Κουπόνι Μπάσκετ (15/04): Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν στοιχηματίσετε

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:
ακτινογραφία μπάσκετ 25 Ιανουαρίου 2019

5648.ΜΠΑΧΤΣΕΣΕΧΙΡ – ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΤΣΕΚΜΕΤΣΕ (13:00)

Κρίσιμος αγώνας και για τις δύο ομάδες οι οποίες βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία του τουρκικού πρωταθλήματος. Φυσικά θέλουν τη νίκη, προκειμένου να «ξεκολλήσουν» και να πάρουν σημαντική ανάσα – η Μπουγιουκτσεκμέτσε βρίσκεται στη 10η θέση με ρεκόρ 14-10, ενώ η Μπαχτσέ είναι ακριβώς από πίσω της, στην 11η θέση με 9-15.

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Μόνο και μόνο αυτό δείχνει το πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας και για τις δύο ομάδες – οι γηπεδούχοι θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη, καθώς την προηγούμενη αγωνιστική έχασαν στη Γαλατάσαραϊ με 94-90 με τον Σμιθ να έχει 30 πόντους, ενώ δεν έλειψαν και τα παράπονά τους για την διαιτησία.

Σήμερα θέλει οπωσδήποτε τη νίκη για να «ξεκολλήσει» όπως είπαμε από την βαθμολογική μετριότητα, ενώ γίνεται προσπάθεια για να επιστρέψει γρήγορα ο έμπειρος play maker Οζμιζράκ, ο οποίος βοηθάει στην οργάνωση του παιχνιδιού και η απουσία του έχει γίνει αισθητή.

Η Μπουγιουκτσεκμέτσε από την πλευρά της έχασε την προηγούμενη αγωνιστική, από την Μπούρσασπορ 87-85 και πλέον περιμένει να κάνει μία σημαντική νίκη, στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος, για να μπορέσει να κοιτάξει προς τα πάνω προς τα playoffs και όχι προς τα κάτω προς τη ζώνη του υποβιβασμού. Αν τα καταφέρει σήμερα σαφώς και θα είναι πάρα πολύ… χαρούμενη, αλλά δεν μας προκύπτει κάτι αξιόλογο από αυτό τον αγώνα, γι’ αυτό και δεν θα ασχοληθούμε μαζί του στοιχηματικά…


5649.ΠΕΤΚΙΜΣΠΟΡ – ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ (15:30)

Περισσότερα για το Πετκίμσπορ-Καρσίγιακα εδώ.


5655.ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ – ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ (18:00)

Ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία φαίνεται πώς επηρέασε και την Γκαζιαντέπ, η οποία αναγκάστηκε να «ξεσπιτωθεί» και να παίξει στην Κωνσταντινούπολη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να κάνει συνεχείς ήττες και να βρίσκεται στη 15η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 7-17, έχοντας πέντε σερί ήττες στο τελευταίο διάστημα και μάλιστα μία εφιαλτική με 100-50 από την Φενέρμπαχτσε την προηγούμενη αγωνιστική.

Βρίσκεται έτσι μία νίκη πίσω από την Μπεσίκτας και ισοβαθμεί με την Κόνιασπορ, οπότε κινδυνεύει άμεσα με υποβιβασμό και θα τον γλιτώσει μόνο με θαύμα. Ένα βήμα γι’ αυτό θα προσπαθήσει να κάνει σήμερα κόντρα στη Γαλατασαράι, η οποία δεν είναι και το… μεγαθήριο, όπως είναι στο ποδόσφαιρο, όμως σε κάθε περίπτωση είναι μία ομάδα η οποία βρίσκεται σε έναν κανονικό ρυθμό και προέρχεται μάλιστα και από σημαντική νίκη επί της Μπαχτσεσεχίρ, με 94-90 στην παράταση.

Το πρόγραμμα της Γκαζιαντέπ είναι δύσκολο, καθώς μετά παίζει εντός με την Τουρκ Τέλεκομ, την Εφές και την Νταρουσάφακα, έχοντας όμως είπαμε έδρα την Κωνσταντινούπολη, και όχι την κανονική της, εκεί όπου τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.

Οι φιλοξενούμενοι είναι στην 7η θέση με 11-13 και μπορούν να φτάσουν μέχρι και την έκτη θέση, ενώ έχουν και σχετικά καλό πρόγραμμα, αφού υποδέχονται ομάδες που είναι του… χεριού της, κάτω απ’ τη μέση της βαθμολογίας.

Προφανώς και οι γηπεδούχοι έχουν το κίνητρο για να κάνουν μία νίκη, η οποία θα τους κρατήσει «ζωντανούς» στη «μάχη» της παραμονής, όμως απέναντί τους έχουν μία ομάδα η οποία σε πρόσωπα και εμπειρίες είναι θεωρητικά καλύτερη. Παρ’ όλα αυτά θα το παλέψουν, αλλά δεν μας προκύπτει κάτι αξιόλογο στοιχηματικά, έτσι ώστε να την στηρίξουμε ξεκάθαρα. Προχωράμε παρακάτω


5658.ΤΣΕΜΝΙΤΖ – ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ (19:00)

Οι γηπεδούχοι φαίνεται ότι δεν προλαβαίνουν, ούτε να… πέσουν, αλλά ούτε και να παίξουν στα play-off, καθώς βρίσκονται στις θέσεις ανάμεσα στην επικίνδυνη ζώνη και στην όγδοη θέση που οδηγεί στην επόμενη φάση του πρωταθλήματος.

Είναι μία ομάδα η οποία χαρακτηρίστηκε φέτος από πολλά σκαμπανεβάσματα, και για αυτό έχει μείνει στην 11η θέση με ρεκόρ 11-16, ούσα τρεις νίκες μακριά από την όγδοη θέση, την οποία έχει τώρα η Βούρτσμπουργκ, παρά τους 20 πόντους του Βελίτσκα. Είναι σημαντική η απουσία του αμερικανού Φιλίποβιτι, ο οποίος είναι και ο πρώτος της σκόρερ, αλλά ενδεχομένως σήμερα να είναι έτοιμος να αγωνιστεί – είναι κάτι που θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή.

Από την άλλη πλευρά η Όλντενμπουργκ θεωρητικά είναι μία καλύτερη ομάδα, βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 16-11, όμως συμπληρώνει 4 σερί ήττες στο πρωτάθλημα, με τελευταία αυτήν από την Γκέτινγκεν, εκτός έδρας, με 106-97 στην παράταση.

Παραμένει αμφίβολος για τον προπονητή της Πέδρο Κάγιες ο Λέισνερ που βοηθά σε πολλούς τομείς του παιχνιδιού και είναι ο αρχηγός. Οι φιλοξενούμενοι είναι καλύτεροι σαν ομάδα, αλλά θα πρέπει να το δείξουν μέσα στο γήπεδο.

Αν έπρεπε να παίξουμε κάτι με το… ζόρι, θα επιλέγαμε το διπλό όμως είναι τέτοια η αγωνιστική κρίση των φιλοξενούμενων, συν τον παράγοντα έδρα, που μας κάνει να αποφύγουμε αυτό το παιχνίδι και να μην ασχοληθούμε. Προχωράμε παρακάτω σε κάποια καλύτερη επιλογή…


5659.ΒΟΝΝΗ – ΜΠΑΙΡΟΙΤ (19:00)

Περισσότερα για το Βόννη – Μπαϊρόιτ εδώ.


5656.ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ (19:00)

Δύσκολα τα πράγματα για τη Φουενλαμπράδα, που έφτασε τις… 19 σερί ήττες και πλέον έχει μόνο μαθηματικές ελπίδες για την παραμονή. Παραμένει στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με 3-23, τέσσερις νίκες κάτω από την παραμονή και στην 16η Μανρέσα, με 8 αγωνιστικές για το τέλος της κανονικής περιόδου. Πολύ δύσκολα…

Την προηγούμενη αγωνιστική συνετρίβη με 85-60 από τη Τζιρόνα, με τον Ενγκουάμα να έχει 14 πόντους, τον Άλι 12 πόντους και τον Κρόμα με 11, ενώ το πλήγμα, πέραν όλων των… άλλων, είναι ο τραυματισμός του Κιάνου Πίντερ, ο οποίος δεν έπαιξε κόντρα στην Τζιρόνα και η παρουσία του είναι αμφίβολη και σήμερα, λόγω προβλήματος στον ώμο του.

Ο Αμερικανός ο οποίος αποτέλεσε μία από τις τελευταίες μεταγραφές της Φουένλα, έχει 19.8 πόντους, 9.5 ριμπάουντ ανά αγώνα. Οπότε αν δεν παίξει, τα πράγματα δυσκολεύουν ακόμη πιο πολύ.

Όχι ότι η Μπιλμπάο είναι κάτι το φοβερό. Κατάφερε όμως την προηγούμενη εβδομάδα να κερδίσει μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα, με 80-82, με «ήρωα» τον Ραντίσεβιτς, που έβαλε τρίποντο 2 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη. Είναι μ’ αυτή τη νίκη στην 11η θέση, μία νίκη πίσω απ’ τα πλέιοφς, αφού η Μπρέογκαν έχει 13-13, όμως υπάρχουν κι άλλοι μνηστήρες. Η Βαλένθια είναι 7η αλλά επίσης με 13 νίκες και η Ομπραντόιρο έχει 12. Άρα τέσσερις κυνηγούν μια θέση.

Έχει, πάντως, το προβάδισμα για τη νίκη σήμερα, όμως θα πρέπει να το αποδείξει μέσα στο παρκέ, γιατί η Φουένλα, αν και «πεσμένη» εδώ και καιρό, προσπαθεί να πει «αντίο» με ψηλά το κεφάλι. Δεν προκύπτει κάτι αξιοσημείωτο, ούτε για το χάντικαπ, είτε για τους πόντους, οπότε ας πάμε πάσο. Έχει τόσα άλλα ματς, άλλωστε…


5660.ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ – ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ (19:00)

Περισσότερα για το Ουνικάχα Μάλαγα – Ομπραντόιρο εδώ.


5669.ΓΚΕΤΙΝΓΚΕΝ – ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (21:30)

Ένας αγώνας ο οποίος θα κρίνει πολλά για την τελική κατάταξη στην κανονική περίοδο του Γερμανικού Πρωταθλήματος και ενόψει των πλέι οφ, αφού οι δύο ομάδες είναι χέρι-χέρι στην πέμπτη και στην 6η θέση της βαθμολογίας.

Οι «γίγαντες» από το Λούντβιγκσμπουργκ είναι στην πέμπτη θέση με 16-12 και οι γηπεδούχοι της Γκέτινγκεν στην έκτη θέση με 15-11. Η Γκέτινγκεν μετά από ένα κακό σερί επέστρεψε στις νίκες σε πολύ σημαντικό παιχνίδι επί της Όλντενμπουργκ με 106-97 και τον Φρέι να έχει 21 πόντους.

Έχει δύο αγώνες λιγότερους από την σημερινή της αντίπαλο και έναν από την Όλντενμπουργκ που κέρδισε ήδη εκτός έδρας, κάτι που της δίνει ελπίδες για να κοιτάξει ακόμα ψηλότερα στην βαθμολογία.

Δεν θα παίξει για ακόμα ένα παιχνίδι ο Κράνταλ, ο οποίος είναι τιμωρημένος, όμως όλοι οι υπόλοιποι παίκτες είναι κανονικά στη διάθεσή της τεχνικής ηγεσίας. Όσο για την Λούντβιγκσμπουργκ την προηγούμενη αγωνιστική έχασε από την Μπάμπεργκ 80-73 με 17 πόντους του Χαμπ, παρά το γεγονός ότι ήταν μπροστά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Έχει τουλάχιστον σχετικά καλό πρόγραμμα και έτσι μπορεί να παραμείνει ψηλά, ακόμη και μετά αυτό το μέτριο πρόσωπο που δείχνει εδώ και ενάμιση μήνα περίπου.

Δεν παίζει ο Robinson ενώ επιστρέφει ο Αμερικανός Νταν, ο οποίος είναι και από τους καλούς σκόρερ και αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά. Παρ’όλα αυτά το παιχνίδι μπορεί να πάει οπουδήποτε, οι δύο ομάδες είναι σχεδόν ισοδύναμες, οι φιλοξενούμενοι είναι σε «κακό φεγγάρι», αλλά μπορεί να «ξυπνήσουν», γι’ αυτό αν έπρεπε να παίξουμε κάτι θα πηγαίναμε προς τον άσο. Δεν πρόκειται να το κάνουμε όμως, καθώς είναι ένας αγώνας πολύ αμφίρροπος και χωρίς ιδιαίτερα καλές αποδόσεις…


5670.ΚΡΑΪΛΣΧΑΪΜ ΜΕΡΛΙΝΣ – ΒΟΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (21:30)

Οι γηπεδούχοι δεν έχουν σωθεί οριστικά, καθώς βρίσκονται στην 13η θέση με ρεκόρ 10-18 και σήμερα θέλουν τη νίκη απέναντι στην μέτρια Βούρτσμπουργκ, προκειμένου να πάρουν μία σημαντική βαθμολογική ανάσα, τη στιγμή που η προτελευταία Φρανκφούρτη έχει επτά νίκες.

Με έξι αγωνιστικές να απομένουν, όλα μπορούν να γίνουν και οι Μέρλινς δεν μπορούν να το ρισκάρουν. Δεν έχουν όμως και την αγωνιστική ισχύ για να νιώθουν άνετα σήμερα, απέναντι στην 8η ομάδα του πρωταθλήματος, η οποία έχει ρεκόρ 14-15.

Την προηγούμενη αγωνιστική οι γηπεδούχοι έχασαν από την Λούντβιγκσμπουργκ με 82-77 παρά τους 16 πόντους του Λιούις και θέλουν θεωρητικά ακόμη δύο νίκες για να εξασφαλίσουν την παραμονή. Εδώ και καιρό δεν παίζει ο Βρσιτς, που δεν θα τον δούμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Γκέκα που δεν έπαιξε και στον προηγούμενο αγώνα.

Οι φιλοξενούμενοι έκαναν τρεις νίκες σερί που τους κράτησαν στην 8η θέση , ενώ την προηγούμενη αγωνιστική έχασαν από την Μπάγερν με 49- 67, σε ένα πάρα πολύ κακό παιχνίδι, όπου και μόνο οι 49 πόντοι το αποδεικνύουν.

Έχει δύσκολο πρόγραμμα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, γι’ αυτό και σήμερα προφανώς θα θέλει τη νίκη για να πάρει ανάσα και να νιώσει ακόμη πιο ασφαλής.

Ενόψει των playoffs εδώ και καιρό λείπει ο Αμερικάνος Μπρους, ενώ αμφίβολη είναι και η συμμετοχή του Βελπ. Δεν προκύπτει κάτι σημαντικό από την αναμέτρηση αυτή και όσον αφορά τις αποδόσεις, αλλά και όσον αφορά στην εικόνα των δύο ομάδων, γι’ αυτό θα μείνουμε μακριά από κάποια επιλογή.


5671.ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ – ΤΡΕΒΙΖΟ (21:30)

Περισσότερα για το Ρέτζιο Εμίλια – Τρεβίζο εδώ.


5672.ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ – ΜΠΡΕΟΓΑΝ (21:45)

Η Μπρέογκαν έκανε την προηγούμενη αγωνιστική μία πολύ μεγάλη νίκη, συντρίβοντας τη Ρεάλ με 96-72 και παρέμεινε έτσι στο κυνήγι των πλέι-οφ, όπου βρέθηκε στην 9η θέση με ρεκόρ 13-13 και ισοβαθμεί με τη Βαλένθια, που είναι στην 8η θέση.

Ξεχώρισαν στο θρίαμβο επί της Ρεάλ οι Χόλατζ με 21 πόντους και Μπάμφορντ με 17, ενώ πλέον κρατούν την τύχη στα χέρια τους για τα πλέιοφς. Οι «νησιώτες» έχασαν την προηγούμενη αγωνιστική από τη Σαραγόσα 76-73 και είναι τώρα στην 7η θέση με ρεκόρ 16-13, δύο νίκες πίσω από την Τενερίφη.

Το θέμα με την Γκραν Κανάρια είναι ότι το μυαλό της θα είναι περισσότερο στον αγώνα της μεσοβδόμαδα, με την Παρί, ο οποίος είναι νοκ άουτ για το Eurocup και όλοι γνωρίζουν πως είναι πολύ κρίσιμος.

Το θετικό για τους γηπεδούχους είναι ότι είναι όλοι διαθέσιμοι για τον Γιάκα Λάκοβιτς, αφού επέστρεψε και ο μακροχρόνια απών Μάικλ Καρέρα. Με μία απουσία θα παραταχθεί η Μπρέογκαν, αφού αυτή του Μάρκο Λούκοβιτς, ο οποίος όμως απουσιάζει εδώ και καιρό. Όταν επιστρέφουν οι Αρτελάγκα και  για να δώσουν λύσεις από τον πάγκο ένα παιχνίδι το οποίο αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι δύο ομάδες έχουν κίνητρο και θέλουν να πάρουν την νίκη. Εμείς όμως δεν θα πληρώσουμε για να μάθουμε ποιος Τελικά θα το πετύχει, αφού ο αγώνας μοιάζει ιδιαίτερα αμφίρροπος από μακριά…


5673.ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ – ΤΖΙΡΟΝΑ (21:45)

Περισσότερα για το Μπανταλόνα – Τζιρόνα εδώ.