Αποκαλύψεις για δώρα από στοιχηματικές σε βουλευτές στη Βρετανία

Ανανεώθηκε:
στοιχημα τυχερα παιχνιδια νεα ειδησεις

Οι βουλευτές με τους πιο… στενούς δεσμούς με το στοίχημα και τη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών στη Βρετανία αποκαλύφθηκαν. Όλα τα ονόματα αναφέρει με λεπτομέρειες το Sky News.

Οι «Λογαριασμοί Westminster» που προστέθηκαν στην ιστοσελίδα του επιτρέπουν στους χρήστες να αναζητήσουν οποιονδήποτε εν ενεργεία βουλευτή. Ώστε να μάθουν ποια οικονομικά συμφέροντα έχουν δηλώσει από τις 19 Δεκεμβρίου 2019, που καλύπτουν μια σειρά από τομείς.

Όταν θέλεις να παίξεις υπεύθυνα, παίζεις εδώ! Betshop.gr
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα οικονομικά συμφέροντα, λοιπόν, περιλαμβάνουν «δωρεές». Οι οποίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είναι «συχνά, αλλά όχι πάντα, μετρητά». Κέρδη από άλλους τομείς απασχόλησης και, τέλος, «δώρα και άλλα οφέλη». Αυτά θα μπορούσαν να είναι εισιτήρια για αθλητικές διοργανώσεις, όπως το Euro, για παράδειγμα.

Στη λίστα και πρώην Υπουργοί

Η αναθεώρηση του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Δεκέμβριο του 2020. Έτσι, η δραστηριότητα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όλων των κομμάτων για τη βλάβη που σχετίζεται με τον τζόγο (APPG GRH) έχει μεγάλη σημασία για τη βιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η επιτροπή είχε μόνο έναν σημαντικό χρηματοοικονομικό υποστηρικτή, τον Ντέρεκ Γουέμπ, ιδρυτή της Campaign for Fairer Gambling. Δώρισε συνολικά 120.000 £ για να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις και τις έρευνες.

Εν τω μεταξύ, μόνο ένας βουλευτής από την κοινοβουλευτική ομάδα έλαβε δωρεά από έναν φορέα που σχετίζεται με στοίχημα και τυχερά παιχνίδια. Αυτός είναι ο Μαρκ Χέντρικ του Εργατικού Κόμματος , ο οποίος έλαβε 1.470 £ σε δώρα και παροχές από το Συμβούλιο Στοιχημάτων και Τυχερών Παιχνιδιών (BGC).

Το BGC έχει διατηρήσει εκτεταμένους πολιτικούς δεσμούς εκτός του APPG GRH. Ωστόσο, συνεισέφερε 132.000 £ τους τελευταίους 24 μήνες σε 41 βουλευτές. 75.000 £ σε δώρα και προνόμια πήγαν σε 39 βουλευτές, ενώ οι υπόλοιποι δύο έλαβαν 57.740 £ σε κέρδη.

Οι δύο εν λόγω βουλευτές ήταν ο Λόρενς Ρόμπερτσον και ο Τζον Γουιτινγκέιλ με 51.000 £ και 6.000 £ αντίστοιχα. Ο δεύτερος από τους οποίους έλαβε επίσης δώρα 4.960 £ από το εμπορικό όργανο και μεταξύ 14 Φεβρουαρίου 2020 και 16 Σεπτεμβρίου 2021 ήταν Υπουργός Μέσων Ενημέρωσης και Δεδομένων.

Εκτός από τον Γουιτινγκέιλ, μόνο ένας άλλος βουλευτής με εμπειρία σε Υπουργείο κατά τη διάρκεια αναθεώρησης του νόμου περί τυχερών παιχνιδιών εμφανίστηκε στη μηχανή αναζήτησης.  Αυτός ήταν ο Ντέιμιεν Κόλινς , ο οποίος έλαβε 1.500 £ από την Gamesys Group. Υπηρέτησε ως Κοινοβουλευτικός Υφυπουργός Τεχνολογίας και Ψηφιακής Οικονομίας («Υπουργός Τυχερών Παιχνιδιών») από τις 8 Ιουλίου 2022 έως τις 27 Οκτωβρίου 2022.

🎁 Προσφορά* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 🎁 | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | 21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777, Παίξτε Υπεύθυνα.

Τα ποσά σε βουλευτές

Ένα επαναλαμβανόμενο όνομα όσον αφορά τα τυχερά παιχνίδια είναι ο Ρόμπερτσον. Ένας από τους βουλευτές που έλαβαν τα περισσότερα δώρα και οφέλη από στοίχημα και τυχερά παίγνια στο Ηνωμένο Βασίλειο, συνολικού ύψους 71.110 £.

Εκτός από τα προαναφερθέντα δώρα, τα οφέλη και τα κέρδη από το BGC, έλαβε επιπλέον προνόμια. Από τις Entain Operations, Entain Holdings, Sky Bet (αναφέρεται από το Sky News ως Hestview), William Hill, Flutter Entertainment και SIS (Sports Information Services).

Ο μόνος άλλος βουλευτής που δήλωσε κέρδη από στοίχημα και τυχερά παιχνίδια ήταν ο Φίλιπ Ντέιβις, βουλευτής των Συντηρητικών. Με 49.000 £ από την GVC Holdings, πλέον Entain, μαζί με δώρα και δωρεές από την Entain Holdings, την BGC, την Flutter και την Gamesys.

Ο Ντέιβις, μαζί με την Έσθερ ΜακΒέι των Συντηρητικών, που έλαβε 4.550 £ σε δώρα και οφέλη από την Entain Holdings και 1.530 £ από την Gamesys, αντιμετώπισαν κριτική από τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες αντιπάλους τους πέρσι για τη στενή σχέση τους με τη βιομηχανία τυχερών παιγνίων.

Άλλοι βουλευτές που έλαβαν δύο ή περισσότερα χρηματικά δώρα και οφέλη από μετόχους ή στοιχηματικές εταιρίες ήταν ο Σκοτ Μπέντον των Συντηρητικών. Με συνολικά, 8.640 £, που αποτελούνταν από 2.560 £ από το BGC, 1.530 £ από την Gamesys και 4.550 £ από την Entain Operations.

Τέλος, ο Άλεξ Νόρις των Εργατικών έλαβε 1.530 £ σε δώρα από την Gamesys, 900 £ από την BGC και 700 £ από τη Sky Bet. Ο Μακ Τζένκινσον του Συντηρητικού Κόμματος έλαβε 3.450 £ και 3.410 £ σε προνόμια από την Entain Operations και, για άλλη μια φορά, από την BGC .

Οι στοιχηματικές εταιρίες που εμπλέκονται

Όσον αφορά τις εταιρείες, η Entain/GVC Holdings ηγήθηκε του πακέτου παροχών. Έχοντας συνεισφέρει 99.130 £ στους βουλευτές, συμπεριλαμβανομένων των προαναφερθέντων 49.980 £ σε κέρδη στον Ντέιβις. Ενώ 13 βουλευτές ανέφεραν δώρα ή οφέλη είτε από την Entain Operations είτε από την Holdings.

Η Entain Operations προσέφερε 28.750 £ σε οχτώ βουλευτές. Οι οποίοι έλαβαν όλοι 3.450 £, εκτός από τα 4.550 £στην περίπτωση του Συντηρητικού βουλευτή Σκοτ Μπέντον. 20.400 £ μοίρασε η Entain Holdings.

Η Camelot UK έδωσε συνολικό ποσό 63.130 £ σε τρεις βουλευτές. Αυτοί ήταν ο εκπρόσωπος των Συντηητικών, Ρομπ Μπάτλερ, που δήλωσε 61.000 £ σε κέρδη. Ενώ η Λούσι Πάουελ των Εργατικών και ο βουλευτής Τζεφ Σμιθ αποκάλυψαν από 1.070 £ και 900 £ σε δώρα.

Η ​​Flutter Entertainment έδωσε πολύ λιγότερα δώρα, 2.200 £ στο σύνολο, 1.700 £ στον Ντέιβις και 500 £ στον Ρόμπερτσον. Αν και οι συνεισφορές από τη Sky Bet έφτασαν τις 5.980 £, με 2.050 £ σε δώρα μεταξύ των 930 και 30 £. Αυτά πήγαν στους Καρολάιν Νόουκς, Μαρκ Σπένσερ, Μπρένταν Κλαρκ-Σμιθ, Τόμπι Πέρκινς και Άλεξ Νόρις.

Ο τελευταίος από τους μεγάλους δωρητές ήταν η Gamesys. Έδωσε 12.260 £ σε δώρα ή προνόμια σε εφτά βουλευτές. Το μεγαλύτερο από τα οποία ήταν τα δώρα των 3.070 £ στον Σερ Γκρέιαμ Μπρέιντι. Με τα υπόλοιπα έξι να ανέρχονται σε 1.530 £, συμπεριλαμβανομένων τριών στους Ντέιβις, ΜακΒέι και Κόλινς.

Κι άλλα δώρα

Μικρότερα δώρα και προνόμια αποκαλύφθηκαν επίσης σε βουλευτές από πέντε παρόχους και έναν προμηθευτή. Η Betfred έδωσε 300 £ σε δώρα στην Λουίζ Χέι των Εργατικών, ενώ η William Hill και η SIS (Sports Information Services) ήταν δύο από τις στοιχηματικές που έκαναν δωρεές στον Ρόμπερτσον με 1.600 και 700 £ αντίστοιχα .

Μια από τις κορυφαίες εταιρίες παγκοσμίως, και με τον ιδιοκτήτη της να είναι ένας από τους φορολογούμενους που δίνουν τα μεγαλύτερα ποσά στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ο Όμιλος bet365. Μοίρασε μόλις 500 £ σε δώρα και προνόμια στον Τζόναθαν Γκιούλις, Συντηρητικό βουλευτή στην εκλογική περιφέρεια του Stoke-on-Trent North που εδρεύει η εταιρία.

Τέλος, η Genting Casinos έδωσε ένα δώρο αξίας 600 £ στον Ρόιστον Σμιθ των Συντηρητικών. Και ο νέος χειριστής της Εθνικής Λοταρίας Allwyn αποκαλύφθηκε από το Labour’s Wes Streeting ως προμηθευτής 700 £ σε δώρα.

🎁 Προσφορά* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ 🎁 | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | 21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777, Παίξτε Υπεύθυνα.

👉 Στο Betarades.gr, το Νο1 site για το παμε στοιχημα βρίσκεις καθημερινά:

✍️ Προγνωστικά στοιχήματος
⚽️ Προγνωστικά ποδοσφαίρου
🏀 Προγνωστικά μπάσκετ
🎾 Προγνωστικά τένις
🎯 Προγνωστικά Value Bets
Κουπόνι ΟΠΑΠ
🥇 Στοιχηματικές εταιρίες
🎁 Προσφορές* χωρίς κατάθεση