NFL Playoffs: Ανταγωνιστικά αουτσάιντερ σε Κάνσας Σίτι & Φιλαδέλφια

Dimitris_Betarades
Δημήτρης Βασιλάκος
Ανανεώθηκε:
NFL slider
  • O Divisional Γύρος των playoffs ξεκινά με δύο σαββατιάτικες αναμετρήσεις

ΚΑΝΣΑΣ ΣΙΤΙ ΤΣΙΦΣ  –  ΤΖΑΚΣΟΝΒΙΛ ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΣ  (21/01, 23:30)

  • Στις 13 Νοεμβρίου, στο ίδιο γήπεδο, οι Τσιφς επικράτησαν 27-17 για την regular season. Ο Μαχόουμς μετρά 3/3 νίκες επί των Τζάγκουαρς και συνολικά οι Τσιφς έχουν ρεκόρ 6-0 στα μεταξύ τους από το 2010 και μετά. 

ΤΣΙΦΣ (14-3):

Μπαίνουν στα playoffs από την 2η εβδομάδα της διαδικασίας για ακόμη μία χρονιά οι Τσιφς, για την ακρίβεια εξασφάλισαν ρεπό στον πρώτο γύρο τις 4/5 τελευταίες σεζόν και όποτε συνέβη αυτό κέρδισαν στον Divisional Round (4/4) μπρος στο κοινό τους.

Έκλεισαν την regular season με 5 σερί νίκες και 10/11 σύνολο από τα μέσα Οκτωβρίου και μετά, με το Μαχόουμς να έχει ουσιαστικά “κλειδώσει” τον δεύτερο τίτλο MVP της καριέρας του. Παρότι έχασε τον Χιλ στην offseason είχε τις περισσότερες (5,250) passing γιάρδες στη λίγκα, και τα περισσότερα (41) passing touchdowns, με 12 Interceptions, ενώ έτρεξε και για 358 γιάρδες και 4 TDs! Άριστος συνεργάτης του και φέτος ο Κέλσι με 1,338 γιάρδες και 12 TDs.

Στα 4 προηγούμενα παιχνίδια για τον Divisional Round έχει 9 TDs και 0 interceptions, αλλά στον τελευταίο του αγώνα για την postseason, στο περσινό Championship Game, έκανε την χειρότερή του εμφάνιση στη διαδικασία, όπως το παραδέχθηκε και ο ίδιος.

Εκπληκτικό το στατιστικό του κόουτς Ριντ μετά από εβδομάδες με ρεπό, συνολικά στην καριέρα του έχει ρεκόρ 27-4! Όταν έχει χρόνο συνθέτει playcalls που μπερδεύουν τους αντίπαλους συντονιστές. Νέο “φαρμακερό” βέλος στη φαρέτρα του ο receiver Τόνι, ο οποίος αποκτήθηκε μεσούσης της σεζόν με trade από τους Τζάιαντς. Σκόραρε δις στην αυλαία της regular season και μπαίνει ολοένα και πιο βαθιά στο επιθετικό πλάνο της ομάδας. Είχε σκοράρει απέναντι στους Τζάγκουαρς το Νοέμβριο, τότε είχε τρέξει αποτελεσματικά και ο Μαχόουμς.

Στο αμυντικό κομμάτι παρουσιάζουν βελτίωση τις τελευταίες εβδομάδες, είναι στο top-10 της λίγκας τον τελευταίο ενάμιση μήνα, με τον D-lineman Τζόουνς να κάνει θραύση.

  • Ιατρικό Δελτίο:

Εκτός αποστολής ο Χάρντμαν (receiver), μακροχρόνια εκτός οι Έντουαρντς-Ελέρ (RB), Γουόρτον (DL).

ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΣ (10-8):

Απόλυτα πετυχημένο το 2022 για τους Τζάγκουαρς, αφού υποτίθεται ότι η σεζόν θα ήταν η αρχή του rebuild στην πρώτη χρονιά του κόουτς Πίντερσον στο Τζάκσονβιλ. Φάνηκε ότι δεν είχαν βαριά πίεση στους ώμους το προηγούμενο Σάββατο όταν πέτυχαν την 3η μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία των playoffs για να αποκλείσουν τους Τσάρτζερς (31-30) και να φτάσουν δυο βήματα μακριά από το Super Bowl.

Εφιαλτικό το ξεκίνημα του Wild Card αγώνα στο Τζάκσονβιλ, ο Λόρενς υπέπεσε σε 4 interceptions στα 6 πρώτα drives των Τζάγκουαρς και το ταμπλό με λιγότερο από δύο λεπτά για το ημίχρονο έγραφε 0-27 υπέρ των Τσάρτζερς! Κι όμως οι γηπεδούχοι επέστρεψαν από την κόλαση με το TD drive πριν την ανάπαυλα να αλλάζει το μομέντουμ. Ασταμάτητη η επίθεσή τους στο δεύτερο ημίχρονο, με 3/3 TD drives, πριν το τελικό για το νικητήριο field goal στη λήξη!

Η ανατροπή ήρθε μεθοδικά, με ψυχραιμία από το νεαρό QB και τον κόουτς Πίντερσον στα playcalls του. Δεν είχαν λύση οι Τσάρτζερς στο γρήγορο passing game, κυρίως στο κέντρο του γηπέδου, η επιθετική γραμμή του Λόρενς ήταν εξαιρετική στην passing προστασία για ακόμη μία φορά, η συγκεκριμένη 5αδα είναι top-5 στη λίγκα!

Ιδιαιτέρως παραγωγικός και στην ανατροπή ο RB Ετιέν, ενώ τα touchdowns τους επιτεύχθηκαν όλα στον αέρα, με τέσσερις διαφορετικούς αποδέκτες!

Καταλυτική στην επιστροφή και η άμυνά τους, το pass rush συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και περιλαμβάνεται πλέον στα κορυφαία της λίγκας με τους εκρηκτικούς Άλεν, Γουόκερ, Ρόμπερτσον-Χαρις.

O κόουτς Πίντερσον έδειχνε να έχει το πάνω χέρι στην προπονητική μονομαχία με τον Στέιλι, αλλά σήμερα θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον μέντορά του. Ο Ριντ τον είχε και παίκτη ως συντονιστής και βοηθό ως προπονητής πριν πάει στη Φιλαδέλφια για να σηκώσει το Super Bowl.

  • Ιατρικό Δελτίο:

Αμφίβολοι οι Άγκνιου (receiver), Σερφ (OL), Φόρτνερ (OL), Λόρενς (QB), άπαντες προπονήθηκαν επιφυλακτικά μέσα στην εβδομάδα, άπαντες αναμένεται να παίξουν κανονικά. Μακροχρόνια εκτός οι Γκρίφιν (cornerback), Ρόμπινσον (OL), Σμουτ (DL).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Σαφές φαβορί στον αγώνα οι Τσιφς που έχουν τον καλύτερο quarterback στη λίγκα, το πλεονέκτημα έδρας και μία έξτρα εβδομάδα προετοιμασίας, με τρομερό ρεκόρ σε τέτοια συνθήκη από τον κόουτς Ριντ. Επιθετικοί και οι δύο προπονητές, δεν περιμένουμε πολλά punts στο παιχνίδι, αμφότεροι quarterbacks είναι ικανοί και στο έδαφος για να αποφύγουν sacks και να διατηρήσουν ζωντανά τα drives. Με άγνοια κινδύνου, δίχως πίεση πηγαίνουν στο Arrowhead οι Τζάγκουαρς και με το μομέντουμ που κουβαλούν μπορούν να γίνουν αρκετά ανταγωνιστικοί. Βασική επιλογή το συνδυαστικό Τζάγκουαρς +14.5 & Over 46.5 σε απόδοση 1.95. Στα ειδικά, υπάρχει αξία στο Over 31.5 receiving γιάρδες (1.90) για τον Τόνι των Τσιφς, ο οποίος είναι το νέο  όπλο του κόουτς Ριντ κι αναμένεται να χρησιμοποιηθεί αρκετά.

Κάνσας Σίτι Τσιφς – Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΙΓΚΛΣ  –  ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΖΑΪΑΝΤΣ  (22/01, 03:15)

  • Ντέρμπι της NFC East. Οι Ιγκλς κέρδισαν και τα δύο μεταξύ τους παιχνίδια για την regular season, 22-48 στη Νέα Υόρκη (11/12) και 22-16 στη Φιλαδέλφεια την τελευταία αγωνιστική, όταν οι Τζάιαντς ξεκούρασαν παίκτες. Απο το 2016 και μετά οι Ιγκλς έχουν κερδίσει τα 11/13 μεταξύ τους ντέρμπι! Κέρδισαν και τα δύο πιο πρόσφατα ντέρμπι στο πλαίσιο των playoffs, το 2009 & το 2007. 

ΙΓΚΛΣ (14-3):

Ξεκίνησαν την σεζόν με σπασμένα τα φρένα, με 8 σερί νίκες, μπήκαν στο Δεκέμβριο με το καλύτερο ρεκόρ στην λίγκα (13-1), αλλά την τελική ευθεία την έβγαλαν ασθμαίνοντας, κυρίως λόγω του τραυματισμού του Χερτς. Ο QB τους ήταν φαβορί για MVP μέχρι να αποκτήσει το πρόβλημα στον ώμο, το οποίο τον κράτησε εκτός στις δύο σερί ήττες της ομάδας, πριν την αυλαία της regular season, όταν επέστρεψε κακήν κακώς για να εξασφαλίσουν το #1 στην NFC και το χρήσιμο ρεπό στον προηγούμενο γύρο των playoffs. Δεν ήταν στο πρότερο επίπεδο ο Χερτς στο 22-16 επί των Τζάιαντς για την τελευταία αγωνιστική, όταν οι Νεοϋορκέζοι ξεκούρασαν όλους τους πρωταγωνιστές τους.

Είναι μεγάλο ερωτηματικό το τι ομάδα θα δούμε σήμερα. Αυτήν που κυριαρχούσε στα περισσότερα παιχνίδια της σεζόν, ή αυτήν της πρόσφατης εικόνας, που προβλημάτισε έντονα; Και κυρίως σε τι κατάσταση θα είναι ο Χερτς; Θα είναι πιο κοντά στην προ δύο εβδομάδων εικόνα ή σε αυτήν της 11ης Δεκεμβρίου όταν σκόρπισε τους Τζάιαντς (22-48) στη Νέα Υόρκη;

Στα θετικά γι αυτόν η επιστροφή του Λέιν Τζονσον που όταν είναι στα καλά του οχυρώνει τη δεξιά πλευρά της επιθετικής γραμμής.

Εκ των κορυφαίων της λίγκας η άμυνά τους στην regular season, με το δεύτερο καλύτερο παθητικό γιαρδών (301.5 μ.ο.) και το 7ο καλύτερο παθητικό πόντων (20.2 μ.ο.). Το ευάλωτο σημείο της ήταν η run αντιμετώπιση, ειδικότερα απέναντι σε επιθέσεις με QBs που τρέχουν αποτελεσματικά.

  • Ιατρικό Δελτίο:

Εκτός αποστολής ο Μάντοξ (cornerback), μακροχρόνια εκτός ο Μπαρνέτ (DL).

ΤΖΑΪΑΝΤΣ (10-7-1):

Απέδειξαν ότι ανήκουν στα playoffs με τις τελευταίες παρουσίες τους οι Τζάιαντς και την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησαν μία πλήρη επιθετική εμφάνιση για να αποκλείσουν τους Βάικινγκς (24-31) στη Μινεσότα.

Το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του έκανε ο QB Τζόουνς, θυμίζοντας τον “playoffs Ίλαΐ” και στη Νέα Υόρκη έχουν ξυπνήσει μνήμες από τις προηγούμενες απρόσμενες βαθιές πορείες στην post-season, οι οποίες κατέληξαν σε θρίαμβο. Πάσαρε με ψυχραιμία και αυτοπεποίθηση ο Τζόουντς και έκανε θραύση με τα αθλητικά του προσόντας στο έδαφος (78 rushing), με τον κόουτς Ντέιμπολ να βγάζει τον καλύτερό του εαυτό, όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια στο Μπάφαλο με τον Άλεν. Σε υψηλού επιπέδου receiver έχει εξελιχθεί ο Χότζινς, ο οποίος σκόραρε στη Μινεσότα, ενώ τρομερά εκρηκτικός ήταν στην επιστροφή του ο Μπάρκλεϊ, έγραψε 109 γιάρδες σε μόλις 14 επαφές σκοράροντας δις!

Υπαρχει ξεκάθαρα μεγαλύτερη πίστη στο passing game με τον Τζόουνς να ωριμάζει μέσα στην σεζόν, αλλά παίζουν ρόλο και οι αντίπαλοι στην πρόσφατη εξέλιξή του, αντιμετώπισε κακές άμυνες τον τελευταίο μήνα.

Βελτιωμένη και η άμυνά τους το τελευταίο χρονικό διάστημα, με ενισχυμένο pass rush από Λόρενς, Ουίλιαμς, Τίμποντο, ενισχυμένη και η secondary με σημαντικές επιστροφές, η γραμμή των linebackers μοιάζει ως η αχίλλειος πτέρνα τους.

Κομβικό σημείο για την σεζόν τους η συντριβή από τους Ιγκλς στις 11 Δεκεμβρίου, η βαριά ήττα αποτέλεσε εφαλτήριο δραστικής βελτίωσης σε όλα τα κομμάτια.

  • Ιατρικό Δελτίο:

Αμφίβολος ο Οτζουλάρι (linebacker), μακροχρόνια εκτός οι Σέπαρντ (receiver), Λεμιέ (OL).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Παραδοσιακό ντέρμπι στη Φιλαδέλφια με ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Υπάρχουν όμως ερωτηματικά για τους ισχυρούς γηπεδούχους, κυρίως για την υγεία του QB Χερτς, ο οποίος ήταν πολύ κάτω της συνολικής φετινής του εικόνας στο προ δύο εβδομάδων ντέρμπι, με ενοχλήσεις στον ώμο. Οι Τζάιαντς πηγαίνουν με “καυτό” μομέντουμ στο παιχνίδι, προερχόμενοι από την καλύτερη εμφάνιση της σεζόν τους, με την επίθεση να ρολάρει και με “αύρα” ένδοξου παρελθόντος. Με μπόλικο run game, χτυπώντας στη θεωρητική αδυναμία των Ιγκλς μπορούν να μείνουν κοντά στο σκορ ως το τέλος. Γι αυτό θα πάμε στο Τζάιαντς +10.5 & Under 56.5 σε απόδοση 2.00.

Στα ειδικά αξίζει να ποντάρουμε στις κούρσες του Τζόουνς, οι οποίες θα είναι μεγάλο “όπλο” το playcalling των φιλοξενούμενων. Έχει τα αθλητικά προσόντα να γράψει αρκετές γιάρδες στο έδαφος ο QB των Τζάιαντς, επιλογή το Over 47.5 rushing σε απόδοση 1.90.

Φιλαδέλφια Ιγκλς – Νιου Γιορκ Τζάιαντς στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ