* Επαναληπτικός ημιτελικός. Δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση συνολικής ισοπαλίας στα δύο παιχνίδια, η πρόκριση στον τελικό θα προκύψει αρχικά από ημίωρη παράταση και αν χρειαστεί, πέναλτι.

* Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στον τελικό τη Μαγιόρκα.

* N/G & under 2,5 οι 5 τελευταίες συναντήσεις τους.

* Πρώτο ματς: Ατλέτικο Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο 0-1 (07/02).

* Στο πρωτάθλημα: Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης 2-0 (16/12).

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ

Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε από την Μπέτις με 3-1 εκτός για το πρωτάθλημα. Βρέθηκε να χάνει με 2-0 από το γκολ του Άβιλα (13’) και το αυτογκόλ του Μπερτσίτσε (38’), έμεινε και με δέκα λόγω αποβολής του Νίκο Γουίλιαμς σχεδόν αμέσως (40’). Μείωσε με τον Γκουρουθέτα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, στο 67’ της ήρθε η… χαριστική βολή από τον Τζόνι Καρντόζο (67’).

Είχε το μυαλό στο κύπελλο και φάνηκε. Στην πρώτη σοβαρή απειλή από πλευράς Μπέτις, πιάστηκε στον… ύπνο και δέχτηκε το γκολ. Από ‘κει και μετά έβγαλε νευρικότητα με αποκορύφωμα την αποβολή του Νίκο Γουίλιαμς με δεύτερη κίτρινη κάρτα για ειρωνικό χειροκρότημα στον διαιτητή, αφού πρώτα είδε την πρώτη στην ίδια φάση.

Η ήττα αυτή την άφησε πίσω στη μάχη της τετράδας, αφού όλες οι υπόλοιπες πήραν βαθμούς. Ωστόσο την πέμπτη θέση προς το παρόν την κρατάει σφιχτά στα χέρια της, έχοντας διαφορά επτά βαθμών από την έκτη, όπου ανέβηκε η Μπέτις, προσπερνώντας για άλλη μια φορά τη Ρεάλ Σοσιεδάδ. Αυτό σημαίνει πως αυτή τη στιγμή είναι φαβορί στα προγνωστικά στοίχημα για να βρεθεί στο επόμενο Γιουρόπα Λιγκ, μέσω πρωταθλήματος.

Στο Γιουρόπα Λιγκ μπορεί να καταλήξει και μέσω του κυπέλλου, ωστόσο αυτό δεν είναι το κύριο κίνητρο που έχει. Θέλει έναν τίτλο που της λείπει από το 1984, χρονιά που είχε κάνει το τελευταίο της νταμπλ. Έκτοτε έχει κατακτήσει το Σούπερ Καπ το 2015 και το 2021 αλλά και πάλι έναν τίτλο με την αξία του Κόπα ντελ Ρέι έχει δεκαετίες να τον πανηγυρίσει. Σε τελικούς, βέβαια, έχει συμμετάσχει σε πολλούς, αλλά αυτή είναι μια σπουδαία ευκαιρία για εκείνη από τη στιγμή που γνωρίζει πως σε αυτόν τον τελικό θα αντιμετωπίσει τη Μαγιόρκα, κόντρα στην οποία θα είναι φαβορί.

Τη δίψα της να τα καταφέρει την έδειξε από το πρώτο ματς. Ίσως να μην άξιζε απόλυτα τη νίκη αφού η Ατλέτικο έχασε τεράστιες ευκαιρίες να πετύχει έστω ένα γκολ μετά το δικό της 1-0 με το πέναλτι του Μπερτσίτσε, ωστόσο έπαιξε πολύ καλά σε ένα γήπεδο που δεν είχε και την καλύτερη πρόσφατη παράδοση.

Ενθουσιασμός και ξεσηκωμός σε ομάδα και κόσμο, το “Σαν Μαμές” θα είναι κατάμεστο και πιο ατμοσφαιρικό από ποτέ τα τελευταία χρόνια, ήδη ανακοινώθηκε άλλωστε το sold out, με εισιτήρια να κυκλοφορούν πλέον μόνο με τη μορφή μεταπώλησης. “Είμαι βέβαιος πως η Ατλέτικο δεν έχει μεγαλύτερο ενθουσιασμό από μας για το τρόπαιο” δήλωσε ο νεαρός χαφ Πράδος.

Εξω ο σκόρερ του πρώτου ματς, ο αριστερός μπακ Γιούρι Μπερτσίτσε λόγω ενός μικροτραυματισμού. Αμφίβολοι ο μπακ Λέκουε και ο στόπερ Γεράι Άλβαρεθ.

Αθλέτικ Μπιλμπάο Στατιστικά

* G/G & over 2,5 τα 2 τελευταία παιχνίδια της.

* Έχει πετύχει τουλάχιστον 1 γκολ σε καθένα από τα 2 εντός που έδωσε για το κύπελλο.

Παίξε Νόμιμα στην NetBet (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ | *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Προηγούμενο ματς: Ισόπαλη με την Αλμερία εκτός με 2-2 για το πρωτάθλημα. Προηγήθηκε δύο φορές με Κορέα (2’) και Ντε Πολ (57’), ισοφαρίστηκε αμφότερες από τον Λούκα Ρομέρο (27’, 64’).

Περισσότερο από την Αλμερία σκεφτόταν την Αθλέτικ Μπιλμπάο και φάνηκε. Ωστόσο δεν έχασε τους δύο βαθμούς γι’ αυτό το λόγο, το βασικό της πρόβλημα ήταν ότι βρήκε τον Λούκα Ρομέρο σε τρομερά καλή μέρα, με τον Αργεντινό να πετυχαίνει δύο πολύ όμορφα γκολ απέναντι σε ένα απόλυτα αιφνιδιασμένο γκολκίπερ Όμπλακ.

Ό,τι έγινε, έγινε στην έδρα της ουραγού, το αποτέλεσμα σαφώς και ήταν κακό για την ομάδα του Σιμεόνε αλλά κι εκείνη δεν ανησυχεί και τόσο πολύ για την τετράδα. Έχει μια απόσταση της τάξης του +3 από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, αλλά δίνει την αίσθηση πως πολύ δύσκολα θα χάσει τη θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ από τους Βάσκους και οποιαδήποτε άλλη ομάδα της κατηγορίας.

Ασχέτως αυτού, το κύπελλο είναι ένας τίτλος και το θέλουν. Μπορεί να έχουν κατακτήσει ακόμα και πρωτάθλημα μέσα στην τελευταία δεκαετία, αλλά το κύπελλο δεν αποτελεί κάτι δευτερεύον για τον Σιμεόνε και τους παίκτες του, ασχέτως αν και φέτος το πρωτάθλημα και το Τσάμπιονς Λιγκ ξεκίνησαν ως πιο σημαντικοί στόχοι. Πλέον εδώ που έφτασε, το θέλει και είναι αποφασισμένη να κάνει το παν για να περάσει.

Έχασε τον τίτλο του φαβορί με την ήττα στο πρώτο ματς στο “Μετροπολιτάνο”, όπου βέβαια άξιζε τουλάχιστον μια ισοπαλία. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως έχει απογοητευτεί κανείς, άπαντες είναι αποφασισμένοι να πάρουν την πρόκριση στο “Σαν Μαμές”, όσο μεγάλο βαθμό δυσκολίας και αν έχει αυτό.

Περίπου 3.500 παρακολούθησαν την τελευταία προπόνηση, “ντοπάροντας” ψυχολογικά τους παίκτες του Σιμεόνε, 600 θα ακολουθήσουν στο Μπιλμπάο, αφού αυτός είναι ο αριθμός εισιτηρίων που δικαιούνται οι “ροχιμπλάνκος”.

Χωρίς τον φορ Γκριζμάν η αποστολή αλλά να σημειωθεί πως όταν ο Σιμεόνε ρωτήθηκε αν ο Γάλλος θα ταξιδέψει στη Χώρα των Βάσκων, απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα, λέγοντας πως έχει δεχτεί πολλές ερωτήσεις και δεν μπορεί να απαντήσει σε τόσο πολλές. Σταθερά έξω και οι υπόλοιποι που έλειπαν κόντρα στην Αλμερία.

▶️ Δες το BET BUILDER προγνωστικό για τον αγώνα Αθλέτικ Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης από τους Betarades!

Ατλέτικο Μαδρίτης Στατιστικά

* Over 2,5 τα 2/3 τελευταία παιχνίδια της, σκόραρε σε αμφότερα.

* Στα 5 τελευταία εκτός μετράει 4 under 2,5, έσπασε σερί στο τελευταίο.

Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ατλέτικο Μαδρίτης στην Netbet
netbet
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ