Η UEFA καταργεί το εκτός έδρας γκολ στις διοργανώσεις της και επίσημα!

Ανανεώθηκε:
Εμπαπέ Παρί

Μια απόφαση που είχε προαναγγείλει εφαρμόζει και στην πράξη η UEFA. Όπως ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα, καταργείται το εκτός έδρας γκολ από κάθε της διοργάνωση, ξεκινώντας από τα προκριματικά της σεζόν 2021 – 2022. Κάτι που φυσικά ενδιαφέρει άμεσα όποιον ασχολείται με το στοίχημα.

Έτσι είναι η αγάπη. Να μένουν 10’’ και να ξέρεις ότι θα κρατήσουν 20’
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το εκτός έδρας γκολ, λοιπόν, δεν θα μετράει πλέον ως κριτήριο σε αγώνες ανδρών, γυναικών και νέων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Η κατάργησή του έρχεται μετά από 56 συναπτά έτη. Η αγωνιστική περίοδος που είχε κάνει πρεμιέρα ήταν το 1965 – 1966 στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων και καθιερώθηκε από το 1969.

Ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, πρόεδρος της UEFA, τόνισε σε δηλώσεις του τα εξής: “Το εκτός έδρας γκολ ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των ευρωπαϊκών διοργανώσεων τα τελευταία χρόνια, από την πρώτη στιγμή που εντάχθηκε. Η κατάργησή του, ωστόσο, αποτέλεσε θέμα συζήτησης στις προηγούμενες συνεδριάσεις της UEFA τα προηγούμενα χρόνια.

Αν και δεν υπήρξε απόλυτη ταύτιση απόψεων, πολλοί προπονητές, φίλαθλοι και άνθρωποι του ποδοσφαίρου εξέφρασαν ανοικτά την άποψή τους υπέρ της κατάργησής του. Οι ομάδες που παίζουν εντός έδρας το πρώτο ματς μέχρι τώρα φοβούνται να επιτεθούν, μήπως δεχθούν ένα γκολ που θα έδινε στον αντίπαλο ένα σημαντικό αβαντάζ.

Πολλοί εστίασαν στην αδικία, ειδικά στην παράταση, καθώς η ομάδα που έπαιζε εντός έδρας πολλές φορές έπρεπε να σκοράρει δύο γκολ, αν είχε σκοράρει ένα η εκείνη που έπαιζε εκτός. Σήμερα το εντός έδρας πλεονέκτημα δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο παλαιότερα”.

Ήδη από τις 28 του Μάη η UEFA είχε καταλήξει στην κατάργηση του κανόνα, κάτι που επιβεβαίωσε πλέον μέσα από επίσημα χείλη.