Βασικός ύποπτος σε σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού ο Ντιέγκο Κόστα

Ανανεώθηκε:
Ντιέγκο Κόστα

Σε υπόθεση με παράνομο στοίχημα στη Βραζιλία εμπλέκεται ο Ντιέγκο Κόστα. Η συμμετοχή του στο σκάνδαλο διερευνάται από την αστυνομία.

Έτσι είναι η αγάπη. Να ακούς “θεά” και να σκέφτεσαι ”στρογγυλή”
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο 33χρονος επιθετικός με θητεία στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Τσέλσι αγωνίζεται πλέον στην Ατλέτικο Μινέιρο. Οι Αρχές, όμως, θεωρούν πολύ πιθανό να καταπιάνεται και με άλλες δραστηριότητες.

Κατά την έρευνα της ιστοσελίδας Esportenet φαίνεται να προέκυψαν στοιχεία για παράνομο στοιχηματισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η ταυτότητα του Ντιέγκο Κόστα ως υπόπτου επιβεβαιώθηκε και φέρεται να είναι ο κύριος χρηματοδότης των παράνομων δραστηριοτήτων.

H Esportenet ήταν βασικός χορηγός της Fortaleza μέχρι το τέλος του περασμένου έτους.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

“Το πρωί της Τετάρτης η αστυνομία του Σέργκιπε (σ.σ. νομός από όπου κατάγεται ο Κόστα) ξεκίνησε τη δεύτερη φάση μιας επιχείρησης με την κωδική ονομασία “Distraction” με στόχο να συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία για την έρευνα για τις φερόμενες πρακτικές εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και ανταλλαγής ξένου νομίσματος που αφορούν την ιστοσελίδα Esportenet, τους ιδιοκτήτες της, χρηματοπιστωτικούς φορείς και τον χρηματοδότη της.

Στην πρώτη φάση της επιχείρησης, που άρχισε στις 3 Μαρτίου, κατασχέθηκαν έγγραφα, ηλεκτρονικός εξοπλισμός και το ποσό των 13.129.217 $.

Με βάση τα στοιχεία που συλλέχθηκαν, εντοπίστηκαν και άλλες πλατφόρμες στοιχημάτων που χρησιμοποιούνται από τον όμιλο και μεμονωμένες εταιρείες με νομικά πρόσωπα για τη φερόμενη νομιμοποίηση εσόδων από τις παραπάνω παράνομες δραστηριότητες.

Επαληθεύτηκε ότι χρησιμοποιήθηκαν ξένα νομίσματα που βοήθησαν την εγκληματική οργάνωση να προβεί σε απάτη με συνάλλαγμα, καθώς και η συμμετοχή ενός ποδοσφαιριστή που φέρεται να είναι ο χρηματοδότης της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε αυτό το στάδιο, η έρευνα επικεντρώνεται στην απάτη με συνάλλαγμα, με ιδιαίτερη έμφαση στον χρηματοδότη του στοιχηματικού ιστότοπου.

Εκτελούνται επίσης εντάλματα κατάσχεσης περιουσίας που ανήκουν σε όσους εμπλέκονται στο εγκληματικό σχέδιο”.