* 38η αγωνιστική (τελευταία).
* G/G οι 5/6 τελευταίες αναμετρήσεις τους, οι 4 με over 2,5.
* Στον πρώτο γύρο: Ατλέτικο-Βιγιαρεάλ 2-0 (13/09).
* Αμφότερες χωρίς άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον.
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε με 2-0 εκτός έδρας από τη Ράγιο Βαγεκάνο, από τα γκολ των Καμέγιο (28’) και Αλεμάο (47’).
Στο τελευταίο εντός της Ράγιο πριν τον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ, έπαιξε τον ρόλο που είχε και στα περισσότερα τελευταία ματς από τότε που εξασφάλισε την παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ, του… κομπάρσου. Επηρέασε ασφαλώς το ροτέισον που έκανε ο Μαρθελίνο, όμως και πάλι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί τέτοια εικόνα που είχε, πόσο μάλλον όταν προερχόταν από ήττα εντός, από τη Σεβίλλη με 2-3.
Κοντεύει να χάσει ακόμα και κάτι που ήταν σχεδόν αυτονόητο πως θα το κατακτήσει, μέχρι πριν από λίγες μέρες, την τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ισόβαθμη πια με την Ατλέτικο Μαδρίτης, αν δεν τη νικήσει, τότε θα τερματίσει τη Λα Λίγκα τέταρτη, αφού θα υστερεί οριστικά και στην ισοβαθμία έχοντας χάσει στον πρώτο γύρο στη Μαδρίτης. Πάλι βελτίωση θα συνιστά η τέταρτη θέση πάντως, πέρυσι ήταν πέμπτη και βέβαια είχε εξασφαλίσει το “εισιτήριο” για το Τσάμπιονς Λιγκ πολύ πιο αργά απ’ όσο φέτος.
Τελευταίο παιχνίδι με τον Μαρθελίνο στον πάγκο, σε αυτό το δεύτερο ακόμα πιο επιτυχημένο από το πρώτο του πέρασμα, εδώ και εβδομάδες έχει ανακοινωθεί πως ο κόουτς αποχωρεί. Θεωρείται δεδομένο πως το γήπεδο δεν θα είναι μισοάδειο όπως στα τελευταία εντός, ο κόσμος της ομάδας θα βρεθεί στο “Θεράμικα” για να ευχαριστήσει με τον τρόπο του τον κόουτς για τις επιτυχίες που έφερε και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τον σύλλογο, κάτι που θα κάνει και η διοίκηση με ειδική τελετή.
Ο ίδιος στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου ευχαρίστησε τους πάντες, ζήτησε την τρίτη θέση για να επιστεγαστεί με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία η σεζόν και η συγκεκριμένη θητεία του στον σύλλογο.
Τελευταίο παιχνίδι και για τους Παρέχο και Πεδράθα με τη φανέλα της, απών ο χαφ Κομεσάνια λόγω τραυματισμού, αμφίβολος ο φορ Ζεράρ Μορένο.
Στατιστικά
* G/G τα 6/7 τελευταία παιχνίδια της, έσπασε σερί στο πιο πρόσφατο.
* Δέχτηκε τουλάχιστον από 1 γκολ στα 13 τελευταία.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Προηγούμενο ματς: Νίκη με 1-0 εντός έδρας επί της Τζιρόνα, με το γκολ του Λούκμαν στο 21’.
Απέναντι σε μια ομάδα που έπαιζε την παραμονή της, δεν έδειξε την παραμικρή πρόθεση να “χαριστεί”. Βασικός λόγος, το γεγονός ότι το συγκεκριμένο ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Αντουάν Γκριζμάν με τη φανέλα της στο “Μετροπολιτάνο”, είχε επομένως ιστορικό χαρακτήρα. Μάλιστα, έγινε ακόμα πιο σημαντικό αφού ο Γάλλος έκανε και αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα, την ασίστ στον Λούκμαν για το γκολ.
Η σεζόν ασφαλώς και δεν είναι επιτυχημένη, παρ’ όλο που έφτασε στον τελικό του κυπέλλου και στους ημιτελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, πάλι της μένει το γεγονός ότι δεν κατέκτησε τίποτα. Στο πρωτάθλημα ωστόσο μπορεί να διατηρήσει τα κεκτημένη, δηλαδή την τρίτη θέση και να επιβεβαιώσει τον ρόλο της… αιώνια τρίτης στη χώρα, παίρνοντας μια ισοπαλία από τη Βιγιαρεάλ, της οποίας θα υπερτερεί στην ισοβαθμία, έχοντας νικήσει στον πρώτο γύρο.
Μία και δια παντός είναι πια γνωστό πως ο Σιμεόνε δεν φεύγει, η ανανέωση του συμβολαίου του νταμπλούχου Κρίστιαν Κίβου με την Ίντερ, έστειλε ξανά στον… κουβά τη φημολογία περί μετακίνησης του “Τσόλο” στο Μιλάνο, η οποία κάποιο διάστημα άγγιξε και τα όρια της βεβαιότητας. Ο ίδιος ο Αργεντινός ήδη έχει ξεκινήσει να στήνει το πλάνο της επόμενης σεζόν μαζί με τον αθλητικό διευθυντή Ματέου Αλέμανι, στην οποία δεν έχουν βέβαιη θέση ο γκολκίπερ Όμπλακ και ο στόπερ Χιμένες. Συνεπώς για τον πρώτο μπορεί αυτό να είναι και τελευταίο παιχνίδι με τη “φανέλα” της, αν αγωνιστεί και δεν προτιμηθεί να δοθεί χρόνος στον Μούσο.
Τραυματίας παραμένει ο Χιμένες, όπως και όλοι οι υπόλοιποι που απουσίαζαν με την Τζιρόνα.
Στατιστικά
* Under 2,5 τα 5/6 τελευταία παιχνίδια της, τα 4 με N/G.
* G/G & over 2,5 τα 4/5 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα.