Απαγορεύει τον στοιχηματισμό σε κάρτες η Σουηδία

Ανανεώθηκε:
κίτρινη κάρτα

Η Σουηδική Ρυθμιστική Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών (Spelinspektionen) θα εφαρμόσει από την αρχή του επόμενου έτους απαγόρευση στο στοίχημα για παραβιάσεις κανόνων σε αγώνες. Αυτό σημαίνει πώς οι παίκτες δεν θα μπορούν να ποντάρουν, για παράδειγμα, σε κίτρινες κάρτες στο ποδόσφαιρο. Πρόκειται για μία κίνηση στην προσπάθεια περιορισμού των στημένων παιχνιδιών.

Online Στοίχημα από παντού 21+ ΚΕΘΕΑ: 1114 Εποπτεία εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Επιπλέον, δεν θα επιτρέπεται ο στοιχηματισμός σε μονά αποδεκτά γεγονότα που αφορούν παίκτες ηλικίας κάτω των 18 ετών, διοργανώσεις κυπέλλου με ομάδες από αυτό το επίπεδο και διεθνείς αγώνες για ηλικίες κάτω των 21 ετών. Από τη συγκεκριμένη ρύθμιση, που θα ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του 2021, εξαιρούνται οι τέσσερις κορυφαίες ποδοσφαιρικές κατηγορίες.

Οι κανόνες, ωστόσο, θα ισχύουν μόνο για αγώνες που παίζονται στη Σουηδία.  Πράγμα που σημαίνει ότι θα προσφέρονται περισσότερες αγορές σε αθλητικά γεγονότα που παίζονται εκτός συνόρων. Όπως σημείωσε η Ρυθμιστική Αρχή, είναι απίθανο να στηθούν τέτοιου είδους αγώνες για τη σουηδική αγορά στοιχημάτων.

Επομένως, οι πάροχοι θα μπορούν να προσφέρουν στοιχήματα μόνο στην ανώτερη κατηγορία Allsvenskan, στη δεύτερη Superettan, στη Division 1 βορρά και νότου και στα έξι περιφερειακά πρωταθλήματα της Division 2.

Ο Gustaf Hoffstedt, γενικός γραμματέας του οργανισμού για τα διαδικτυακά παιχνίδια, δήλωσε ότι η απόφαση έχει να κάνει περισσότερο με την πολιτική, παρά με την καλή ρύθμιση των κανόνων.

“Αναρωτιέμαι γιατί η Ρυθμιστική Αρχή είναι ικανοποιημένη με αυτούς τους περιφερειακούς περιορισμούς. Σε αυτή την περίπτωση, θα ήταν ευθύνη μας να επιβάλουμε περιορισμούς σε όλες τις κατηγορίες, αφού επικρατεί η άποψη ότι θα έχουν θετικό αποτέλεσμα.”

Υποστήριξε ακόμη ότι, αντί να μειώσουν τον κίνδυνο για στημένα παιχνίδια, οι νέοι περιορισμοί θα τον αυξήσουν.

Η Ρυθμιστική Αρχή, από την πλευρά της, υποστήριξε ότι οι κανόνες αυτοί ήταν απαραίτητοι, καθώς το ποδόσφαιρο σε χαμηλότερες κατηγορίες δεν ελέγχεται στον ίδιο βαθμό σε σχέση με τις ανώτερες.

Online Στοίχημα από παντού 21+ ΚΕΘΕΑ: 1114 Εποπτεία εμπ. επικ/νίας: ΕΕΕΠ
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ