*Πρώτη αναμέτρηση για τις δύο ομάδες μετά το 2014, όταν η Γκάνα επικράτησε 4-0 σε φιλικό με χατ-τρικ του Τζόρνταν Αγιού.

*Η Νότια Κορέα σκόραρε δύο γκολ σε κάθε ένα απ’ τα τρία ματς τελικής φάσης του Μουντιάλ κόντρα σε αφρικανικές χώρες (2-1 το Τόγκο το 2006, 2-2 με τη Νιγηρία το 2010 και ήττα 2-4 απ’ την Αλγερία το 2014).

Δείτε τα Προγνωστικά Μουντιάλ 2022

*Η Νότια Κορέα δεν έχει κερδίσει ποτέ το ματς της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων σε 10 παρουσίες σε τελική φάση Μουντιάλ, μετρά ρεκόρ 0-4-6, έρχεται από τρεις σερί ήττες!

*Η Γκάνα βρήκε δίχτυα στα τελευταία έξι παιχνίδια της σε τελική φάση Μουντιάλ, μόνο η Νιγηρία έχει σκοράρει σε περισσότερα (8). Ήταν η μοναδική αφρικανική ομάδα που σκόραρε στην πρεμιέρα των ομίλων του τρέχοντος Μουντιάλ.

*Χωρίς νίκη η Γκάνα στα τελευταία πέντε παιχνίδια της σε τελική φάση Μουντιάλ (0-2-3).

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Δείτε εδώ όλο το ρόστερ με αναλυτικές πληροφορίες για όλους τους παίκτες της Νότιας Κορέας

Προηγούμενο ματς: Ισοπαλία 0-0 κόντρα στην Ουρουγουάη. Καλύτερη η Κορέα στο πρώτο ημίχρονο, είχε μεγάλη φάση με τον Ουί Τζο Χουάνγκ, ενώ η Ουρουγουάη είχε δοκάρι με τον Γοδίν. Στο δεύτερο μέρος οι Ουρουγουανοί κράτησαν περισσότερο την μπάλα, απείλησαν σε μια-δυο περιπτώσεις, είχαν δοκάρι σε μακρινό σουτ του Βαλβέρδε.

Κέρδισε θετικά σχόλια με την εικόνα της στην πρεμιέρα, πήρε 0-0 με την Ουρουγουάη και έδειξε ότι έχει σοβαρές πιθανότητες να διεκδικήσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Ήλεγξε την κατάσταση στο πρώτο ημίχρονο, κράτησε μπάλα, είχε τεράστια ευκαιρία με τον Ουί Τζο Χουάνγκ. Απειλήθηκε μόνο στο δοκάρι του Γοδίν (από κόρνερ). Στο δεύτερο μέρος δεν κράτησε την μπάλα με την ίδια επιτυχία, η Ουρουγουάη ήταν πιο πιεστική, αλλά απείλησε μόνο με τα μακρινά σουτ από Νούνιες και Βαλβέρδε. Είχε κάποιες προϋποθέσεις και η Κορέα, αλλά ο Σον ήταν άστοχος.

Σοβαρή εμφάνιση απ’ την ασιατική ομάδα, που έδειξε ότι ανασταλτικά έχει τις λύσεις να ανταπεξέλθει, απομένει να φανεί αν μπορεί να παρουσιάσει κάτι καλύτερο και στο δημιουργικό κομμάτι. Σαφώς περιμένει περισσότερα απ’ τον αρχηγό Σον, ο οποίος έδειξε επηρεασμένος απ’ τον τραυματισμό του, ενώ πολύ καλός ήταν ο μέσος του Ολυμπιακού, Ιν-Μπεόμ Χουάνγκ. «Δεν αισθάνομαι πίεση. Θέλουμε νίκη με την Γκάνα, δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο μυαλό μας. Έχουμε προσωπικότητα και ταυτότητα σαν ομάδα, πρέπει να βγάλουμε περισσότερη ποιότητα στο χορτάρι», είπε ο κόουτς Μπέντο.

Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο Πορτογάλος κόουτς ίσως αφήσει στον πάγκο τον Ουί Τζο Χουάνγκ για τον Τσο Γκε Σουνγκ, ο οποίος ήταν πιο κινητικός ερχόμενος απ’ τον πάγκο. Αναφέρθηκε, επίσης, ότι η Νότια Κορέα θα έχει πιο επιθετική φιλοσοφία εναντίον της Γκάνας, κάτι λογικό, καθώς είναι το ματς «κλειδί» για την πρόκριση.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*NG τα 6/7 τελευταία παιχνίδια της.

*Over 2.5 τα 6/9 τελευταία παιχνίδια της.

*Η Νότια Κορέα δε σκόραρε στα 3/5 τελευταία ματς τελικής φάσης Μουντιάλ. Δεν είχε ούτε σουτ εντός στόχου στα τελευταία δύο!

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΓΚΑΝΑ

Δείτε εδώ όλο το ρόστερ με αναλυτικές πληροφορίες για όλους τους παίκτες της Γκάνας

Προηγούμενο ματς: Ήττα 2-3 κόντρα στην Πορτογαλία στην πρεμιέρα του ομίλου. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο το 1-0 με πέναλτι στο 65’, ισοφάρισε ο Αγιού στο 73’. Το 2-1 ο Ζοάο Φέλιξ στο 78’, το 3-1 έκανε ο Λεάο στο 80’. Το 3-2 διαμόρφωσε ο Μπουκαρί στο 89’ για την Γκάνα.

Ήταν η μοναδική αφρικανική ομάδα που σκόραρε στην πρώτη αγωνιστική, μάλιστα δύο φορές, αλλά αυτό δεν αποδείχτηκε αρκετό για να πάρει αποτέλεσμα κόντρα στην Πορτογαλία. Παρατάχθηκε με αμιγώς αμυντικό προσανατολισμό στο πρώτο ημίχρονο, με πεντάδα στην άμυνα, κατάφερε να μην απειληθεί ποτέ απ’ τους Ίβηρες, ωστόσο επιθετικά ήταν ανύπαρκτη (μηδέν τελικές προσπάθειες). Αναγκάστηκε να αλλάξει πλάνο μετά το 1-0 του Ρονάλντο (ανύπαρκτο πέναλτι), ισοφάρισε στο 73’, αλλά δεν άντεξε παραπάνω από πέντε λεπτά (2-1). Δύο λεπτά αργότερα «κοιμήθηκε» σε γρήγορη επίθεση των Πορτογάλων και δέχτηκε τρίτο γκολ.

Στα θετικά το γεγονός ότι η Γκάνα δεν παράτησε το ματς, μείωσε στο 89’ και είχε τεράστια ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όταν ο γκολκίπερ Ντιόγκο Κόστα δεν είδε τον αντίπαλο από πίσω του. Ήταν λογικό να γίνει κουβέντα για τη διαιτησία, ο κόουτς Άντο διαμαρτυρήθηκε έντονα: «Δεν μπορώ να καταλάβω την απόφαση που πάρθηκε στο πέναλτι. Είναι μεγάλο λάθος. Δεν υπάρχει εξήγηση για ένα τέτοιο λάθος σ’ αυτό το επίπεδο. Δεν είναι το ίδιο να παίζεις με την Πορτογαλία και να χάνεις 0-1».

Γίνεται αντιληπτό ότι το σημερινό ματς είναι το πιο καθοριστικό στη «μάχη» της πρόκρισης, άλλωστε η Νότια Κορέα είναι η πιο «κοντινή» σε θέμα δυναμικότητας σε σχέση με Πορτογαλία και Ουρουγουάη. «Δεν υπάρχει πίεση. Έχουμε καλούς παίκτες, έχουμε αυτοπεποίθηση και ποιότητα, πάμε να κερδίσουμε», είπε ο Άντο. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι θα αφήσει στην άκρη το σχήμα με πέντε στην άμυνα και θα παρατάξει την Γκάνα με 4-2-3-1. Βλέπουν ενδεκάδα οι Λάμπτεϊ (δεξιός μπακ) και Σουλεμανά (εξτρέμ). Σε περίπτωση ήττας, η Γκάνα θα αποκλειστεί μαθηματικά απ’ τη συνέχεια του τουρνουά.

ΓΚΑΝΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*NG τα 7/8 τελευταία παιχνίδια της ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης

*Over 2.5 τα 5/6 τελευταία παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

*G/G τα 7/8 τελευταία παιχνίδια της σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ – ΓΚΑΝΑ στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ