Δανεικός στη Λάρισα ο Μάρκοβιτς! (vid)

Ανανεώθηκε:
Metagrafes Larisa

Την απόκτηση του Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς, με τη μορφή δανεισμού μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου από τον Ολυμπιακό, ανακοίνωσε η Λάρισα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των “βυσσινί”:

“Η ΠΑΕ ΑΕΛ ανακοινώνει την απόκτηση την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού από τον Ολυμπιακό του διεθνούς Σέρβου ποδοσφαιριστού Svetozar Markovic. Ο Svetozar Markovic είναι 19 ετών, έχει ύψος 1,86 και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός.

Τις σεζόν 2017-18 και 2018-19 αγωνίστηκε με τη φανέλα της Παρτιζάν Βελιγραδίου και αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2019 έναντι ποσού 1.500.000,00€, με την Παρτιζάν να διατηρεί και το 15% των δικαιωμάτων του από πιθανή μεταπώληση του.

Στην Παρτιζάν κατέγραψε 50 συμμετοχές στα 2 χρόνια παρουσίας του εκεί σε Πρωτάθλημα Σερβίας, Κύπελλο Σερβίας και αγώνες του EuropaLeague, σημειώνοντας και 4 τέρματα, ενώ φέτος με τον Ολυμπιακό αγωνίστηκε σε 2 αγώνες Κυπέλλου Ελλάδος.

Είναι εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική Σερβίας U21 και έχει συνολικά 33 επίσημες εμφανίσεις σε όλα τα ηλικιακά τμήματα της Εθνικής Σερβίας από την U16 έως την U21.”

Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς: Το Who Is Who

Ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου του 2000, στη Μπιέλινα της Βοσνίας, έχοντας ωστόσο καταγωγή από τη Σερβία. Ξεκίνησε από τις ακαδημίες της τοπικής ομάδας, όπου τον εντόπισε η Παρτιζάν και τον πρόσθεσε στις δικές της το καλοκαίρι του 2011. Τον Ιούλιο του 2017 πήρε προαγωγή στην πρώτη ομάδα και σε δυο χρόνια παρουσίας του εκεί, πραγματοποίησε συνολικά 50 συμμετοχές, βρίσκοντας και τέσσερις φορές το δρόμο προς τα δίχτυα. Το περασμένο καλοκαίρι, τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, με τον οποίο είχε μόλις δυο συμμετοχές, στο πρώτο μισό της φετινής περιόδου.