Euroleague: Διπλό στο ΟΑΚΑ, άσος στο Μόναχο

Lida_Betarades
Λήδα Χούκλη
Ανανεώθηκε:
Ευρωλίγκα

5003. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΟΠΑΠ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (21:00, NOVASPORTS PRIME)

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τον Ολυμπιακό στο ελληνικό κλάσικο της Ευρωλίγκας, έναν μήνα μετά τη νίκη στο ΣΕΦ για το πρωτάθλημα. Από τότε δεν έχουν αλλάξει και πολλά. Οι πράσινοι δεν είναι και στα καλύτερά τους, ρεαλιστικά στην Ευρωλίγκα θα προσπαθήσουν να αποφύγουν την τελευταία θέση της βαθμολογίας, εξαρτώνται πολύ από τον Νέντοβιτς, ο οποίος όμως είναι «ερωτευμένος» με τους τραυματισμούς, ενώ έχουν φύγει και οι Φλόιντ, Φερέλ. Αυτή τη στιγμή επίσης υπάρχουν δύο κρούσματα κορονοϊού στην ομάδα, ένα σε μέλος του προσωπικού και ένα σε παίκτη. Δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα, αλλά τα υπόλοιπα τεστ που έγιναν χθες βράδυ βγήκαν καθαρά.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να πηγαίνει τρένο στην Ευρωλίγκα και είναι στην 3η θέση της βαθμολογίας πίσω από Ρεάλ και Μπάρτσα. Μόνο μελανό σημείο η ήττα στο Βελιγράδι από τον Αστέρα, κάτι που θα μπορούσε να είχε αποφύγει το τελευταίο δίμηνο που είναι σε φόρμα και κερδίζει και εκτός έδρας. Στο σπίτι του έχει μόνο νίκες σε εννέα ματς. Ο Έισι είναι απών λόγω αμυγδαλίτιδας. Δεν αναφέρεται κάποιο άλλο πρόβλημα. Το γεγονός ότι έχασε απρόσμενα στο πρωτάθλημα από τον αιώνιο αντίπαλό του τον καθιστά πιο υποψιασμένο σήμερα.

Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Euroleague

Ο Ολυμπιακός είναι ανώτερος του Παναθηναϊκού φέτος. Αυτό είναι δεδομένο. Στο ΣΕΦ μπορεί και να τον υποτίμησε και το πλήρωσε. Ο εξάστερος έχει τεράστια φανέλα, θα έχει σήμερα μαζί του και τον κόσμο του, αλλά αφενός δεν ξέρουμε που θα φτάσει μέχρι το βράδυ η υπόθεση με τον κορονοϊό, αφετέρου στο μπάσκετ συνήθως κερδίζει η καλύτερη ομάδα. Κι ο Ολυμπιακός σήμερα δεν έχει δικαιολογίες, ούτε να υποτιμήσει τον αντίπαλο, ούτε να πει ότι δεν ήξερε. Πάμε με το διπλό με χάντικαπ στο -4.5 και απόδοση 1.90 στη stoiximan.


5449. ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (19:00, NOVASPORTS 4)

Ξαναπαίρνει μπροστά η Ζενίτ μεττά από ένα άσχημο σερί τριών ηττών που δεν είχε ξανακάνει στη σεζόν. Μάλιστα οι δύο ήττες είχαν έρθει στην έδρα της από Αστέρα και Φενέρ, μετά την αποτυχία στο ΟΑΚΑ. Κάπως έτσι τη στιγμή που έδειχνε να υποχωρεί η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ έκανε το 2/2 και μάλιστα εκτός έδρας και συγκεκριμένα σε γαλλικό έδαφος. Πρώτα κέρδισε με 71-61 τη Βιλερμπάν στο Αστραμπάλ και μετά πέρασε και από το Πριγκηπάτο κερδίζοντας με 85-74 τη Μονακό. Ο Ναπίερ είναι ακόμη άφαντος στο παρκέ, ενώ τώρα είναι τραυματίας και ο Φράνκαμπ. Εκεί στον άσο υπάρχει πρόβλημα.

Ζενίτ Αγ. Πετρούπολης – Μακάμπι Τελ Αβίβ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παραπαίει η Μακάμπι. Η ομάδα του λαού  έχασε και από την Εφές εντός έδρας με 92-78 και πλέον μετρά ένα σερί έξι ηττών στην Ευρωλίγκα! Τελευταία φορά που κέρδισε στην Ευρωλίγκα ήταν στις 17 Νοεμβρίου στην έδρα της τη Μονακό. Από εκεί και πέρα, με την αρχή να γίνεται στο ΣΕΦ, κι ενώ έδειχνε ότι είχε πάρει μπροστά, πήρε την κατηφόρα και πλέον υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Ο Σφαιρόπουλος αμφισβητείται περισσότερο από έντονα, ενώ τόλμησε να τα βάλει και με τον κόσμο που αποδοκίμασε στην ήττα από την Ούνικς. Παράξενη η κατάσταση στη Μακάμπι, τα πάντα κρέμονται από μία κλωστή.

Το ένστικτο της επιβίωσης της Μακάμπι και οι γκέλες που έκανε εσχάτως η Ζενίτ στο σπίτι της, μας αποτρέπουν από το να παίξουμε τον προφανή άσσο στο χάντικαπ στο -4.5.


5450. ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ  – ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (20:00, NOVASPORTS 5)

Η Μπάγερν έφαγε σφαλιάρα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ. Παρόλα αυτά μπόρεσε και ανασυντάχθηκε, πήγε στο Βελιγράδι, πάλεψε αλλά στο τέλος έχασε με 81-78 από τον Αστέρα. Δεν είναι μακριά από την οκτάδα (μόλις μία νίκη απέχει), αλλά η απουσία του Χίλιαρντ τελικά είναι πολύ σημαντική. Ο Κέι Σι Ρίβερς δεν έχει προσαρμοστεί ακόμη για να μπει σε αυτόν τον ρόλο. Στο πρωτάθλημα κέρδισε σε ένα ματς θρίλερ στον πόντο τη Λούντβιγκσμπουργκ. Θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και αυτό είναι ένα παιχνίδι must win για τους Βαυαρούς του Τρινκιέρι.

Μπάγερν Μονάχου – Μπασκόνια στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν θα μπορούσε να αλλάξει και πολλά ο Σπάχια στην Μπασκόνια. Το είχαμε γράψει όταν είχε έρθει ο Κροάτης για να αντικαταστήσει τον ιδιόρρυθμό Ιβάνοβιτς. Στη διαβολοβδομάδα γνώρισε δύο βαριές ήττες στην Τουρκία, πρώτα από την Εφές και μετά από τη Φενέρ δίχως καν να μπορέσει να παλέψει και σταθεί αξιοπρεπώς στο ματς. Στο πρωτάθλημα κέρδισε με τα χίλια ζόρια εκτός έδρας την αδύναμη και ουραγό Μπέτις. Μεγάλο πλήγμα η απώλεια του Γκιεντράιτις που είναι κομβικός για τους Βάσκους. Έμεινε εκτός λόγο κορονοϊού, όπως κι άλλοι δύο συμπαίκτες του (Κούρουκς, Σεντεκέρσκις).

Πιστεύουμε ότι η Μπάγερν μπορεί να πάρει πολύ άνετα αυτό το ματς. Η ομάδα του Τρινικιέρ θα πνίξει με την άμυνά της την Μπασκόνια, η οποία χωρίς τον Γκιεντράιτις χάνει πολύ από τη δυναμική της στο παρκέ. Το Line του αγώνα έχει βγει στους 7.5 πόντους και αξίζει να πάρουμε το ρίσκο για άσσο με χάντικαπ καθώς βλέπουμε τη διαφορά να ανεβαίνει σε διψήφια επίπεδα. Βρίσκουμε τη συγκεκριμένη επιλογή στο 1.90 στην πλατφόρμα της bwin.


5451. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (21:45, NOVASPORTS 4)

Χαμός στη Ρεάλ με τον κορονοϊό. Ακόμη και τη στιγμή που γράφονται αυτές εδώ οι γραμμές δεν γνωρίζουμε αν θα γίνει το ματς με την ΤΣΣΚΑ. Το κακό ξεκίνησε πριν μία εβδομάδα με τον κόουτς Λάσο και τον Ερτέλ και τώρα έχουν επίσης προσβληθεί οι Ράντολφ, Γιαμπουσέλ, Πουαριέ, Νούνιεθ, Κοζέρ. Τραυματίες είναι οι Αμπάλδε και Τόμπκινς, αμφίβολος δίνεται ο Ρούντι. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να κάνουμε καμία ανάλυση για μπάσκετ.

Ρεάλ Μαδρίτης – ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΤΣΣΚΑ δεν είναι καλά. Την προηγούμενη εβδομάδα διασύρθηκε από την Ούνικς εντός έδρας με 88-67 και όσο κι αν η Ούνικς είναι ανεβασμένη και σε φοβερή κατάσταση, μην ξεχνάμε ότι η ΤΣΣΚΑ είναι… ΤΣΣΚΑ. Τόσο απλά. Αντέδρασε στο Βερολίνο και κέρδισε με 93-90 την Άλμπα, αλλά προβλημάτισε ξανά με το μπάσκετ που έπαιξε. Ο Ιτούδης ψάχνει να βρει τη σωστή χημεία, η επιστροφή Μιλουτίνοφ θα βελτιώσει τα πράγματα, όπως τα δυσκόλεψε ο τραυματισμός του.

Δεν θα πάρουμε θέση για αυτό το ματς διότι δεν γνωρίζουμε πώς μπορεί να κατέβει στο παρκέ η Ρεάλ. Μην ποντάρετε αν δεν βγει οριστική απόφαση για τη διεξαγωγή ή όχι του αγώνα.


5452. ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (22:00, NOVASPORTS START)

Μετά την εντός έδρας ήττα από τη Ζενίτ με 71-61, η Βιλερμπάν γνώρισε πολύ βαριά ήττα στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό. Και μπορεί η ομάδα του Μπαρτζώκα να είναι πανίσχυρη και αήττητη εντός έδρας, αλλά σε αυτό το επίπεδο όταν χάνεις με 35 πόντους διαφορά πάντα υπάρχει θέμα. Παρουσιάζει μεγάλο θέμα στην επίθεση, αφού σκοράρει δύσκοαλ. Λείπει πολύ ο Λάιτι, εκτός είναι και ο Μόργκαν, σήμερα θα λείψουν και οι Ουεμπανιάμα ίσως και ο Οκόμπο.

Βιλερμπάν – Φενέρμπχτσε στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πήρε μπροστά η Φενέρ και μάλιστα για τα καλά. Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς μετρά οκτώ σερί νίκες και τέσσερις στην Ευρωλίγκα για πρώτη φορά μέσα στη χρονιά. Σαν να τα βρίσκει ο κόουτς με τους παίκτες του. Ο Μπαρτέλ παραμένει σταθερά εκτός, ενώ σήμερα θα λείψουν και οι Μπούκερ, Ντουβερίογλου, απουσίες που καλύπτονται στο συγκεκριμένο ρόστερ. Είναι στην καλύτερη της φάση από τη στιγμή που ξεκίνησε η χρονιά.

Θα αποφύγουμε ποντάρισμα σε αυτό το ματς. Η φόρμα λέει Φενέρ, αλλά περιμένουμε αντίδραση της Βιλερμπάν που έχει αθλητικά προσόντα. Κλίνουμε προς τον άσσο με +4,5 αλλά όχι δυνατά για να βάλουμε πάνω τον οβολό μας.