Μουντομπάσκετ 2023, Προκριματική Φάση: Ελληνική αντίδραση και φορμαρισμένοι Βέλγοι

Lida_Betarades
Λήδα Χούκλη
Ανανεώθηκε:
προκριματικα μουντομπασκετ αναλυσεις

5201. ΕΛΛΑΔΑ – ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (17:00, NOVASPORTS 4)

2η αγωνιστική για τον 2ο όμιλο του 1ου προκριματικού παραθύρου για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο αγώνας διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη

Δεν άντεξε στο πρώτο ματς η εθνική μας και έχασε αφού κατέρρευσε στο τελευταίο δεκάλεπτο στη Νιούκασλ. Εκεί έγινε το επί μέρους 22-12 για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 78-69. Ο Αγραβάνης ήταν εξαιρετικός με 19 πόντους, όμως ήταν εξαιρετικά μόνος, αφού ο επόμενος σκόρερ της Ελλάδας είχε 6 πόντους και ήταν ο Ρογκαβόπουλος.

Ελλάδα – Λευκορωσία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έκανε την έκπληξη της πρεμιέρας η Λευκορωσία. Υποδέχτηκε την Τουρκία και την κέρδισε εμφατικά με 84-70. Οι Λευκορώσοι πήραν από την αρχή τα ηνία του αγώνα και δεν επέτρεψαν στην αντίπαλό τους να απειλήσει. Στους 26 σταμάτησε ο Σαλάς. Ο έμπειρος Παραχούσκι είχε 16 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Στους 10.5 πόντους έχει βγει το όριο του αγώνα. Είναι λογικό, καθώς οι μπουκ δεν ξεγελιούνται από τα αποτελέσματα της πρεμιέρας. Η εθνική μας μπορεί να καθαρίσει το ματς εύκολα. Την κοντράραμε στην πρεμιέρα, τώρα θα πάμε μαζί της στον άσσο με χάντικαπ στο 1.90 από τη stoiximan.


5200. ΒΕΛΓΙΟ – ΣΕΡΒΙΑ (16:30) 

2η αγωνιστική για τον 1ο όμιλο του 1ου προκριματικού παραθύρου για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο αγώνας διεξάγεται στη Μονς.

Καταιγιστικό ήταν το Βέλγιο στην πρεμιέρα. Δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα να περάσει από την έδρα της Σλοβακίας με 83-57. Οι Βέλγοι πάτησαν το πόδι στο γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και κυριολεκτικά εξαφανίστηκαν. Τέσσερις παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, πρώτος σκόρερ ήταν ο Λίμπερτ με 17.

Βέλγιο – Σερβία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είδε τον χάρο με τα μάτια της η Σερβία. Υποδέχτηκε τη Λετονία και κέρδισε στο φινάλε με 101-100 την αντίπαλό της. Ο Τεόντοσιτς είχε 21 πόντους, μοίρασε 9 ασίστ και ήταν ο κύριος λόγος που ο Πέσιτς δεν έκανε ντεμπούτο με το αριστέρο και μάλιστα εντός έδρας.

Το Βέλγιο έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στην πρεμιέρα, θέλει τη διάκριση, έχει γεμάτο και φρέσκο ρόστερ. Η Σερβία έδειξε να έχει πολλά προβλήματα, ενώ και ο Τεόντοσιτς θα είναι πιο κουρασμένος τώρα με ματς μέσα σε 48 ώρες. Το όριο του αγώνα είναι στους 4.5 πόντους και θα πάρουμε τον άσσο με χάντικαπ στο 1.90 από τη bwin.


5202. ΤΟΥΡΚΙΑ – ΜΕΓ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ (18:00, NOVASPORTS 5)

2η αγωνιστική για τον 2ο όμιλο του 1ου προκριματικού παραθύρου για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο αγώνας διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολη.

H Τουρκία ήταν τραγική στην πρεμιέρα κι έχασε από την άπειρη Λευκορωσία με 84-70 εκτός έδρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τούρκοι δεν κέρδισαν ούτε σε μία περίοδο στο επί μέρους σκορ. Μπαίνει στη μάχη ο Λάρκιν κι αυτό είναι τεράστια ώθηση.

Τουρκία – Μεγ. Βρετανία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι Βρετανοί το ήθελαν παραπάνω και το απέδειξαν. Με σύμμαχο και την έδρα τους μπόρεσα να επιβληθούν της Ελλάδας με 78-69. Η τριάδα Οκερεαφόρ, Φίλιπ και Ολασένι ήταν φωτιά με 19, 16 και 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ πολύ καλά πήγε και ο Νέλσον με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ με ισάριθμες ασίστ.

Η εμπλοκή του Λάρκιν αλλάζει τα πράγματα. Στους 11.5 πόντους το χάντικαπ. Η πρώτη σκέψη μας ήταν το διπλό, αλλά ας περιμένουμε καλύτερα, διότι οι Τούρκοι θα ψάξουν το ξέσπασμα.


5203. ΕΣΘΟΝΙΑ  – ΙΣΡΑΗΛ (19:00)

2η αγωνιστική για τον 4ο όμιλο του 1ου προκριματικού παραθύρου για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο αγώνας διεξάγεται στο Τάλιν.

Οι Εσθονοί έσκασαν τη βόμβα. Κέρδισαν στη Γερμανία με 69-66 παίζοντας εκπληκτική άμυνα και αναλογικά με την ποιότητά τους έδειξαν φοβερή ετοιμότητα. Κουλαμάε και Τρέιερ είχαν από 15, στους 14 σταμάτησε ο πιο έμπειρος παίκτης της, ο Βενέ.

Εσθονία – Ισραήλ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το Ισραήλ ξεκίνησε θετικά την πορεία του στα προκριματικά. Με σύμμαχο και την έδρα κατάφερε να κερδίσει με 69-61 την Πολωνία. Είχε πολυφωνία στην επίθεση αφού Κοέν, Γκινάτ και Μέκελ είχαν από 11 πόντους ο καθένας. Η άμυνα ήταν το μεγάλο όπλο του Ισραήλ.

Με ηθικό στα ύψη η Εσθονία, αλλά το Ισραήλ είναι πιο ποιοτικό και σίγουρα πιο έμπειρο. Μετά τη νίκη στη Γερμανία, οι μπουκ σέβονται αρκετά τους Εσθονούς. Το Line έπεσε χαμηλά στους 3.5 πόντους και εμείς θα το εκμεταλλευτούμε για να πάρουμε το διπλό στο χάντικαπ στο 1.90 από τη winmasters.


5209. ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ  – ΚΡΟΑΤΙΑ (19:00)    

2η αγωνιστική για τον 3ο όμιλο του 1ου προκριματικού παραθύρου για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο αγώνας διεξάγεται στο Έσπο.

Πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 72-62 έχασε η Φινλανδία από τη Σουηδία. Ο Σασού Σαλίν ήταν απελπιστικά μόνος, δεν πήρε παρά λίγες βοήθειες από τον Γιάντουνεν. Της λείπει η ποιότητα, μπορεί να κρατήσει το γεγονός ότι έπαιξε αρκετά καλή άμυνα.

Φινλανδία – Κροατία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Κροατία έχασε το ντέρμπι από τη Σλοβενία με 74-76 εντός έδρας. Ο Μπούντοβιτς με 16 και ο Πρκάτσιν με 15 ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους Κροάτες που δεν θέλουν και πολύ για να ξαναμπούν σε μαύρη τρύπα από ψυχολογικής άποψης.

Και μόνο το γεγονός ότι η Φινλανδία δίνεται ως φαβορί του αγώνα δείχνει το μέγεθος του προβλήματος στην Κροατία. Δεν θα μπλέξουμε στοιχηματικά με αυτό το ματς.


5210. ΠΟΛΩΝΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ (21:00)     

2η αγωνιστική για τον 4ο όμιλο του 1ου προκριματικού παραθύρου για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο αγώνας διεξάγεται στο Λιούμπλιν.

Δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα η Πολωνία στο Ισραήλ. Έχασε με 69-61, δίκαια, αφού με το ρόστερ που έχει μπει στα προκριματικά έχει περιορισμένες δυνατότητες. Ο Κολίντα είχε 16 πόντους και ήταν ο πρώτος σκόρερ, ενώ απογοητευτικός ήταν ο Πονίτκα που σταμάτησε στους 5 πόντους.

Πολωνία – Γερμανία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θύμα έκπληξης έπεσε η Γερμανία, αφού έχασε 69-66 εντός έδρας από την Εσθονία και τώρα τρέχει και δεν φτάνει δίχως να έχει περιθώριο για στραβοπάτημα. Ο Σένγκφελντερ είχε 21 πόντους και ήταν πρώτος σκόρερ, ενώ ο έμπειρος Μπένζινγκ πρόσθεσε 13, δεν ήταν όμως αρκετοί για να αποφύγει η ομάδα του την ήττα.

Οριακά φαβορί δίνεται η Γερμανία. Κι οι δύο ομάδες δείχνουν να έχουν πολλά θέματα, οπότε κι εμείς δεν θα εμπλακούμε στοιχηματικά.


5211. ΣΛΟΒΕΝΙΑ – ΣΟΥΗΔΙΑ (21:00)

2η αγωνιστική για τον 3ο όμιλο του 1ου προκριματικού παραθύρου για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ζώνη. Ο αγώνας διεξάγεται στο Κόπερ.

H Σλοβενία πήρε το ντέρμπι θρίλερ με την Κροατία εκτός έδρας με 76-74. Οι ποιοτικοί και έμπειροι Πρέπελιτζ και Μπλάζιτς σκόραραν από 16 και 15 πόντους αντίστοιχα. Άξιος συμπαραστάτης ο Μούριτς με 14, στους 11 ο Ρούπνικ ήταν ο τέταρτος διψήφιος.

Σλοβενία – Σουηδία στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Σουηδία με όπλο την άμυνά της κέρδισε αρκετά εύκολα εντός έδρας με 72-62. Ο Χάκανσον έδειξε ότι ξεχωρίζει με την ποιότητά του και σταμάτησε στους 20 πόντους. Γενικά ήταν μία αρκετά καλή εμφάνιση δεμένης ομάδας από τη μεριά των Σουηδών.

Υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας, αλλά οι Σουηδοί είναι μαχητικοί. Ύπουλο το χάντικαπ στους 8.5 πόντους, θα απέχουμε.