* Η Μπενφίκα επικράτησε από το ημίχρονο στα έξι από τα επτά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.

* Σημειώθηκε under 2,5 στο ένα από τα εννέα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της Μπενφίκα για το πρωτάθλημα.

* Η Μπενφίκα επικράτησε στα έξι από τα επτά τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της με αντίπαλο την Γκιμαράες σε όλες τις διοργανώσεις.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ

Από εννέα σερί νίκες προέρχεται στο πρωτάθλημα η Μπενφίκα, η οποία παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και στο +2 από τη συμπολίτισσά της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν. Την προηγούμενη βδομάδα το συγκρότημα του Ρουί Βιτόρια κατάφερε να φύγει με το «τρίποντο» από την έδρα της Ρίο Άβε, επικρατώντας με 1-0. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Χιμένεζ στο 73’. Αξίζει να αναφέρουμε πως οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν με δέκα ποδοσφαιριστές, καθώς στις καθυστερήσεις ο Βίλας Μπόας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή και πήρε την άγουσα για τα αποδυτήρια.

Τέσσερις νίκες πανηγύρισαν οι «αετοί» της Λισαβόνας στις ισάριθμες τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσαν για την ίδια διοργάνωση. Στη μία από αυτές διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους, ενώ στις τρεις σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ. Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος παραμένει η Μπενφίκα, καθώς μετά την αποψινή αναμέτρηση με αντίπαλο την Γκιμαράες (πουλήθηκαν περισσότερα από 59.000 εισιτήρια για αυτή) θα αντιμετωπίσει τις Μαρίτιμο (εκτός έδρας) και Νασιονάλ Μαδέιρα (εντός έδρας), ομάδες που δεν αναμένεται να της προξενήσουν προβλήματα.

Προηγούμενο ματς: Με τους τρεις βαθμούς της νίκης επέστρεψε η Μπενφίκα από την έδρα της Ρίο Άβε επικρατώντας με 1-0, στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό για στοίχημα: Η Μπενφίκα διατήρησε ανέπαφη την εστία της στα πέντε τελευταία παιχνίδια της με αντίπαλο την Γκιμαράες σε όλες τις διοργανώσεις.

O bookmaker δεν βρέθηκε

ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ

Μακριά από τα νικηφόρα αποτελέσματα παραμένει η Γκιμαράες εδώ και έντεκα αγωνιστικές στο πρωτάθλημα, στις οποίες σημείωσε έξι ισοπαλίες και πέντε ήττες. Η τελευταία φορά που το συγκρότημα του Σέρτζιο Κονσεϊσάο κατάφερε να πανηγυρίσει το «τρίποντο» ήταν κόντρα στην Ουνιάο Μαδέιρα (3-1 εντός έδρας) στις 29 Ιανουαρίου! Μετά τις δύο σερί ήττες που γνώρισε από τις Ρίο Άβε (2-0 εκτός έδρας) και Μαρίτιμο (3-0 εκτός έδρας) η Γκιμαράες μοιράστηκε από ένα βαθμό με την Εστορίλ (1-1 εντός έδρας) την προηγούμενη βδομάδα. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν με τον Λικά οχτώ λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου.

Το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση διαμόρφωσε ο Φελίπε Αουγκούστο στο 69’. Χωρίς νίκη παραμένει η Γκιμαράες στις επτά τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε για την ίδια διοργάνωση, στις οποίες σημείωσε τρεις ισοπαλίες και τέσσερις ήττες. Στις τρεις σημειώθηκε no-goal, ενώ στις τέσσερις σημειώθηκαν περισσότερα από δύο γκολ. Καμία απολύτως ελπίδα για ευρωπαϊκή έξοδο δεν έχει πλέον η Γκιμαράες, καθώς τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν απέχει δέκα βαθμούς από τη Ρίο Άβε και την έκτη θέση, που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Προηγούμενο ματς: Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Γκιμαράες και Εστορίλ στη μεταξύ τους αναμέτρηση στην έδρα της πρώτης (1-1), στο πλαίσιο της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Η Γκιμαράες δέχθηκε τουλάχιστον δύο γκολ στα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.