* Η Παλέρμο αγνοεί τη νίκη στα 12 τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.

* Η Παλέρμο δέχθηκε τουλάχιστον τρία γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.

* Σημειώθηκε over 2,5 στα τρία τελευταία παιχνίδια της Αταλάντα για το πρωτάθλημα.

ΠΑΛΕΡΜΟ

Στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα βυθίστηκε η Παλέρμο, η οποία με την αγωνιστική εικόνα των τελευταίων βδομάδων δύσκολα θα αποφύγει τον υποβιβασμό στη χαμηλότερη κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας. Το συγκρότημα του Μπαλαρντίνι απέχει από τα νικηφόρα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα εδώ και 12 αγωνιστικές, στις οποίες σημείωσε τέσσερις ισοπαλίες και οχτώ ήττες. Η τελευταία φορά που κατάφερε να πανηγυρίσει το «τρίποντο» ήταν κόντρα στην Ουντινέζε (4-1 εντός έδρας) στις 24 Ιανουαρίου! Στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις που έδωσε γνώρισε ισάριθμες ήττες από τις Κιέβο (3-1 εκτός έδρας), Λάτσιο (3-0 εντός έδρας) και Γιουβέντους (4-0 εκτός έδρας). Κόντρα στην τελευταία την Κυριακή (17/4) οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Κεντίρα μόλις στο 10’, μετά από υπέροχη μπαλιά του Πογκμπά.

Στο δεύτερο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα μέσα σε τρία λεπτά, η Γιουβέντους σημείωσε άλλα δύο γκολ με τους Πογκμπά (71’) και Κουαντράδο (74’). Το κερασάκι στην τούρτα για τους πρωτοπόρους του βαθμολογικού πίνακα έβαλε ο Παντοίν στο 89’, διαμορφώνοντας παράλληλα το τελικό αποτέλεσμα. Οι Σικελοί με τους 28 βαθμούς που συγκέντρωσαν απέχουν τρεις από τη ζώνη ασφαλείας, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν. «Δεν θα αναφερθώ σε ποσοστά παραμονής μας στην κατηγορία. Η αναμέτρηση κόντρα στην Αταλάντα είναι πάρα πολύ σημαντική για την Παλέρμο», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο προπονητής του συλλόγου.

Προηγούμενο ματς: Βαριά εκτός έδρας ήττα με 4-0 γνώρισε η Παλέρμο από τη Γιουβέντους, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Η Παλέρμο σκόραρε στα δύο από τα οχτώ τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα.

O bookmaker δεν βρέθηκε

ΑΤΑΛΑΝΤΑ

Επτά βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται η Αταλάντα, πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της σεζόν. Στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις που έδωσε το συγκρότημα του Ρέγια για την ίδια διοργάνωση σημείωσε δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Πιο συγκεκριμένα επικράτησε των Μπολόνια (2-0 εντός έδρας) και Μίλαν (2-1 εντός έδρας), ενώ στη συνέχεια γνώρισε την ήττα από την Τορίνο (2-1 εκτός έδρας). Την Κυριακή (17/4) η Αταλάντα αναδείχθηκε ισόπαλη στην έδρα της (3-3) κόντρα στη Ρόμα. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 23’ με τον Ντινιέ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ναϊνγκολάν. Πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι αντέδρασαν, ισοφαρίζοντας χάρη στους Ντ’ Αλεσάντρο (33’) και Μποριέλο (37’).

Στο δεύτερο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα στο 50’, ο τελευταίος έβαλε μπροστά την Αταλάντα με το δεύτερο προσωπικό γκολ του. Το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση διαμόρφωσε πέντε λεπτά πριν το τέλος των 90’ ο Τότι, δίνοντας το βαθμό της ισοπαλίας στη Ρόμα. Μακριά από τα νικηφόρα αποτελέσματα παραμένουν οι «νερατζούρι» στις οχτώ τελευταίες εκτός έδρας αναμετρήσεις τους για το πρωτάθλημα, στις οποίες σημείωσαν τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες. Στις πέντε σημειώθηκαν λιγότερα από τρία γκολ, ενώ στις τέσσερις σημειώθηκε no-goal. «Σε περίπτωση νίκης κόντρα στην Παλέρμο θα φτάσουμε τους 40 βαθμούς, κάνοντας το καθοριστικό βήμα για παραμονή μας», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο προπονητής της Αταλάντα.

Προηγούμενο ματς: Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Αταλάντα και Ρόμα στη μεταξύ τους αναμέτρηση στην έδρα της πρώτης (3-3), στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Στατιστικό: Η Αταλάντα σημείωσε τουλάχιστον τρία γκολ στα τρία τελευταία παιχνίδια της με αντίπαλο την Παλέρμο σε όλες τις διοργανώσεις.