωμένες προτάσεις και σκέψεις σχετικά με τη φορολογική επιβάρυνση.

Τα νούμερα στη στοιχηματική αγορά της Ιταλίας

Σε περίπτωση που εγκριθεί η πολιτική, οι ιταλικές στοιχηματικές εταιρίες θα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια περαιτέρω δημοσιονομική επιβάρυνση.

Τα τελευταία στοιχεία του κλάδου αναφέρουν ότι ο συνδυασμός, σε διαδίκτυο και πρακτορεία, στοιχηματισμού σε εικονικά παιχνίδια και ιπποδρομίες είχε τζίρο περίπου 16 δισ. ευρώ.

Μια νέα φορολογική επιβάρυνση 1% στα έσοδα από στοιχήματα θα εξασφάλιζε στο φορολογικό ταμείο της Ιταλίας επιπλέον 160 εκατ. ευρώ. Πέρα ​​από τα 500 εκατ. ευρώ που εισπράχθηκαν από αδειοδοτημένους παρόχους, το 18% από πρακτορεία και 22% online.

Όπως έχει η κατάσταση, οι στοιχηματικές εταιρίες αντιμετωπίζουν άλλη μια φορολογική επιβάρυνση. Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19 εφαρμόστηκε φόρος 0,5% στα στοιχήματα για να βοηθήσει στην υποστήριξη του ιταλικού αθλητισμού.

Εγκρίθηκε ως μέτρο του «Διατάγματος Αναγέννησης του COVID-19» της Ιταλίας. Η προσωρινή φορολογική επιβάρυνση εφαρμόστηκε για 18 μήνες το 2020/2021 και συγκέντρωσε 90 εκ. ευρώ.

Γιατί αντιδρούν οι στοιχηματικές

Αν και δεν έχουν ακόμη παρουσιαστεί επίσημα σχέδια, οι στοιχηματικές έχουν συσπειρωθεί κατά της φορολογικής επιβάρυνσης. Δηλώνοντας ότι θα ευνοηθεί πάλι η μαύρη αγορά, που θα κερδίσει ένα πλεονέκτημα έναντι των στοιχηματικών με άδεια.

Interwetten, το Στοίχημα είναι το άθλημά μας! 21+
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι αναλυτές της αγοράς υπογράμμισαν ότι ένας φόρος 1% θα ισοδυναμούσε με πιθανή μείωση εσόδων κατά 10%-20%. Ένας αρνητικός παράγοντας, που πιθανότατα θα αναγκάσει τις στοιχηματικές εταιρίες να αναπροσαρμόσουν σημαντικά τις τιμές τους. Ενδεχομένως, οδηγώντας τους παίκτες σε στοίχημα σε παράνομους παρόχους.