16η αγωνιστική

*Γειτονικό ντέρμπι της Καταλονίας.

*Μετρούν 6/9 παιχνίδια με “2-3 γκολ” μεταξύ τους, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης. 

*Δεν έχει σημειωθεί ισοπαλία στα πρόσφατα 6 επίσημα παιχνίδια ανάμεσά τους.

ΕΣΠΑΝΙΟΛ

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε με σκορ 3-1 στην παράταση, της Θέλτα, εντός έδρας, στο πλαίσιο του Κυπέλλου. Στο 15’ ο Πασιένσια σκόραρε για το 0-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 53’ ο Πουάδο ισοφάρισε σε 1-1 και έστειλε το ματς στην παράταση. Στο 97’ ο Νταρδέρ και στο 118’ ο Μελαμέδ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ. Στο 112’ αποβλήθηκε ο Μαρτσεσίν για τη Θέλτα.

Η Εσπανιόλ εκμεταλλεύτηκε τη δυναμική της έδρας της και κατέβαλε την αντίσταση της Θέλτα (3-1) στην παράταση και πανηγύρισε την πρόκρισή της στη φάση των “16” του Κόπα ντελ Ρέι. Νωρίτερα, απέσπασε σπουδαίο αποτέλεσμα στο πρώτο ματς μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος και μάλιστα σε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι όπως το ντέρμπι της Καταλονίας, απέναντι στη συμπολίτισσα Μπαρτσελόνα (1-1).

Υπήρξε ήδη πολύ παρασκήνιο και αντιδράσεις από την πλευρά των “Περικίτος” για τη συμμετοχή του Λεβαντόφσκι, έδειξαν εντός αγωνιστικού χώρου ότι μπορούν να γίνουν ανταγωνιστικοί και σε έδρες των κορυφαίων ομάδων της λίγκας. Στο προηγούμενο ματς Κυπέλλου, δυσκολεύτηκε απέναντι στην Ατλέτικο Πάσο, χρειάστηκε ένα τέρμα από τον Νίκο Μελαμέδ στο τελευταίο δεκάλεπτο για να πάρει εν τέλει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η ομάδα του Ντιέγο Μαρτίνεθ είναι οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη στη Λα Λίγκα και σίγουρα εκεί είναι στραμμένο το ενδιαφέρον της για το υπόλοιπο της σεζόν. Όσον αφορά την αποστολή, είναι εκτός οι τιμωρημένοι Βινίσιους Σόουζα, Ντάνι Γκόμεθ, τραυματίες οι Μπάρε, Πεδρόσα, Κολεόσο. Αμφίβολος ο Πολ Λοθάνο.

Εσπανιόλ Στατιστικά

*5 σερί 90λεπτα είχαν under 2.5 γκολ

*6/10 παιχνίδια τελευταία με goal/goal

*Δέχεται γκολ σε 9/10 ματς εντός έδρας

Παίξε Νόμιμα στo Pamestoixima.gr (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΤΖΙΡΟΝΑ

Προηγούμενο ματς: Αναδείχτηκε ισόπαλη με σκορ 2-2 εντός έδρας, με αντίπαλο τη Ράγιο Βαγεκάνο, για το πρωτάθλημα. Μόλις στο 2’ ο Σέρχιο Καμέγιο σκόραρε για το 0-1, όμως στο 34’ ο Καστεγιάνος ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι για το 1-1 του ημιχρόνου. Στο 62’ ο Ίσι Παλαθόν έκανε το 1-2 για τους φιλοξενούμενους, ενώ στο 75’ ο Σάμου Σάιθ με πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Η Τζιρόνα δεν είχε υποχρεώσεις για το Κόπα ντελ Ρέι μεσοβδόμαδα, όπως οι περισσότερες ομάδες της κατηγορίας, συνεπώς, είναι το πρώτο παιχνίδι για το νέο έτος. Οι Καταλανοί δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τον παράγοντα έδρα στο τελευταίο ματς του 2022 για το πρωτάθλημα και έμειναν στο 2-2 με αντίπαλο τη Ράγιο Βαγεκάνο. Για την ακρίβεια, το συγκρότημα του Μίτσελ, έσωσε το βαθμό με δύο εκτελέσεις πέναλτι, ενώ ισάριθμες φορές έμεινε πίσω στο σκορ.

Απώλεσε βαθμούς ύστερα από δύο διαδοχικές νίκες που έκανε πριν από τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο το Νοέμβριο, ωστόσο, συμπλήρωσε πέντε αγωνιστικές στην Πριμέρα Ντιβισιόν δίχως ήττα. Έχει καταφέρει να διατηρήσει μια απόσταση ασφαλείας από την επικίνδυνη ζώνη για την ώρα, όμως είναι δεδομένο ότι δε μπορεί να εφησυχάζει.

“Η Εσπανιόλ είναι μία πολύ καλή ομάδα όμως θέλουμε να την κερδίσουμε. Ο Νταρδέρ είναι εξαιρετικός στο παιχνίδι του και ο Χοσέλου κερδίζει πολλές μπάλες στον αέρα”, δήλωσε ο Μίτσελ. Στο αγωνιστικό σκέλος, είναι εκτός ο μέσος Οριόλ Ρομέου λόγω τιμωρίας, ενώ δεν υπολογίζονται επίσης οι Χουάνπε, Χάβι Ερνάντεθ, Κεμπέ, Ρεϊνιέρ λόγω τραυματισμών. 

Τζιρόνα Στατιστικά

*8/10 αναμετρήσεις είχαν goal/goal

*5/9 παιχνίδια έληξαν με over 2.5

*Σκοράρει σε 8/10 ματς εκτός έδρας

Εσπανιόλ – Τζιρόνα στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ