Έρευνα: Το 48% πόνταρε σε στοίχημα & τυχερά παιχνίδια τον τελευταίο μήνα

Ανανεώθηκε:
στοιχημα τυχερα παιχνιδια νεα
Photo Credits: IMAGO / Pond5 Images

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα για το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια είναι αποκαλυπτική για τη συμπεριφορά των παικτών. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς πόνταραν έστω μια φορά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες.

🎁 DELULU ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών δημοσίευσε την έρευνα για το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια στη Μεγάλη Βρετανία (GSGB). Τα αποτελέσματα έδειξαν τις κατηγορίες με τα περισσότερα στοιχήματα, τις ηλικιακές ομάδες, ακόμη και τη γνώμη του κοινού για το στοίχημα.

Η έρευνα διεξήχθη από την NatCen και συμμετείχαν 4.801 ερωτηθέντες σε μια περίοδο πέντε μηνών, από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο του 2023.

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Από αυτούς, το 48% επιβεβαίωσε ότι είχε παίξει στοίχημα και τυχερά παιχνίδια τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες κατά τη διάρκεια της έρευνας. Το 38% εξ αυτών είχε παίξει στο διαδίκτυο και το 29% σε κάποιο επίγειο σημείο, όπως πρακτορείο ή καζίνο. Ένα ποσοστό 31% είχε αγοράσει λαχεία της Εθνικής Λοταρίας.

Η πιο μεγάλη δημογραφική ομάδα ήταν οι άνδρες ηλικίας 45-54 ετών. Αλλά αν εξαιρεθεί η λοταρία, η μεγαλύτερη δημογραφική ομάδα μετατράπηκε είναι άνδρες ηλικίας 18-44 ετών.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η συμμετοχή στο διαδίκτυο ήταν 38%, αλλά πέφτει στο 16% εάν αφαιρεθούν οι παίκτες λοταρίας. Επίγεια, από το 29% πηγαίνει στο 18% όταν δεν υπολογιστούν εκείνοι που προτίμησαν τη λοταρία.

Αναμενόμενα με βάση τα στοιχεία, οι κληρώσεις της λοταρίας ήταν οι πιο δημοφιλείς με 37%. Ακολουθεί το ξυστό με 13%, τα αθλητικά στοιχήματα με 10% και τα παιχνίδια άμεσης νίκης με 7%.

Όταν πάμε σε επιμέρους κατηγορίες, το live betting σε ποδόσφαιρο ήταν το πιο δημοφιλές για στοίχημα, με τις σκυλοδρομίες και ιπποδρομίες να έρχονται δεύτερες και πάλι για ζωντανό στοίχημα.

Όταν ρωτήθηκαν πώς αισθάνονται για το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια, οι περισσότεροι άνθρωποι, σε ποσοστό 37%, απάντησαν με ένα ουδέτερο 5 στα 10. Είναι ενδιαφέρον ότι τόσο το 0/10 (τα μισώ) όσο και το 10/10 (τα λατρεύω) έλαβαν το 4% των ψήφων.

🎁 DELULU ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ