Προγνωστικά Μπάσκετ (07/06): «Τρέμουν» σήμερα οι έδρες

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:
προγνωστικα μπασκετ

5170.ΠΑΟΚ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (19:15, ΕΡΤ 3)

Δεύτερος «μικρός τελικός» στη Basket League με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται το Περιστέρι στο «Παλατάκι» με στόχο να ισοφαρίσει σε 1-1. Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη προηγείται με 1-0, ο τρίτος θα προκύψει στις τρεις νίκες, οπότε ο αγώνας είναι σημαντικός, καθώς οι δυο ομάδες αν και η θέση είναι για το γόητρο, θέλουν πολύ να την κατακτήσουν.

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Στο 71-65 του πρώτου αγώνα, που δεν διεκδικεί και πολλές δάφνες… ποιότητας, το Περιστέρι κυριάρχησε με πρωταγωνιστή τον Μίρο Μπίλαν που έκανε double double με 21 πόντους και 12 ριμπάουντ, ενώ ο Κασελάκης είχε 15 πόντους με 7 ριμπάουντ, παρά το ότι ο Φρανσίσκο έμεινε άποντος.

Για τους Θεσσαλονικείς κορυφαίοι ήταν οι Μαργαρίτης με 15 και Σάιμπερτ με 13, ενώ υστέρησαν και πάλι οι δυο του Αμερικανοί, Ράιλι και Χαντς, με τον πρώτο να έχει 8 πόντους και τον δεύτερο… κανέναν, σε 16 λεπτά αγώνα.

ΠΑΟΚ – Περιστέρι στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παρ’ όλα αυτά είναι αισιόδοξοι για τη σημερινή αναμέτρηση, όπως φαίνεται και απ’ τις δηλώσεις του Βαγγέλη Μαργαρίτη: «Το Περιστέρι είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος, αλλά παίζουμε στο γήπεδό μας, θέλουμε να είναι ο κόσμος στο πλευρό μας για να μας βοηθήσει στην προσπάθειά μας να κερδίσουμε, να ισοφαρίσουμε την σειρά και να συνεχίσουμε να διεκδικούμε την 3η θέση. Νομίζω ότι η ομάδα μας έχει ήδη κάνει πολλά στη διάρκεια της φετινής σεζόν και ελπίζουμε ότι με συγκέντρωση και ενέργεια θα κάνουμε ένα ακόμη βήμα σε αυτό το παιχνίδι».

Αισιοδοξία όμως υπάρχει και στο Περιστέρι, με τον Αλέκσα Ραντάνοφ να υποστηρίζει πως: «Το πρώτο παιχνίδι ήταν πολύ δύσκολο, σκοράρανε κάποια δύσκολα καλάθια. Παίξαμε καλή άμυνα, αλλά στην επίθεση κάναμε κάποια λάθη, με αποτέλεσμα να μην σκοράρουμε ορισμένα ελεύθερα σουτ τα οποία θα έπρεπε να έχουμε βάλει και το παιχνίδι ήταν κλειστό. Αλλά στο τέλος, επειδή πιστεύω ότι είμαστε καλύτερη ομάδα και αυτό μας βοήθησε να κερδίσουμε.

Πάμε τώρα στη Θεσσαλονίκη για να δείξουμε ποιοί είμαστε και τι μπορούμε να κάνουμε. Και να κάνουμε καλύτερη δουλειά απ’ ότι κάναμε στο πρώτο παιχνίδι».

ΠΑΟΚ – Περιστέρι στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο αγώνας είναι ισορροπημένος, με βάση τα όσα έδειξαν οι δυο ομάδες συν τον παράγοντα έδρα, που αυτή τη φορά είναι με τους «ασπρόμαυρους». Παρ’ όλα αυτά πιστεύουμε ότι το Περιστέρι είναι καλύτερο σαν ομάδα στις… λεπτομέρειες, έχει μεγαλύτερη σταθερότητα, κι απ’ τη στιγμή που το «Παλατάκι» δε θα είναι και… «κόλαση» (εργάσιμη για πολλούς γαρ), θα πάμε στο «διπλό», με απόδοση 2.07, που βρίσκουμε στη Stoiximan, ενώ οι πιο απαιτητικοί μπορούν να δουν το διπλό με under, που πληρώνει 3.90. Πάντα στα υπ’ όψη το double/double του Μπίλαν, που έκανε και στον πρώτο αγώνα.


5454.ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (20:00, COSMOTE SPORT 4HD)

Μετά τον φοβερό δεύτερο αγώνα, η σειρά ανάμεσα στην Εφές και στη Φενέρ μεταφέρεται στην έδρα της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη, με το κοινό δικό της και την ψυχολογία δική της. Το τρίποντο του Κλάιμπερν έφερε το 1-1 στις νίκες με 90-92, με τον Αμερικανό να κάνει «όργια» με 35 πόντους και 10 ριμπάουντ, μεταξύ των οποίων 4 τρίποντα στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν και η Εφές πήρε σημαντική διαφορά.

Μετά η Φενέρ την ανάτρεψε, έκανε το σκορ 90-89 με κλέψιμο του Χέιζ, αλλά ο Αμερικανός σκόρερ είχε την τελευταία κουβέντα. Ο αγώνας «πασπαλίστηκε» και τα νεύρα του Ιτούδη στο τέλος, έχει πάντα άλλωστε αυτό το ζευγάρι «ένταση» και σήμερα αναμένεται ο αγώνας με μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι γηπεδούχοι θα θελήσουν να εκμεταλλευθούν τον ψυχολογικό παράγοντα, που είναι υπέρ τους, όπως πήραν το δεύτερο ματς, αλλά είναι προφανές ότι μιλάμε για ένα νέο ντέρμπι, μετά το πρώτο 108-66 υπέρ της Φενέρ και το προχθεσινό 90-92.

Αναντολού Εφές – Φενερμπαχτσέ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Αταμάν συνέχισε το… σόου δηλώνοντας χθες πως: «θέλω να φύγω από την Εφές σαν πρωταθλητής» ξεκαθάρισε ο τούρκος κόουτς, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα και προς της Φενέρμπαχτσε, αλλά και σε όποιον άλλον βρεθεί στο δρόμο της ομάδας του.

« Έχω υπογράψει συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και άλλωστε είναι γνωστό ότι η Εφές για την νέα σεζόν έχει προσλάβει έναν άλλον προπονητή. Η αλήθεια είναι πως περίμενα μεγαλύτερο σεβασμό από τον σύλλογο που έχω κάνει τόσα γι αυτόν».

Μετά το δεύτερο παιχνίδι και με «παρένθεση» το πρώτο, έχει γίνει πιο εύκολο να καταλάβει κανείς ότι το ζευγάρι αυτό είναι απ’ τα πιο αμφίρροπα και η πρόταση δε θα μπορούσε να μην είναι να μη νικήσει κανείς με 6 ή περισσότερους πόντους, σε απόδοση 2,30, που βρίσκουμε στη Stoiximan, ενώ αν θέλει κανείς να παίξει νικητή, θα προτείναμε τον άσο της Εφές. Και φυσικά Κλάιμπερν που παίζει πολύ, για νέο double/double…


5026.ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (22:00, COSMOTE SPORT 8HD)

Πρώτος αγώνας της έτερης ημιτελικής σειράς της Liga ACB με τη Μπαρτσελόνα να υποδέχεται την Ουνικάχα Μάλαγα, με στόχο φυσικά το 1-0. Στο επίπεδο που έχουμε φτάσει όλοι οι αγώνες, αν και υπάρχει πάντα το φαβορί, είναι αμφίρροποι, κάτι που ισχύει και σε αυτό το «ζευγάρι».

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θέλει να προστατεύσει το πλεονέκτημα έδρας απέναντι σε μια Μάλαγα που έχει δείξει φέτος «τα δόντια της», ακόμη και απέναντί της, όταν την κέρδισε και την απέκλεισε στο Κύπελλο με 87-89. Μετά έφτασε, μάλιστα, στην κατάκτησή του.

Αυτό θυμήθηκε και ο «Σάρας» στις δηλώσεις του για τον αγώνα, τονίζοντας: «εμείς θα πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε στο παρελθόν και να είμαστε έτοιμοι για την νέα πρόκληση. Πάντα θες να ψάχνεις για νέα κίνητρα, αλλά το τι συνέβη με την Μάλαγα στο Κύπελλο μας μοιάζει λες και ήταν πριν από… οκτώ χρόνια. Θέλουμε να συνεχίσουμε τη δουλειά μας στο γήπεδο. Όμως, παίζει μπάσκετ και ο αντίπαλος. Τα πάντα είναι σημαντικά. Έχουμε μια δύσκολη αντίπαλο και θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά μας, η οποία δεν θα είναι εύκολη».

Μπαρτσελόνα – Ουνικάχα Μάλαγα στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Μπάρτσα πέρασε με 2-0 νίκες (84-74 και 64-87, Σατοράνσκι 14, Μίροτιτς 13) τη Βαλένθια και η Μάλαγα την Τενερίφη, επίσης με 2-0 (59-72 και 97-74, Καλινόσκι 18, Πέρι 16), δείγμα ότι αμφότερες είναι σε καλή φόρμα και ότι οι Καταλανοί έχουν ξεπεράσει το σοκ του Κάουνας, όπου απέτυχαν παταγωδώς.

Το χθεσινό διπλό της Μπανταλόνα μέσα στη Μαδρίτη μας δείχνει ότι τίποτα δεν μπορεί, σ’ αυτό το επίπεδο, να θεωρηθεί έκπληξη. Οπότε πιστεύουμε ότι η Ουνικάχα μπορεί να παλέψει και να αντέξει απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα και να χάσει μέχρι… 9 πόντους. Γι’ αυτό και θα πάμε με το διπλό με χάντικαπ +9.5, σε απόδοση 1.90, που βρίσκουμε στη Stoiximan. Εναλλακτικά πάμε στον άσο με under 160,5, ή στις 5 ασίστ του Κέντρικ Πέρι που πληρώνουν… 2,80.