Η απαγόρευση των διαφημίσεων ωφελεί τις παράνομες στοιχηματικές

Ανανεώθηκε:
online στοιχημα

Σε πολλές χώρες ανά την Ευρώπη οι διαφημίσεις σχετικά με το στοίχημα απαγορεύονται, ή υπάρχει η σκέψη να απαγορευτούν.

Οι υπέρμαχοι αυτής της τακτικής υποστηρίζουν ότι οι απαγορεύσεις ωφελούν το κοινωνικό σύνολο, ωστόσο διατυπώνεται ευρέως και η αντίθεση άποψη. Ένας από αυτούς που θεωρούν ότι η απαγόρευση των διαφημίσεων μάλλον έχει περισσότερο αρνητικό, παρά θετικό αντίκτυπο, είναι η πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων του Βελγίου, Αγκάλι Κλάβι.

“Στόχος μας είναι ο παίκτης να παραμείνει στη νόμιμη οδό. Και αν οι στοιχηματικές εταιρίες που έχουν άδεια αδυνατούν να διαφημιστούν, τότε το ρίσκο οι παίκτες να στραφούν προς παράνομες εταιρίες αυξάνεται δραματικά”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365
ΕΓΓΡΑΦΗ
21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210‍9237777, Παίξτε Υπεύθυνα

Το Βέλγιο σκοπεύει να επιβάλει αυστηρούς περιορισμούς στις διαφημίσεις που σχετίζονται με τα τυχερά παιχνίδια. Κάποιοι από τους κυριότερους υποστηρικτές της μεταρρύθμισης που προωθείται, μάλιστα, είναι ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Βίνσεντ Φαν Κικενμπόρν, και ο Υπουργός Οικονομικών, Βίνσεντ Φαν Πέτεχεμ.

Το νομοσχέδιο, που βρίσκεται ακόμη στη φάση της διαβούλευσης, προτείνει την απαγόρευση των περισσότερων μορφών διαφημίσεων στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών μέχρι το τέλος του 2023, αλλά και την παύση των χορηγιών σε αθλητικές ομάδες έως το τέλος του 2024.

Οι παραπάνω προτάσεις έχουν ένθερμους υποστηρικτές, ωστόσο υπάρχει και η αντίθετη πλευρά, την οποία στηρίζουν σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και αθλητικής ζωής της χώρας, όπως ο επικεφαλής του κόμματος MR (Mouvement Réformateur), γερουσιαστής Ζορζ-Λουί Μπουσέ, ο Γενικός Διευθυντής της Kindred στο Βέλγιο, Ντένις Μάριεν, ο CEO της Pro League, Λορέν Παρί, αλλά και η Κλαβί.

Η τελευταία, από την πλευρά της, αναγνώρισε ότι πρέπει να τεθούν ορισμένοι περιορισμοί στις διαφημίσεις καθώς “τα τυχερά παιχνίδια δεν είναι ένα χόμπι όπως όλα τα υπόλοιπα”, αλλά πρόσθεσε πως η καθολική απαγόρευση θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από αυτά που θα λύσει.