* 21η αγωνιστική
* Over 2.5 τα 4/6 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.
* Αήττητη η Άστον Βίλα στα 11 τελευταία μεταξύ τους (8-3-0) για την Πρέμιερ Λιγκ & στα 5 εκτός έδρας (3-2-0). Πέρσι ηττήθηκε στο Villa Park για το Λιγκ Καπ από την Έβερτον.
* Στον 1ο γύρο (14/09): Άστον Βίλα – Έβερτον 3-2
* Ντεμπούτο Μόγιες στον πάγκο της Έβερτον.
Δείτε τα Προγνωστικά Αγγλίας σήμερα 15/01!
ΕΒΕΡΤΟΝ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη (2-0) επί της Πιτέρμπορο. Ο Μπέτο (42’) άνοιξε το σκορ για την Έβερτον & ο Εντιαγέ με πέναλτι (90+8’) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Επιστροφή στις νίκες μέσω FA Cup για τους “toffees”, την Πέμπτη επιβεβαίωσαν τον φαβοριτισμό τους απέναντι σε εκπρόσωπο της 3ης κατηγορίας για να προκριθούν στη φάση των “32”, στον απόηχο της απόλυσης του κόουτς Ντάιτς.
Το υπηρεσιακό προπονητικό δίδυμο άλλαξε σχηματισμό (3-4-3) απέναντι στην Πιτέρμπορο και παρέταξε μία ανάμικτη 11αδα, με την πρόκριση να ολοκληρώνεται με σασπένς ως το φινάλε.
Η Έβερτον είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά πέραν από ένα εντυπωσιακό δοκάρι του Μανγκαλά δεν δημιούργησε καθαρή ευκαιρία, πριν την κάθετη του νεαρού Άρμστρονγκ για το 1-0.
“Σβηστό” το δεύτερο ημίχρονο, η Έβερτον έκανε διαχείριση, ουδέποτε απειλήθηκε το προβάδισμά της και χρειάστηκε πέναλτι σε στατική φάση για να ντουμπλάρει το προβάδισμα.
Όσον αφορά την Πρέμιερ Λιγκ, προέρχεται από αρνητικό σερί 5 αναμετρήσεων (0-3-2), στο πρώτο Σάββατο του 2025 λύγισε αργά στην έδρα της Μπόρνμουθ (1-0) και διατηρήθηκε σε απόσταση αναπνοής (+1) από την επικίνδυνη ζώνη.
Με τη 2η χειρότερη επίθεση της κατηγορίας (15 γκολ ενεργητικό), αποτυγχάνοντας να σκοράρει στα 8/10 τελευταία παιχνίδια της Πρέμιερ Λιγκ.
“Δεν θα κοροϊδέψω ούτε τον εαυτό μου ούτε κανέναν. Θα τους χρειαστούμε όλους για να επιβιώσουμε.” δήλωσε ο κόουτς Μόγιες, ο οποίος κάνει δεύτερο ντεμπούτο απόψε στον πάγκο της ομάδας, 12 χρόνια μετά την φυγή του για τη Μαν. Γιουνάιτεντ.
Στα αγωνιστικά νέα, ο ίδιος δήλωσε ότι ευελπιστεί να έχει στη διάθεσή του τον αρχηγό Κόουλμαν (δεξί μπακ) και τον βασικό φορ Κάλβερτ-Λιούιν που έχασαν τα προηγούμενα παιχνίδια.
Παραμένει εκτός ο σημαντικός ΜακΝιλ (μέσος), τραυματίστηκε ξανά ο Μπρόγια (φορ), εκτός δράσης εδώ και καιρό οι Ιροεγκμπούναμ (μέσος), Σερμίτι (φορ), Γκάρνερ (μέσος), με τον τελευταίο να έχει ξεκινήσει προπονήσεις μετά τον σοβαρό τραυματισμό.
Στατιστικά
* No Goal τα 10/11 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
* Under 2.5 τα 5/6 τελευταία εντός έδρας για την Πρέμιερ Λιγκ.
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη (2-1) επί της Γουέστ Χαμ. Ο Πακετά (9’) άνοιξε το σκορ για τη Γουέστ Χαμ, αλλά οι Ονάνα (71’) & Ρότζερς (76’) γύρισαν το ματς για την Άστον Βίλα.
Σταθερά ασταθείς μέσα στα παιχνίδια τους οι “villans”, μπήκαν στο 2025 με δύο εντός έδρας νίκες, στις οποίες είχαν κοινό παρονομαστή την δραστική βελτίωσή τους μετά την ανάπαυλα.
Νωθρή η ομάδα του Έμερι στο πρώτο ημίχρονο του έτους, ανέβασε στροφές στο 2ο μέρος για να επικρατήσει (2-1) της Λέστερ, ακόμα πιο νωθρή την περασμένη Παρασκευή στον 3ο γύρο του FA Cup.
Δεν είχε ούτε ένα σουτ μέχρι την ανάπαυλα απέναντι στη Γουέστ Χαμ, η οποία προειδοποίησε με τον Πακετά, πριν ο Βραζιλιάνος ανοίξει το σκορ με ψύχραιμο πλασέ, στην ολοκλήρωσε άψογης μετάβασης.
Το δεύτερο ημίχρονο όμως ήταν διαφορετική ιστορία, η Άστον Βίλα πάτησε γκάζι, απείλησε δις πριν ισοφαρίσει στο “ριμπάουντ” από κόρνερ με τον Ονάνα, ο οποίος πέρασε (αναγκαστικά) ως αλλαγή.
Σάστισαν οι Λονδρέζοι στο 1-1 και οι “villans” χτύπησαν κάθετα στο transition για την ανατροπή, με τον Γουότκινς να δημιουργεί. Το ήλεγξε το ματς η Άστον Βίλα στην συνέχεια, είχε και δοκάρι για να το “καθαρίσει”.
Μακριά από το Μπέρμιγχαμ όμως μετρά 5 σερί ήττες στην Πρέμιερ Λιγκ, σε όλες δέχθηκε 2+ γκολ, 14 στο σύνολο! Χειρότερο εκτός έδρας σερί έχει να κάνει από την άνοιξη του 2016. Εκτός Villa Park έχει κατακτήσει τους 10 από τους 32 πόντους της στη λίγκα, το 33% είναι το δεύτερο χειρότερο ποσοστό.
Στα αγωνιστικά νέα, επιστρέφει από τιμωρία τριών αγώνων ο αρχισκόρερ Ντουράν (φορ), αλλά ο αρχηγός ΜακΓκιν (μέσος) χάνει δεύτερο σερί ματς. Παραμένουν εκτός οι στόπερ Πάου Τόρες, Ντιέγο Κάρλος, νέο πρόβλημα ο τραυματισμός του Μπάρκλεϊ (μέσος) στο ματς της Παρασκευής. Ερωτηματικό ο βασικός Μαρτίνες (κίπερ).
Στατιστικά
* Over 2.5 τα 9/10 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
* Goal/Goal τα 6/9 τελευταία εκτός έδρας για την Πρέμιερ Λιγκ.
