Στον πρώτο γύρο: Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 3-1

* Μόλις μία ήττα μετρά η Σίτι στα τελευταία εννιά ματς πρωταθλήματος απέναντι στη Σαουθάμπτον (6-2-1).

* Ο Τζόε Χαρτ συμπληρώνει σήμερα 300 συμμετοχές σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ.

* Ο Σέρχιο Αγουέρο έχει χριστεί σκόρερ και στις πέντε τελευταίες συμμετοχές του για την Πρέμιερ Λιγκ.

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Ζωντανή στη μάχη για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο θέλει να μείνει η Σαουθάμπτον κι έτσι θα μπει με σκοπό τη νίκη στο σημερινό ματς-πρόκληση απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι. Υπό προϋποθέσεις, βέβαια, ενδέχεται ακόμα και η 8η θέση να εξασφαλίσει έξοδο στο Γιουρόπα Λιγκ, όμως αυτό δε συνιστά σε καμία περίπτωση παράγοντα επανάπαυσης για τους “άγιους”. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο -1 από την 7η Λίβερπουλ, η οποία έχει κι ένα ματς λιγότερο.

Σε “καλό φεγγάρι” η ομάδα, προέρχεται από το νικηφόρο 2-4 επί της Άστον Βίλα, μετρά μόνο μία ήττα στην τελευταία επτάδα αγώνων πρωταθλήματος (4-2-1). Θετικότατες και οι εντός έδρας επιδόσεις της, στο 6-2-1 το σερί στα τελευταία εννιά ματς Πρέμιερ Λιγκ μέσα στο “Σεντ Μέρις”.

Χωρίς κανένα αγωνιστικό πρόβλημα θα παρατάξει ουσιαστικά την ομάδα του ο Κούμαν στο σημερινό ματς, καθώς και ο επιθετικός Τσάρλι Όστιν έχει αποθεραπευθεί πλήρως από τον τραυματισμό του. Σε ρυθμούς προπονήσεων επέστρεψε και ο αμυντικός Γκαρντός (χωρίς συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα), αλλά αποκλείεται να βρίσκεται στην τελική 18άδα.

Προηγούμενο ματς: Έφυγε με το νικηφόρο 2-4 από την έδρα της Άστον Βίλα. Προηγήθηκε με τον Λονγκ στο 15ο λεπτό, ενώ ο Τάντιτς έκανε το 0-2 στο 39′. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους και ο Τάντιτς ανέβασε το δείκτη του σκορ σε 1-3 στο 71′. Η Άστον Βίλα μείωσε εκ νέου στο 85′ και το τελικό 2-4 διαμορφώθηκε από τον Μανέ στο 94′.

Στατιστικό: Μόλις μία ήττα στα επτά τελευταία ματς πρωταθλήματος (4-2-1).

Στοιχημάτισε τώρα στο Σαουθάμπτον – Μάντσεστερ Σίτι
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ

Η Μάντσεστερ Σίτι, από την πλευρά της, είναι υποχρεωμένη να αφήσει για λίγο στην… άκρη τον επαναληπτικό ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο “Μπερναμπέου” της προσεχούς Τετάρτης, καθώς ο στόχος της διατήρησης εντός της πρώτης τετράδας περνάει από το σημερινό ματς. Η Άρσεναλ απομακρύνθηκε στο +3 με τη χθεσινή νίκη της επί της Νόριτς κι έτσι το σημερινό παιχνίδι είναι must win για το σύνολο του Πελεγκρίνι. Το περασμένο Σάββατο οι “πολίτες” δε συνάντησαν κανένα πρόβλημα απέναντι στη Στόουκ (4-0), πετυχαίνοντας την τέταρτη νίκη τους στα τελευταία πέντε ματς πρωταθλήματος (4-1-0). Στο 2-2-0 το σερί στις τελευταίες τέσσερις εξόδους για την Πρέμιερσιπ, μόλις ένα γκολ έχει δεχθεί η ομάδα σε αυτή την τετράδα αγώνων.

Εκτός δράσης για 2-3 εβδομάδες θα μείνει ο πολυσύνθετος μεσοεπιθετικός Νταβίντ Σίλβα, που τραυματίστηκε στο μεσοβδόμαδο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Επέστρεψε στις προπονήσεις ο Γιάγια Τουρέ, όμως o Πελεγκρίνι δήλωσε ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί στο σημερινό ματς, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητες συμμετοχής του στη μεγάλη ρεβάνς του “Μπερναμπέου”. Κανονικά διαθέσιμος ο εξτρέμ Νασρί, λογικά θα πάρει και φανέλα βασικού. Ερωτηματικό παραμένει, πάντως, το αρχικό σχήμα, με δεδομένο ότι ο Χιλιανός τεχνικός δεν επιθυμεί κάποια δυσάρεστη έκπληξη της τελευταίας στιγμής.

Προηγούμενο ματς: Έμεινε στο ισόπαλο 0-0 στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης (το πρώτο μεταξύ τους ματς για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ).

Στατιστικό: Έχει δεχθεί μόλις ένα γκολ στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος.

Βασίλης Μελίδης