* 22η Αγωνιστική

* Goal/Goal τα 5/8 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια.

* Στον 1ο γύρο (13/08): Πογκόν – Βίσλα 2-2

ΒΙΣΛΑ ΠΛΟΚ

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα (2-1) από τη Μιέντζ Λέγκνικα. Η Βίσλα προηγήθηκε με τον Κόλαρ στο 22ο λεπτό, ο Ενρίκεθ ισοφάρισε με πέναλτι στο 45+1’ και στο 61’ ο Μιγιούσκοβιτς γύρισε το παιχνίδι για τη Μιέντζ.

Με ήττα συνδυάστηκε και το τρίτο παιχνίδι της Βίσλα μετά τη χειμερινή διακοπή και οι όποιες βλέψεις για διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου θόλωσαν για τα καλά. Πισωγύρισμα το αποτέλεσμα για την ψυχολογία της ομάδας μετά την ιδιαιτέρως ανταγωνιστική εμφάνιση στο 0-1 από την περσινή πρωταθλήτρια Λεχ. Ήταν και πάλι πολύ άστοχη στις τελικές προσπάθειες.

Με δική της μεγάλη διπλή ευκαιρία (δοκάρι) ξεκίνησε το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στην έδρα της ουραγού. Απείλησε ξανά στην κόντρα μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο η Βίσλα και δικαίως βρήκε το γκολ σε νέα γρήγορη μετάβαση, ενώ σε ίδια συνθήκη είχε κι άλλη χαμένη ευκαιρία. Από το πουθενά ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η Μιεντζ, με πέναλτι από λάθος του κίπερ της Βισλα. Διαφορετική η εικόνα της επανάληψης, οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα, απείλησαν πριν γυρίσουν το ματς ξανά με κεφαλιά από κόρνερ.

“Είναι δύσκολο να καταλάβουμε το αποτέλεσμα, αφού μετά το πρώτο ημίχρονο δεν φαινόταν ότι θα μπορούσαμε να χάσουμε. Δείξαμε ποιότητα στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε καλές μεταβάσεις, ευκαιρίες για γκολ, φαινόταν καλό το πλάνο μας. Θέλαμε να το συνεχίσουμε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά η συμπεριφορά μας επηρεάστηκε από το γκολ που δεχθήκαμε από το σημείο του πέναλτι” δήλωσε ο κόουτς Στάνο.

Παραμένουν εκτός ο τιμωρημένος Ρζέζιτσακ (στόπερ) κα ο τραυματίας Σεκούλσκι (φορ).

Ενεργή μεταγραφικά μέσα στην εβδομάδα, απέκτησε τον Σπιάτζκα (φορ) από την Κορόνα και το Ζιμάνσκι (στόπερ) από την Γκόρνικ Ζάμπρζε, ενώ πούλησε τους Ρασάκ (μέσος) και Κρίβοτσιουκ (στόπερ) σε Γκόρνικ και Νταεζόν αντίστοιχα.

ΒΙΣΛΑ ΠΛΟΚ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Under 1.5 τα 3/4 τελευταία επίσημα παιχνίδια της

* No Goal τα 3/5 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα

Παίξε Νόμιμα στην Betshop (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΠΟΓΚΟΝ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη (3-1) επί της Βάρτα Πόζναν. Ο Κούτρης άνοιξε το σκορ για την Πογκόν στο 5ο λεπτό, ο Ζουράφσκι ισοφάρισε για τη Βάρτα στο 38’. Ο Ζάχοβιτς έκανε το 2-1 στο 54’ και δύο λεπτά αργότερα ο Γκροζίτσκι διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Επέστρεψαν τα χαμόγελα στο Ζέτσιν με την πρώτη νίκη του 2023 το προηγούμενο Σάββατο, απέναντι σε έναν ιδιαιτέρως δυσκολοκατάβλητο αντίπαλο.

Με υπέροχη επιθετική συνεργασία άνοιξε το σκορ πολύ νωρίς η Πογκόν, αλλά η Βάρτα δεν αποσυντονίστηκε, διατήρησε την ισορροπία της και ισοφάρισε από στατική φάση. Διαφορετική η εικόνα του δευτέρου μέρους, η Πογκόν έβγαλε πιο έντονη επιθετικότητα και γρήγορα “καθάρισε” τη νίκη με πρωταγωνιστή τον ηγετικό εξτρέμ Γκροζίτσκι, “σερβίροντας” και σκοράροντας. Έτσι έφερε το ματς εκεί που ήθελε, έδωσε μέτρα στη Βάρτα και στο transition είχε πολλές ευκαιρίες να γράψει πολύ μεγάλο σκορ.

Με τις ίδιες απουσίες ταξίδεψε στο Πλοκ η αποστολή της ομάδας, παραμένουν εκτός οι τραυματίες Κουχάρτσικ (εξτρέμ), Σμολίνσκι (χαφ), Βαβρίνοβιτς (χαφ), ενώ είναι ακόμα ανέτοιμος ο νεοφερμένος στόπερ Λόντσαρ. Ξεπεράστηκε η ίωση του Ζεχ που κόλλησε κι άλλους παίκτες. Άπαντες προπονήθηκαν κανονικά.

Δανεικός στη Νιετσιέτζα παραχωρήθηκε ο Φορνάλτσικ (εξτρέμ).

ΠΟΓΚΟΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

* Over 2.5 τα 5/8 τελευταία επίσημα παιχνίδια της

* Goal/Goal τα 7/8 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της για το πρωτάθλημα

Βίσλα Πλοκ – Πογκόν στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ