Προγνωστικά Μπάσκετ (03/12): Κίνητρο και φόρμα οδηγούν στο ταμείο!

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:
σκουντης-προγνωστικα-011222

5375.ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ – ΤΟΦΑΣ (14:30)

Η εκπληκτική Τουρκ Τέλεκομ υποδέχεται την Τόφας του Δημήτρη Πρίφτη σε ένα ντέρμπι, όπως αναμένεται, του τουρκικού πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι διάγουν εβδομάδες… ευημερίας, καθώς κερδίζουν… συνέχεια και δε λένε να σταματήσουν. Αντίθετα η Τόφας δεν «πατάει» καλά, ο Πρίφτης πιέζεται, με 4 σερί ήττες εντός κι εκτός συνόρων και σήμερα θα πρέπει να πάει για την αγωνιστική υπέρβαση, αλλιώς τα πράγματα δυσκολεύουν.

Η Τουρκ κέρδισε εύκολα και μέσα στην Πάτρα, τον Προμηθέα, με πολύ καλό τον Γάλλο Μπουτέιγ (24π.) και τον πρώην «Πατρινό», Τζέριαν Γκραντ (18π.). Πιστεύουμε ότι είναι σε τέτοια φόρμα, που μπορεί να κερδίσει και να περάσει και το χάντικαπ. Άσος με -3,5 για τους γηπεδούχους, σε απόδοση 1.90 που βρίσκουμε στη Stoiximan.


5194.ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΙΩΝΙΚΟΣ (16:00, ΕΡΤ 3)

Το Περιστέρι δεν τα κατάφερε κόντρα στην Ρίτας Βίλνιους μεσοβδόμαδα και έκανε μια «κακή» ήττα, όσον αφορά στην αυτοπεποίθησή του, τουλάχιστον. Γιατί αγωνιστικά δε χάθηκε κι ο κόσμος, κι ούτε κανείς είπε ότι είναι κάποια υπερομάδα. Σήμερα θα έχει την ευκαιρία να ανακτήσει την αυτοπεποίθηση του, κόντρα στον θεωρητικά αδύναμο Ιωνικό, που όμως δεν είναι και τόσο… αδύναμος όσο πολλοί νομίζουν.

Οι Νικαιώτες με τον Χάμιλτον στη σύνθεσή τους κατάφεραν να κερδίσουν στο ντέρμπι «ζωής ή θανάτου» στην έδρα τους τον Απόλλωνα Πάτρας και έδειξαν πως μαζί με τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη, τον Τερέλ Παρκς, τον Χόκινς και τους άλλους παίκτες μπορούν να είναι μια ανταγωνιστική ομάδα, ενώ προσαρμόζεται και ο επίσης νεοφερμένος Νούνιεζ.

Πιστεύουμε ότι οι 13 πόντοι είναι πολλοί γι’ αυτόν τον Ιωνικό και γι’ αυτό το Περιστέρι και θα πάμε στο χάντικαπ υπέρ του Ιωνικού, ήτοι 2 με +13,5, σε απόδοση 1.90, που βρίσκουμε στη Stoiximan.


5256.ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ – ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (16:00, EΡΤ SPORTS ERTFLIX)

O Aπόλλων πάλεψε σκληρά στη Νίκαια, αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στον πιο αποφασισμένο και τυχερό στο τέλος Ιωνικό, οπότε στρέφεται στην έδρα του για να μπορέσει να μαζέψει νίκες και να σωθεί.

Σήμερα θα έχει δύσκολο έργο, καθώς απέναντι του είναι ο φορμαρισμένος και ολοένα και βελτιωμένος Κολοσσός, που κέρδισε την προηγούμενη αγωνιστική την ΑΕΚ. Είναι δεδομένο ότι θα γίνει «μάχη», οι Αχαιοί μεταμορφώνονται, ή τουλάχιστον αυτό θέλουν, μέσα στην έδρα τους, αλλά γνωρίζουν ότι πρέπει να τα δώσουν όλα για τη νίκη.

Στο κάτω-κάτω, η βαθμολογική τους διαφορά δεν είναι μεγάλη, αφού οι Ροδίτες έχουν 3 νίκες και οι γηπεδούχοι 2, οπότε με νίκη σήμερα θα ισοβαθμήσουν.

Προβάδισμα στον άσο, σε απόδοση 1.95 που βρίσκουμε στην Bet365.


5257.ΑΕΚ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (19:15, ΕΡΤ 3)

Κρίσιμο παιχνίδι για τη φετινή ΑΕΚ, αν και νωρίς ακόμη στη χρονιά, καθώς προέρχεται από κακή ήττα στη Ρόδο απ’ τον εύψυχο Κολοσσό και η οποία υποδέχεται έναν Προμηθέα, που επίσης δεν έχει καλά αποτελέσματα και έχει αλλαγή προπονητή, αφού έφυγε ο Μάκης Γιατράς λόγω προβλήματος υγείας (;) και ήρθε ο Γιάννης Χριστόπουλος μαζί με τον Χάρη Μαρκόπουλο.

Πέραν της ήττας στη Ρόδο (73-67) η ΑΕΚ έχασε και από τη Βόννη, εντός έδρας, για το BCL, με 72-80, κέρδισε πιο πριν Ιωνικό και Λαύριο, και είχε χάσει και από τον Άρη εντός έδρας. Καθόλου καλός απολογισμός, που φέρνει μουρμούρες ακόμη και γι’ αυτόν τον Ηλία Καντζούρη, όσον κι αν ο οργανισμός της ΑΕΚ δε φαίνεται πλέον να παίρνει τέτοιες αποφάσεις, πρόωρες ίσως.

Ο αγώνας είναι πολύ αμφίρροπος, πιστεύουμε ότι ο Προμηθέας έχει ποιότητα, έχει καλύτερο ρόστερ, αλλά η ΑΕΚ θα είναι αποφασισμένη, έως φανατισμένη, οπότε θα πάμε με το «ουδέτερο» να μη νικήσει κανείς πάνω από 6 πόντους, σε απόδοση 2,75, που βρίσκουμε στη Stoiximan.


5309.ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ (21:45)

Έχει μείνει πίσω η Σαραγόσα, με δύο νίκες μέχρι στιγμής, σε εννιά αγώνες και σήμερα θα έχει δύσκολο έργο για να τις κάνει 3, καθώς αντιμετωπίζει τη γηπεδούχο Μάλαγα, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Έχει τέσσερις νίκες σερί στο πρωτάθλημα και τέσσερις σερί στο BCL, με πιο πρόσφατη τη νίκη μέσα στη Γαλλία επί της Ντιζόν με το εμφατικό για τη φόρμα της 70-91 (Καλινόσκι και Πέρι από 14). Για το πρωτάθλημα έκανε δύο μεγάλες νίκες εκτός έδρας, μία μέσα στην Ομπραντόιρο, γνωστή για την έδρα της (86-87) και μία μέσα στη Βαλένθια (67-83, Καλινόσκι και Κάρτερ από 14).

Η Σαραγόσα έκανε τη σούπερ νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης, μετά πέρασε απ’ την έδρα της Μπέτις (67-83), αλλά μετά έχασε εντός έδρας απ’ την Μπιλμπάο (67-74, Πονίτκα 11). Πιστεύουμε ότι οι γηπεδούχοι είναι σε καλή κατάσταση και ικανοί να κερδίσουν τη Σαραγόσα πάνω από 9 πόντους και να μας δώσουν την απόδοση 1,90 που βρίσκουμε στη Stoiximan.