Άδειες για Στοίχημα: Μέχρι 30 Απριλίου τα δικαιολογητικά!

Ανανεώθηκε:
online στοιχημα

H Επιτροπή Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων στην Ελλάδα (ΕΕΕΠ) βάζει deadline για τις νέες online άδειες για το στοίχημα! Ειδικότερα, οι ενδιαφερόκμενοι θα πρέπει να καταθέσουν όλα τα δικαιολογητικά μέχρι τις 30 Απριλίου 2021.

Σούπερ αποδόσεις στη Betshop.gr
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η συνεδρίαση της διοίκησης της Επιτροπής Παιγνίων αποφάσισε, σύμφωνα με πληροφορίες του mononews.gr, να θέσει deadline την 30η Απριλίου 2021, για την κατάθεση όλων των δικαιολογητικών για μόνιμες άδειες online τυχερών παιχνιδιών από τους ενδιαφερόμενους.

Σημειώνεται ότι μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών, η Επιτροπή Παιγνίων έχει περιθώριο δύο μηνών να εγκρίνει τους φακέλους ενώ σε όποιον δεν έχει απαντήσει μέσα στο δίμηνο ο φάκελος απορρίπτεται. Με την έγκριση του φακέλου, ο κάθε υποψήφιος θα πρέπει να καταθέσει εγγυητική ύψους 500.000 ευρώ.

Με βάση τα παραπάνω εικάζεται ότι οι πρώτες μόνιμες άδειες online τυχερών παιγνίων θα δοθούν τους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Σημειώνεται ότι από την αρχή του έτους, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιγνίων κ. Δημήτρης Ντζανάτος, έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους παρόχους online υποψήφιους για τις μόνιμες άδειες, διαβεβαιώνοντας για την ομαλή υλοποίηση της αδειοδότησης.

Χρονιά ρεκόρ το 2020

Το 2020 εξελίχθηκε σε μια πολύ καλή χρονιά για τον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών στο διαδίκτυο, αφού το σύνολο των μικτών κερδών (GGR) των διαδικτυακών εταιρειών του κλάδου έφτασε το 2020 τα 562,773 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη χρονιά και σημειώνοντας αύξηση 28% από το 2019 κατά το οποίο τα κέρδη των εταιρειών τυχερών παιγνίων διαδικτύου ήταν συνολικά στα 437 εκατ. ευρώ.

Με τα μικτά κέρδη των εταιρειών του κλάδου σε επίπεδα ρεκόρ, αυξημένα είναι και τα έσοδα του Δημοσίου από το φόρο παιγνίων και ανήλθαν στα 196,7 εκατ. ευρώ για το 2020, μόνο από τα online παιχνίδια.

Μαζί με τη δραστηριότητα της ΟΠΑΠ στο διαδίκτυο, τα συνολικά μικτά κέρδη του online εκτοξεύονται στα 665 εκατ. ευρώ και ο φόρος παιγνίων που αποδόθηκε στο Δημόσιο φτάνει τα 230 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες για τα δύο διαδικτυακά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, το pamestoixima online είχε μικτά κέρδη στα 97 εκατ. ευρώ το 2020 και τα online live casino 5 εκατ. ευρώ.

Διεθνές ενδιαφέρον για άδειες

Η ανοδική πορεία της αγοράς αυξάνει το ενδιαφέρον των εταιρειών για τα online τυχερά παιχνίδια στην Ελλάδα με ελληνικές και ξένες εταιρείες να διεκδικούν μερίδιο της αγοράς.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις εταιρείες που ήδη έχουν αναφερθεί ότι θα αιτηθούν άδειας προστίθενται και άλλοι οργανισμοί από το εξωτερικό, όπως η βουλγαρική EFbet, η Pari Match από την Ουκρανία και η Superbet από την Ρουμανία.

Μέχρι τώρα 19 εταιρείες συνολικά έχουν ξεκινήσει να καταθέτουν δικαιολογητικά αδειοδότησης, για μόνιμες άδειες, και από αυτές 3 είναι νεοεισερχόμενους, οι Fonbet, Betsson, N1.

Σημειώνεται ότι τόσο η Fonbet όσο και η ουκρανική Pari Match, δεν διαθέτουν άδεια στη χώρα τους, δημιουργώντας ανησυχία σε πολλές εταιρείες του κλάδου που θεωρούν ότι θα έχουν πλεονέκτημα στην ελληνική αγορά, αφού δεν φορολογούνται από τη δραστηριότητά τους στις άλλες αγορές.

Η Paris Match πήρε άδεια στην κυπριακή αγορά και κατά πληροφορίες, αναζητεί επίσης συνεταίρο στην ελληνική αγορά.

Ποιοι έχουν καταθέσει αιτήσεις για άδειες

Μέχρι σήμερα τη διαδικασία αδειοδότησης έχουν ξεκινήσει οι:

Netbet (lOve2celebrate) , OPAP, Stoiximan, Stoiximan θυγατρική , betshop 2 (b2b), Winmasters , Interwetten, Goalbet 2 (GLB), Sportingbet 2(Sporting Odds), bet365 (Lucky stream), Novibet (logflex)-, Gamart (close to logflex), pokerstars (diamnond link), Rebels 2, Championsbet (online amusement), Bwin.

Δες ποιές είναι αυτήν τη στιγμή οι νομιμες στοιχηματικες εταιριες

Πηγή: mononews.gr