NFL Playoffs: O απόλυτος νικητής απέναντι στους “chokers”

Dimitris_Betarades
Δημήτρης Βασιλάκος
Ανανεώθηκε:
NFL slider
  • Το πρόγραμμα του Wild Card γύρου των Play-Offs ολοκληρώνεται με την αναμέτρηση στην Τάμπα. H ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τους 49ερς εκτός έδρας την επόμενη εβδομάδα. 

ΤΑΜΠΑ ΜΠΕΪ ΜΠΑΚΑΝΙΡΣ  –  ΝΤΑΛΑΣ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣ  (17/01, 03:15)

  • Στην πρεμιέρα της regular season οι Κάουμποϊς επικράτησαν 19-3 στο Ντάλας, ενώ στην περσινή πρεμιέρα οι Μπακανίρς επικράτησαν 31-29 στην Τάμπα. 

ΜΠΑΚΑΝΙΡΣ (8-9):

Mετά κόπων και βασάνων κατέκτησαν την αδύναμη NFC South οι Μπακανίρς και μπήκαν στα playoffs παρά το αρνητικό τους ρεκόρ στην regular season.

Σταθερά άρρυθμη η επίθεσή τους, ο Μπρέιντι έκανε ίσως την χειρότερη σεζόν της καριέρας του, πίσω από μία ασταθή γραμμή, παρότι έσπασε το δικό του ρεκόρ σε ολοκληρωμένες πάσες! Στον “τελικό” με τους Πάνθερς προ δύο εβδομάδων “ξύπνησε” η συνεργασία του με τον Έβανς (207γ. / 3 TDs), συνδυάστηκε σωστά και με τον Γκάντγουιν, αλλά ήταν πολύ μικρό δείγμα για να μας πείσουν ότι βρήκαν επιτέλους το γνώριμο ρυθμό τους.

Μόνιμο πρόβλημα στην ανάπτυξή τους το run game, ήταν το χειρότερο σε όλη τη λίγκα για την regular season, με μόλις 76.9 γιάρδες μ.ο., 3.4 ανά προσπάθεια. Πηγή της αδυναμίας κι εκεί η επιθετική γραμμή.

Με σκαμπανεβάσματα και η άμυνά τους, #13 σε παθητικό πόντων (21.1 μ.ο.), #9 σε παθητικό γιαρδών (324.3 μ.ο.).

Αυτό θα είναι το 48ο παιχνίδι playoffs για τον Μπρέιντι (35-12), γνωστό ότι έχει σπάσει ότι ρεκόρ υπάρχει στην post-season, σήμερα θα προσπαθήσει να διευρύνει το αήττητο ρεκόρ που έχει (7-0) απέναντι στους Κάουμποϊς!

  • Ιατρικό Δελτίο: 

Δεν προλαβαίνουν οι Ρούντολφ (tight end), Λέβερετ (OL), αμφίβολοι οι Ντέιβις (cornerback), Χέινσι (OL), Βέα (DL). Μακροχρόνια εκτός οι Μπάρετ (linebacker), Γουέλς (OL).

Τάμπα Μπέι Μπακανίρς – Ντάλας Κάουμποϊς στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΚΑΟΥΜΠΟΪΣ (12-5):

Δεν πηγαίνουν με καλό μομέντουμ στην Τάμπα οι Κάουμποϊς, που έχουν μακρά (25ετή) παράδοση αποτυχιών στα playoffs. Μετά τη δυναστεία τους τη δεκαετία του 1990 έχουν ρεκόρ 3-10 στα playoffs, 7 φορές αποκλείστηκαν στον 1ο γύρο, όπως και πέρσι.

Ιδιαιτέρως ανησυχητική η εικόνα τους στην αυλαία της regular season, δεν μπορούν να έχουν άλλοθι το ότι δεν είχαν ρεαλιστικές ελπίδες για να κατακτήσουν την division στην ήττα (26-6) από τους αδιάφορους Κομάντερς, στους οποίους έκανε ντεμπούτο ρουκι quarterback.

Οικτρή η εμφάνιση του Πρέσκοτ, ο οποίος έχει παρουσιάσει έντονη επιρρέπεια σε interceptions φέτος, έφτασε τις 15 στην regular season, που είναι η χειρότερη επίδοση στη λίγκα και μάλιστα σε μόλις 12 εμφανίσεις! Δεν απέφυγε το λάθος σε κανένα από τα 7 τελευταία παιχνίδια του! Πέραν από του εξαιρετικού Λαμπ, δεν εχει άλλη αξιόπιστη λύση στους αποδέκτες του, αλλά το πρόβλημα έγκειται στο ότι πολλές φορές εκβιάζει καταστάσεις. Απόψε η πίεση αυξάνεται γι αυτόν και τον κόουτς ΜακΚάρθι, θα είναι τεράστια αποτυχία για όλο τον οργανισμό ένας ακόμη γρήγορος αποκλεισμός.

Σε πτωτική τροχιά και η άμυνά τους στο β’ μισό της σεζόν, δεν έχει την ίδια έκρηξη μπροστά, συχνά έχει προβλήματα στο run game, ενώ έχουν μειωθεί αισθητά οι ποιοτικές επιλογές στην secondary λόγω τραυματισμών.

  • Ιατρικό Δελτίο: 

Εκτός αποστολής ο Μάλεν (cornerback), μακροχρόνια εκτός οι Λιούις (cornerback), Μπράουν (cornerback).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Καλύτερη ομάδα οι Κάουμποϊς συνολικά στην σεζόν, αλλά πηγαίνουν με άσχημη ψυχολογία στην Τάμπα κι έχουν την τάση να καταρρέουν στα playoffs. Απέναντί τους βρίσκουν τον απόλυτο νικητή, που έχει φάει με το κουτάλι τα μεγάλα παιχνίδια, έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στα playoffs και παραδοσιακά βρίσκει τις λύσεις στα κρίσιμα. Υπάρχει ξεκάθαρη αξία στο ποντάρισμα του Μπρέιντι και της παρέας του σε αποδόσεις αουτσάιντερ, διαθέτει τους receivers να εκμεταλλευτεί την πληγωμένη secondary των φιλοξενούμενων. Επιλογή η νίκη των Μπακανίρς σε απόδοση 2.25.

Τάμπα Μπέι Μπακανίρς – Ντάλας Κάουμποϊς στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ