ΣΤΑΡΤ

Μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί τη μοναδική ομάδα του πρωταθλήματος χωρίς νίκη, ωστόσο τουλάχιστον η Σταρτ χάνει δύσκολα το τελευταίο χρονικό διάστημα. Πήρε δεύτερη σερί ισοπαλία την περασμένη εβδομάδα, αυτή τη φορά εκτός έδρας, με 2-2 κόντρα στη Σόγκνταλ. Είδε τον αντίπαλο να προηγείται 2-0 στο 53’ με δύο πανομοιότυπα γκολ (από κόρνερ), απάντησε με γκολ από στημένη φάση στο 62’ και στο 81’ εκμεταλλεύτηκε τα παιδικά λάθη στην αντίπαλη άμυνα για το τελικό 2-2. Σπουδαίας σημασίας ο πόντος για τη Σταρτ, κυρίως ψυχολογικά, αφού βαθμολογικά το όφελος δεν είναι ευδιάκριτο. Το συγκρότημα του Πέντερσεν είναι η μόνη ομάδα που συνεχίζει να αγνοεί τη νίκη έχοντας διανύσει το 1/3 του πρωταθλήματος, βρίσκεται στην τελευταία θέση με έξι βαθμούς και μέχρι στιγμής έχει… κερδίσει με το σπαθί της τον τίτλο της χειρότερης ομάδας. Σήμερα η Σταρτ θέλει να πάρει το πρώτο «τρίποντο» στο ντέρμπι ουραγών με τη Στάμπαεκ, αν τα καταφέρει θα πάει με χαμόγελα στη διακοπή του πρωταθλήματος.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 2-2 για τη Σταρτ κόντρα στη Σόγκνταλ.

Στατιστικό: Δέχτηκε γκολ η Σταρτ σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια.

ΣΤΑΜΠΑΕΚ

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η απόλυση του Μπίλι ΜακΚίνλεϊ απ’ τον πάγκο της Στάμπαεκ. Ο Σκωτσέζος κόουτς αναμένεται να καθίσει για τελευταία φορά σήμερα στον πάγκο της ομάδας, αφού τα ρεπορτάζ απ’ τη Νορβηγία αναφέρουν ότι η διοίκηση έχει πάρει την απόφαση να προχωρήσει σε αντικατάσταση του στο διάστημα της διακοπής. Το ντροπιαστικό 0-3 απ’ την Τρόμσο την περασμένη εβδομάδα προκάλεσε κλυδωνισμούς και σκέψεις στους επιτελείς της Στάμπαεκ, οι οποίοι συναντήθηκαν το βράδυ της Δευτέρας. Εκεί έδωσαν το παρών οι Έσπεν Μόε (πρόεδρος), Γιον Τούνολντ (γενικός διευθυντής), Ινγκέμπριγκτ Στέεν Γιένσεν (διευθυντής) και Όλσεν, ενώπιων των οποίων κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις ο ΜακΚίνλεϊ.

Οι επιτελείς της διοίκησης έδωσαν την ευκαιρία στον Σκωτσέζο στο μεσοβδόμαδο ματς Κυπέλλου με τη Στρομσγκόντσετ, όπου όμως η Στάμπαεκ ηττήθηκε 1-0, έχοντας ελαφρώς βελτιωμένη εικόνα. Δεν είναι αρκετό αυτό και έτσι ο ΜακΚίνλεϊ λογικά θα αποχωρήσει. Η ήττα απ’ την Τρόμσο ήταν η έκτη στις τελευταίες εφτά αγωνιστικές για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι παρέμειναν πολύ χαμηλά στη βαθμολογία, μόλις στο +1 απ’ την ουραγό Σταρτ, στο -4 απ’ τις θέσεις της απευθείας παραμονής.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα-αποκλεισμός 1-0 για τη Στάμπαεκ κόντρα στη Στρομσγκόντσετ για το Κύπελλο.

Στατιστικό: Δε σκόραρε η Στάμπαεκ στα τελευταία τρία παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.