Κουπόνι Μπάσκετ Σαββάτου (01/10) – Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν στοιχηματίσετε

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:
ακτινογραφία μπάσκετ

5483.ΜΕΡΚΕΖΕΦΕΝΤΙ-ΠΕΤΚΙΜΣΠΟΡΤ (13:00)

Η Τουρκική Super Ligi ξεκινά και οι δύο ομάδες έχουν ίδιους στόχους. Οι γηπεδούχοι με το πολύπλοκο όνομα (Μερκεζεφέντι Μπελεντιγιέσι Ντενιζλί το… πλήρες) κατέληξαν 14οι πέρσι και σώθηκαν με το «ζόρι» και έδειξαν και στα φιλικά ότι θα παλέψουν σκληρά για να το… αποφύγουν, έχοντας πέντε ήττες στα τελευταία πέντε φιλικά.

Οι φιλοξενούμενοι τερμάτισαν μια θέση… παραπάνω τους, όμως μια γρήγορη ματιά στο ρόστερ τους δείχνει μια προσπάθεια αναβάθμισης. Πήραν τον Τάι Γουέμπστερ απ’ τη Ζαλγκίρις, τον Ομάρ Προύιτ (γνωστός μας απ’ τον Άρη) απ’ τη Μπάμπεργκ και τους εξίσου καλούς Σίλας, Όλντριτζ, Σίμονς και Μέλσον. Το έδειξαν και στα φιλικά τους, αφού είχαν 4 στα 5.

Κάτι ανάλογο προσπάθησαν κι οι γηπεδούχοι, που πήραν τον «δικό μας» Νίκο Ρογκαβόπουλο και τους… επίσης «δικούς μας» Τσαντ Μπράουν και Τόμας Γκίελο (στο Περιστέρι αμφότεροι πέρσι), που μαζί με τους Αμερικανούς Χάρισον και Χάιντιγκερ ελπίζουν να βελτιωθούν… γενικώς και φυσικά βαθμολογικώς!

Η έδρα έχει ένα μικρό προβάδισμα, αλλά είναι ακόμη νωρίς για σαφή συμπεράσματα για τις δυο ομάδες.


5484.ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ-ΜΑΝΙΣΑ (15:30)

Η Πινάρ Καρσίγιακα όπως ίσως τη γνωρίζουμε οι περισσότεροι μετά τις πολύ καλές σεζόν το 2020 και το 2021 όπου τερμάτισε 2η και 3η στο πρωτάθλημα της Τουρκίας, έκανε πέρσι ένα μικρό setback, τερματίζοντας στην 7η θέση. Παραμένει όμως μια σημαντική δύναμη του τουρκικού μπάσκετ, με καλό προπονητή, τον εμβληματικό Ουφούκ Σαρίτσα ενώ πήρε πολύ καλούς παίκτες «πρώτης γραμμής», όπως ο Έρικ ΜακΚόλουμ, ο Κουζμίνσκας, ο Τζέιλον Μπράουν και ο Άνχελ Ντελγκάδο.

Η Μανίσα «ανέβηκε» φέτος απ’ την Τουρκική Α2, και βεβαίως έχει άλλους στόχους απ’ την Καρσίγιακα. Πήρε κάποιους καλούς παίκτες (Ρόμπερσον, Μπρούσμα, Ανοσίκε), αλλά μάλλον θα πρέπει να στοχεύσει σε άλλα παιχνίδια για να πετύχει τον στόχο της εύκολης παραμονής.

Ο άσος είναι το μεγάλο… φαβορί, όπως και το over, καθώς η Καρσίγιακα «τρέχει» σε όλα τα φιλικά, ενώ η Μανίσα δεν έχει λύσεις για να σταματήσει κάτι τέτοιο, οπότε θα αναγκαστεί να ακολουθήσει.


5436.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (17:00)

Περισσότερα για το Παναθηναϊκός-Κολοσσός Ρόδου εδώ.


5561.ΤΟΦΑΣ-ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΤΣΕΚΜΕΤΣΕ (18:00)

Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη τα πήγε αρκετά καλά στο προκριματικό τουρνουά του BCL αφού με δύο νίκες πήρε την πρόκριση για τους ομίλους. Πρώτος στόχος επετεύχθη και τώρα έρχεται το σκληρό Τουρκικό πρωτάθλημα, όπου θα πρέπει να δείξει σταθερότητα. Πρώτος αγώνας για κάτι τέτοιο εντός έδρας, άρα ό,τι… πρέπει.

Απέναντι στο καλό σύνολο που έφτιαξε ο Πρίφτης, όχι όμως για να χτυπήσει τις «υπερδυνάμεις» της γειτονικής χώρας, η Μπουγιούκτσεκμετσέ, που ξεπέρασε τα οικονομικά προβλήματα και έφερε κοντά της καλούς παίκτες. Όπως τον Τζόρνταν Κρόφορντ και τον γνωστό μας απ’ τον ΠΑΟΚ Ντιμίτρι Ρίβερς.

Δύσκολα θα χάσει η Τόφας αυτό το ματς, ιδίως απ’ τη στιγμή που οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν καθόλου «βάθος» και 2-3 καλούς παίκτες. Το combo 1 και under 159,5 είναι μια λογική επιλογή, αφού ο Πρίφτης ξεκινά τα πάντα στις ομάδες του απ’ τη δυνατή άμυνα.


5085.ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΟΥΛΜ (19:00)

Περισσότερα για το Μπάγερν Μονάχου – Ουλμ εδώ.


5086.ΑΜΒΟΥΡΓΟ-ΜΙΤΕΛΝΤΟΙΤΣΕΡ (19:00)

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν πολύ καλά στην πρεμιέρα με την Άλμπα στο Βερολίνο, μεσοβδόμαδα. Έχασαν στο τέλος, ενώ ήταν και μπροστά στο σκορ και σίγουρα με αυτή την εμφάνιση έδειξαν ότι φέτος θα είναι στο… «πάνω ράφι» της Μπουντεσλίγκα. Τώρα παίζουν στην έδρα τους οι «Τάουερς» και έχουν την ευκαιρία για μια εύκολη νίκη, αφού η Μιτελντόιτσερ δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο στα φιλικά (4 νίκες σε 11 αγώνες) και ούτε το ρόστερ της προδιαθέτει για κάτι εξαιρετικό φέτος, πέραν της «μάχης» για την παραμονή στην κατηγορία.

Εύκολα ή δύσκολα η γηπεδούχος θα πάρει τη νίκη, το ερωτηματικό είναι αν θα ξεπεράσει ο αγώνας τους 168,5 πόντους συνολικά. Μάλλον όχι…


5552.ΣΑΡΑΓΟΣΑ-ΜΟΥΡΘΙΑ (19:00)

Αμφότερες προέρχονται από ήττα στην πρεμιέρα, οδυνηρές όπως εξελίχθηκαν και για τις δύο, για διαφορετικούς λόγους. Η Σαραγόσα πάλεψε στη σκληρή έδρα της Ομπραντόιρο, αλλά «κάτι» της έλειπε για το προσπέρασμα, κάτι που εν τέλει έφερε την ήττα με 76-73. Κορυφαίος ήταν ο Χάουαρντ Σαντ Ρος, πέρσι στον ΠΑΟ, με 15 πόντους.

Η Μούρθια σοκαρίστηκε από τη Μπρεογάν, χάνοντας με 70-84 εντός έδρας, με πολύ κακό επιθετικά παιχνίδι και τώρα καλείται να ανακάμψει σε μια έδρα όπου οι γηπεδούχοι κι αυτοί θα «καίγονται» για την πρώτη νίκη. Ο ΜακΦάντεν έμεινε στα «ρηχά» με 10 πόντους, ενώ γενικά η ομάδα ήταν κακή.

Θα πρέπει να κάνει ολικό stepup σήμερα για να πάρει τη νίκη, που πληρώνει 2.25, όμως το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα αμφίρροπο.


5486.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (21:00)

Περισσότερα για το Ολυμπιακός-Προμηθέας Πάτρας εδώ.


5087.ΒΟΥΡΤΖΜΠΟΥΡΓΚ-ΒΟΝΝΗ

Η Βόννη ήταν πολύ καλή πέρσι, παίζει στην Ευρώπη, είναι δεμένη σαν ομάδα και είναι λογικό φαβορί μέσα στο Βούρτζμπουργκ, απέναντι σε μια ομάδα που είναι κλασική… Γερμανική ομάδα, με αστάθεια ιδίως στην επίθεση, κάτι που έδειξε και στα φιλικά.

Οι γηπεδούχοι προφανώς και θέλουν να αποφύγουν τις… περιπέτειες κι αν καταφέρουν να κερδίσουν «εκτός προγράμματος» παιχνίδια όπως το σημερινό σήμερα θα πετύχουν τον στόχο.

Οκτώ πόντοι είναι πολλοί σε μια πρώτη ματιά, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούν να τους ξεπεράσουν στη νίκη τους οι της Βόννης…


5524.ΤΡΕΒΙΖΟ-ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ (21:30)

Περισσότερα για το Τρεβίζο-Ρέτζιο Εμίλια εδώ.


5553.ΤΕΝΕΡΙΦΗ-ΤΖΙΡΟΝΑ (21:45)

Η Τενερίφη έκανε επίδειξη ισχύος στην πρεμιέρα με εμφατικό «διπλό» μέσα στην έδρα της Μανρέσα με 70-89 και μάλιστα χωρίς τον Σερμαντίνι. Έχει τώρα την ευκαιρία να «ζευγαρώσει» τις νίκες της κόντρα στη Τζιρόνα του Μαρκ Γκασόλ που κόντραρε «στα ίσα» τη Ρεάλ Μαδρίτης, στη δική της πρεμιέρα, κι έχασε με 88-94. Ο Γκασόλ, στα  ήταν απολαυστικός με 21 πόντους, 2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ και 7 ασίστ, αλλά παρά και τους 22 πόντους του Κάμερον Τέιλορ δεν μπορούσαν να κερδίσουν την πιο «γεμάτη» «Βασίλισσα».

Σήμερα έχουν και πάλι δύσκολο έργο, αλλά μπορούν να μας δώσουν, μαζί με την καταιγιστική Τενερίφη ένα ωραιότατο over 162,5 ενώ αξίζει κανείς να ψάξει το double double του Γκασόλ.


5554.ΓΡΑΝΑΔΑ-ΜΑΝΡΕΣΑ (21:45)

Περισσότερα για το Γρανάδα-Μανρέσα εδώ.