Προκριματικά του Κόπα Άφρικα 2017, που θα φιλοξενηθεί από την Γκαμπόν. Υπάρχουν 13 όμιλοι των τεσσάρων ομάδων. Την πρόκριση στα τελικά παίρνουν οι 13 πρώτοι των ομίλων και οι δύο καλύτεροι δεύτεροι, που συμπληρώνουν τις 16 ομάδες μαζί με τη διοργανώτρια Γκαμπόν. Η Γκαμπόν συμμετέχει στο 9ο γκρουπ, όμως τα παιχνίδια της έχουν φιλικό χαρακτήρα και δε λαμβάνονται υπόψη στην τελική βαθμολογία.

*Βαθμολογία 9ου ομίλου: Γκαμπόν 7β. (4αγ.), Ακτή Ελεφαντοστού 6β. (4αγ.), Σουδάν 4β (4αγ.), Σιέρα Λεόνε 4β (4αγ.).

ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ

Ικανοποίηση επικρατεί στις τάξεις της Ακτής Ελεφαντοστού, καθώς μπορεί να μην έφυγε νικήτρια από την έδρα του Σουδάν (1-1) τον Μάρτιο, αλλά παρέμεινε ουσιαστικά στην κορυφή του ένατου ομίλου, αφού την περνάει μόνο η Γκαμπόν, η οποία όπως αναφέρουμε και πιο πάνω παίζει φιλικά παιχνίδια, αφού έχει εξασφαλισμένη πρόκριση ως διοργανώτρια του Κόπα Άφρικα 2017. Στις 20/05 αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα (0-0) με την Ουγγαρία σε φιλική αναμέτρηση και έτσι έδωσε συνέχεια στο αήττητο σερί της που δεν την θέλει να χάνει στα τέσσερα τελευταία επίσημα ή φιλικά παιχνίδια της (2-2-0). Με νίκη επί της Γκαμπόν σήμερα το σύνολο του Μισέλ Ντισουγιέ θα βρεθεί με το ενάμιση πόδι μακριά από την πρόκριση στα τελικά του Κόπα Άφρικα.

Προηγούμενο ματς: Φιλική ισοπαλία 0-0 με την Ουγγαρία.

Στατιστικό: Τρία συνεχόμενα Over 2.5 μετράει η Ακτή Ελεφαντοστού στα τελευταία της παιχνίδια είτε επίσημα είτε φιλικά.

ΓΚΑΜΠΟΝ

Από τη δική της πλευρά η Γκαμπόν είναι εντελώς αδιάφορη, αφού ως διοργανώτρια έχει εξασφαλισμένη θέση στα τελικά του Κόπα Άφρικα. Παρόλα αυτά το συγκρότημα του Ζόρζ Κόστα (πρώην Ανόρθωση και ΑΕ Λεμεσού) συμμετέχει κανονικά στον όμιλο, δίνοντας ουσιαστικά φιλικά παιχνίδια και μάλιστα οδηγεί την κούρσα του ένατου ομίλου με επτά πόντους στη συλλογή του. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα συνεχίσει κάνει δοκιμές για να δει την κατάσταση που βρίσκονται οι παίκτες του. Το περασμένο Σάββατο (28/05) γνώρισε την ήττα από τη Μαυριτανία σε φιλικό παιχνίδι. Μόλις μία νίκη (1-1-4) μετράει στα τελευταία έξι παιχνίδια του (επίσημα και φιλικά). Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι ο σούπερ σταρ Ομπαμεγιάνγκ (ΕΠ) ζήτησε και πήρε ειδική άδεια, προκειμένου να συζητήσει για τη μεταγραφή του.

Προηγούμενο ματς: Φιλική ήττα 2-0 από τη Μαυριτανία.

Στατιστικό: Χωρίς νίκη μέσα στο 2016 παραμένει στις τέσσερις φετινές της εξόδους η Γκαμπόν (0-1-3).