Α’ Ιρλανδίας: Φαβορί & Αποδόσεις για τη σεζόν 2021

Ανανεώθηκε:
πρωταθλημα ιρλανδιας

Το πρωτάθλημα Ιρλανδίας έχει μεγάλο ενδιαφέρον στο στοίχημα και ξεκινάει την Παρασκευή 19 Μαρτίου, με τρεις αναμετρήσεις. Τη σεζόν 2021, θα είναι η 37η έκδοση της Premier Division Ιρλανδίας. Η διοργάνωση είναι γνωστή και ως SSE Airtricity League, για λόγους χορηγίας. Η περασμένη σεζόν ήταν… επεισοδιακή, λόγω του κορωνοϊού. Τελικά κατάφερε να ολοκλρηθεί μετά από διακοπή, στις 9 Νοεμβρίου 2020. Τον τίτλο κατέκτησε η Σάμροκ Ρόβερς, για έκτη φορά στην ιστορία της. Από εκεί και πέρα, υποβιβάστηκε απευθείας στη δεύτερη κατηγορία η Κορκ Σίτι. Στα μπαράζ, υποβιβάστηκε και η Σέλμπουρν, αφού έχασε από τη Λόνγκφορντ.

Η Premier Division Ιρλανδίας στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι δύο νέες ομάδες λοιπόν φέτος, σε σχέση με πέρσι, που ανέβηκαν από τη First Division, είναι η Ντροχέντα και η Λόνγκφορντ Τάουν.

Όσον αφορά τις αλλαγές στους πάγκους, μόνο η Ντάνταλκ θα αγωνιστεί με νέο προπονητή φέτος. Συγκεκριμένα, μετά την αποτυχία να κατακτήσει τον τίτλο το 2020, ο Φίλιπο Τζιοβανιόλι αποχώρησε από τον σύλλογο .Τη θέση του πήρε ο Σέιν Κίγκαν.

Σύστημα διεξαγωγής

Και το 2021, το πρωτάθλημα Ιρλανδίας αποτελείται από 10 ομάδες. Θα αγωνιστούν μεταξύ τους από τέσσερις φορές (δύο εντός έδρας και δύο εκτός έδρας ). Συνολικά λοιπόν, θα πραγματοποιηθούν 36 αγωνιστικές. Η ομάδα που θα τερματίσει 1η, κατακτά τον τίτλο και εξασφαλίζει το εισιτήριο για τον για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η 2η και η 3η ομάδα, θα αγωνιστούν στον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Η προτελευταία ομάδα, δηλαδή η 9η, δίνει αγώνες πλέι οφ ανόδου/παραμονής με τη νικήτρια των πλέι οφ ανόδου της First Division. Η ομάδα που θα τερματίσει τελευταία (10η) στο πρωτάθλημα, υποβιβάζεται απευθείας στη First Division.

Να σημειωθεί, πως ο νικητής του FAI Cup κερδίζει και αυτός εισιτήριο για τον πρώτο προκριματικό του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Σε περίπτωση που ο νικητής του κυπέλλου έχει εξασφαλίσει θέση στην Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος, τότε το εισιτήριο για το Κόνφερενς Λιγκ πηγαίνει στην ομάδα που θα τερματίσει 4η στο πρωτάθλημα.

Τα φαβορί

Τη φετινή σεζόν, το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι η Σάμροκ Ρόβερς. Πρόκειται άλλωστε για την ομάδα που σήκωσε και την κούπα του 2020. Δεύτερο φαβορί, είναι η Ντάνταλκ, που θέλει φέτος να επιστρέψει στην κορυφή. Άλλες ομάδες που φαίνεται ότι θα δώσουν τη δική τους μάχη για την πρώτη θέση, αλλά και για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, είναι οι Μποέμιανς, Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ, Σλίγκο Ρόβερς, Ντέρι.

Πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό τώρα, είναι η Λόνγκφορντ Τάουν. Φαίνεται ότι θα παλέψει με τη Ντροχέντα για την αποφυγή του απευθείας υποβιβασμού. Γενικά, η Λόνγκφορντ, η Ντροχέντα, η Φιν Χαρπς και η Γουότερφορντ, δείχνουν ότι θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για την αποφυγή είτε των πλέι οφ ανόδου/παραμονής, είτε για του απευθείας υποβιβασμού.

Η Premier Division Ιρλανδίας στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ