Betarades.gr: Όλα για το στοίχημα.

ΝΟΒΑΡΑ

Παρά το γεγονός πως έκανε μία μεγάλη κοιλιά προς το τέλος της περσινής σεζόν η Νοβάρα κατάφερε να κερδίσει την είσοδό της στα πλέι οφ ανόδου, χωρίς ωστόσο να φτάνει μέχρι το τέλος αυτών. Με τους 65 βαθμούς που συγκέντρωσε (19 νίκες, δέκα ισοπαλίες, 13 ήττες/ 57-35 τα γκολ) τερμάτισε στην όγδοη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στα προημιτελικά των πλέι οφ ανόδου επικράτησε της Μπάρι στην παράταση, ωστόσο στον επόμενο γύρο γνώρισε τον αποκλεισμό με συνολικό σκορ 6-2 από την Πεσκάρα, η οποία μετέπειτα κέρδισε την άνοδό της στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της χώρας. Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του συλλόγου αποτέλεσε ο Μάρκο Μπαρόνι, ο οποίος μετακόμισε στην Μπενεβέντο.

Τη θέση του ανέλαβε ο Ρομπέρτο Μποσκάλια. Από το σύλλογο αποχώρησαν οι Ροντρίγκεζ (ΜΕ), Πεβερέλι (ΜΕ), Γκαρόφαλο (ΑΜ), Ντοντόνι (ΑΜ) και Γκαβάτσι (ΑΜ). Τέσσερις ποδοσφαιριστές απέκτησε με τη μορφή ελευθέρας. Πρόκειται για τους Μπενεντέτι (ΤΕ), Κανίς (ΜΕ), Κοτς (ΑΜ) και Αρμένο (ΜΕ). Την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ιταλίας πανηγύρισε η Νοβάρα, επικρατώντας στην παράταση της Λατίνα με 1-0. Το γκολ σημείωσε ο Τρόεστ στο 106’. «Πέρασα έξι υπέροχα χρόνια στην Τραπάνι. Παρόλα αυτά στη μεταξύ μας αναμέτρηση θα τα δώσουμε όλα για τη νίκη», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Νοβάρα.

Προηγούμενο ματς: Νικήτρια αναδείχθηκε η Νοβάρα στη φιλική αναμέτρηση που έδωσε κόντρα στη Φολγκόρε Καρατέσε (2-0).

Στατιστικό: Η Νοβάρα πανηγύρισε τη νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις.

ΤΡΑΠΑΝΙ

Πέρα για πέρα εντυπωσιακή ήταν η περσινή σεζόν για την Τραπάνι, η οποία παίζοντας σπουδαίο ποδόσφαιρο έφτασε μία ανάσα από την άνοδό της στα μεγάλα ποδοσφαιρικά σαλόνια της χώρας. Με τους 73 βαθμούς που συγκέντρωσε (20 νίκες, 13 ισοπαλίες, εννέα ήτες/ 64-49 τα γκολ) τερμάτισε στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, εννέα βαθμούς πίσω από την Κροτόνε. Στα πλέι οφ ανόδου απέκλεισε την Σπέτσια με συνολικό σκορ 3-0 στα ημιτελικά, ωστόσο στον τελικό τέθηκε νοκ άουτ από την Πεσκάρα με συνολικό σκορ 3-1. Στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου παρέμεινε ο Σέρσε Κόσμι, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

Δεν ανανεώθηκε η συνεργασία με τους Μπάσο (ΜΕ) και Περτικόνε (ΑΜ), οι οποίοι αποχώρησαν. Δαπανώντας περίπου 500.000 ευρώ αποκτήθηκαν οι Πέτκοβιτς (ΕΠ) και Κορονάντο (ΜΕ). Παράλληλα η Τραπάνι προχώρησε και στην απόκτηση έξι ακόμα ποδοσφαιριστών με τη μορφή ελευθέρας. Σύντομο ήταν το πέρασμά της από το Κύπελλο Ιταλίας, καθώς γνώρισε τον αποκλεισμό μετά την εκτός έδρας ήττα της με 2-0 από την Μπολόνια. Τα γκολ σημείωσαν οι Κρείτσι (42’) και Ταϊντέρ (47’). «Είμαι χαρούμενος που ήρθα στην Τραπάνι. Θέλω να συμβάλω από την πλευρά μου στην επιτυχία αυτής. Γνωρίζω πολύ καλά την …τρέλα των οπαδών εδώ πέρα», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο Βισκόντι (ΑΜ).

Προηγούμενο ματς: Τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Ιταλίας γνώρισε η Τραπάνι, καθώς γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με 2-0 από την Μπολόνια.

Στατιστικό: Σημειώθηκε goal-goal στο ένα από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Τραπάνι σε όλες τις διοργανώσεις.