*3η αγωνιστική του 3ου ομίλου του Euro. Ο αγώνας θα διεξαχθεί στην “Johan Cruijff Arena” του Άμστερνταμ. Περίπου 16.000 θεατές θα βρεθούν στις εξέδρες.

*Αδιάφορο παιχνίδι. Η Ολλανδία πήρε την πρόκριση και την “πρωτιά” του ομίλου, η Βόρεια Μακεδονία αποκλείστηκε.

*Σε περίπτωση ισοβαθμίας εφαρμόζονται κατά σειρά τα ακόλουθα κριτήρια: α) μεταξύ τους παιχνίδια, β) συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο, γ) καλύτερη επίθεση στον όμιλο, δ) περισσότερες νίκες στον όμιλο, ε) μικρότερος βαθμός ποινών (κόκκινη κάρτα: 3 βαθμοί, κίτρινη κάρτα: 1 βαθμός, αποβολή με δύο κίτρινες: 3 βαθμοί).

*Αήττητη είναι η Ολλανδία στις τέσσερις αναμετρήσεις της με αντίπαλο τη Βόρεια Μακεδονία (2-2-0). Όλες οι συναντήσεις τους ήταν για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου (2006, 2010).

*Η Βόρεια Μακεδονία έχασε τα δύο παιχνίδια της στην παρθενική της συμμετοχή στο Euro. Μόνο δύο εθνικές ομάδες έχουν χάσει και τα τρία παιχνίδι στη φάση των ομίλων, η Δανία το 1988 και η Τουρκία το 1996.

*Ο αμυντικός της Ολλανδίας, Ντένζελ Ντάμφρις, σκόραρε και στα δύο παιχνίδια των “οράνιε” στο Euro 2020. Ο μόνος Ολλανδός που κατάφερε να πετύχει γκολ και στα τρία παιχνίδια της φάσης των ομίλων είναι ο επιθετικός Ρουντ Φαν Νίστελροϊ στο Euro 2004.

Δείτε τα Προγνωστικά Euro

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Το πάλεψε φιλότιμα και με όλες της τις δυνάμεις την περασμένη Πέμπτη η Εθνική Βόρειας Μακεδονίας, ωστόσο δεν κατάφερε να πάρει κάτι θετικό σε δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1 από την Ουκρανία στο Βουκουρέστι. Δεν πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, ένιωσε σοβαρά τον κίνδυνο και μέσα σε έξι λεπτά δέχθηκε δύο γκολ. Ανέβασε στροφές στο δεύτερο 45λεπτο, μείωσε το σκορ μετά από άστοχο πέναλτι, αλλά στο υπόλοιπο του αγώνα δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι θετικό, με τον γκολκίπερ της ν’ αποκρούει πέναλτι στο 83’.

“Δεν ξεκινήσαμε καλά το παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και αποδείξαμε γιατί βρισκόμαστε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αυτή η ομάδα έχει ποιότητα και δίκαια βρίσκεται εδώ. Είμαστε χαρούμενοι για τη στήριξη του κοινού μας, αλλά είμαστε λυπημένοι που δεν καταφέραμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα”, είπε ο κόουτς Ανγκελόφσκι. Μηδέν στα δύο για τη Βόρεια Μακεδονία, είχε προηγηθεί η ήττα στην πρεμιέρα από την Αυστρία (3-1), δεν έχει ελπίδες για την 3η θέση, υστερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με Ουκρανία και Αυστρία και το παιχνίδι με την Ολλανδία θα αποτελέσει το τελευταίο στην παρθενική της συμμετοχή στο Euro.

Δύο τα ενδεχόμενα για το ματς με τους Ολλανδούς, στο πρώτο ο κόουτς Ανγκελόφσκι σκέφτεται το ροτέισον και να δώσει χρόνο συμμετοχής σε αρκετούς αναπληρωματικούς, στο δεύτερο θα παρατάξει την ομάδα του με βασικούς και με στόχο να πάρει τους πρώτους τους βαθμούς σε τελική φάση Euro. Χτύπησε στην προπόνηση ο αρχηγός Πάντεφ και δίνεται αμφίβολος για το σημερινό παιχνίδι.

Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε 2-1 από την Ουκρανία για την 2η αγωνιστική. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 29’, δέχθηκε το 2-0 στο 34’, μείωσε με τον Αλιόσκι στο 57’ μετά από άστοχη εκτέλεση πέναλτι. Η Ουκρανία έχασε πέναλτι με τον Μαλινόφσκι στο 83’.

ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Over 2.5 τα 6/7 τελευταία παιχνίδια της (Δες το στην Interwetten).

*Σκόραρε από δύο γκολ και πάνω στα 4/7 πρόσφατα ματς.

*G/G τα 4/5 πρόσφατα παιχνίδια της.

Παίξε Νόμιμα στην Interwetten | 21+ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Αξιοποίησε στο έπακρο τον παράγοντα έδρα, επιβεβαίωσε και τον τίτλο του φαβορί στον όμιλο της, με την Εθνική Ολλανδίας να ξεπερνάει τη 2η αγωνιστική του ομίλου με 2-0 το εμπόδιο της Αυστρίας. Ανώτεροι οι “οράνιε” από την αρχή μέχρι το τέλος του αγώνα, ευτύχησαν να μπουν νωρίς μπροστά στο σκορ (πέναλτι), έφτιαξαν πολλές φάσεις, έκαναν το 2-0 στο δεύτερο 45λεπτο, δεν έδωσαν δικαιώματα στην αντίπαλο και αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα τέρματα. Μεγάλη εμφάνιση σε δεύτερο παιχνίδι από τον μπακ Ντάμφρις (κέρδισε το πέναλτι για το 1-0, πέτυχε το 2-0), ξεχώρισαν επίσης οι Ντεπάι (ένα γκολ), Ντε Φράι, θετικός και ο Μάλεν που μπήκε αλλαγή και έδωσε ασίστ στο δεύτερο γκολ.

“Είμαι ικανοποιημένος από την εμφάνιση, παίξαμε ένα γεμάτο παιχνίδι. Με την Ουκρανία δώσαμε δικαιώματα και λίγο έλειψε να το πληρώσουμε. Με την Αυστρία ήμασταν σταθεροί στα μετόπισθεν και δεν τους αφήσαμε περιθώρια. Υπάρχει χώρος για βελτίωση, προσπαθούμε να είμαστε καλύτεροι στην κατοχή μπάλας και να είμαστε πιο αποτελεσματικοί στην επίθεση”, είπε ο Ντε Μπουρ. Έκανε το 2Χ2 η Ολλανδία, εξασφάλισε την πρόκριση και την πρώτη θέση (έχει την ισοβαθμία με Ουκρανία και Αυστρία), δείχνει τις άγριες διαθέσεις της και έχει στόχο να φτάσει ψηλά στο τουρνουά.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, δεν προέκυψαν αγωνιστικά προβλήματα και ο Ντε Μπουρ έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει πράγματα στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου με τη Βόρεια Μακεδονία. Έτσι, δεν αποκλείεται ο 51χρονος τεχνικός δεν αποκλείεται να δώσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους ποδοσφαιριστές που δεν έπαιξαν αρκετά. Μεταξύ αυτών είναι οι Άκε, Βάινταλ, Κλάασεν, Μάλεν και Λουκ Ντε Γιονγκ.

Προηγούμενο ματς: Νίκησε 2-0 την Αυστρία για την 2η αγωνιστική. Προηγήθηκε με πέναλτι του Ντεπάι στο 11’, διπλασίασε τα τέρματά της με τον Ντάμφρις στο 67’.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Over 2.5 τα 7/9 πρόσφατα παιχνίδια της.

*Κράτησε ανέπαφη την εστία της στα 4/6 τελευταία παιχνίδια της.

*Σκόραρε από δύο γκολ και πάνω στα εννιά τελευταία ματς.

Βόρεια Μακεδονία – Ολλανδία στην Interwetten
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ