*Πρώτη αναμέτρηση για τη φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Ακολουθεί ρεβάνς στις 25/2.

*Οι δύο ομάδες διασταυρώνουν για πρώτη φορά ξίφη σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

*Η Νάπολι έχει απολογισμό 5-6-7 (21-23 τα γκολ) σε 18 αναμετρήσεις κόντρα σε ισπανικές ομάδες. Η Γρανάδα αντιμετωπίζει για πρώτη φορά ομάδα από την Ιταλία.

*Στην παρθενική ευρωπαϊκή εμφάνισή της η Γρανάδα έχει απολογισμό 6-2-1. Δέχτηκε μόλις τέσσερα γκολ, ποτέ περισσότερα από ένα σε μία αναμέτρηση.

*Μακριά από το “Diego Armando Maradona” η Νάπολι έχει απολογισμό 4-2-7 στις νοκ άουτ φάσεις του Γιουρόπα Λιγκ.

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League

ΓΡΑΝΑΔΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Εξαιρετικά κυλάει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της Γρανάδα, η οποία έχει καταφέρει να στρέψει τα βλέμματα όλων πάνω της. Ξεκίνησε από τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ προσπερνώντας διαδοχικά Τέουτα, Λοκομοτίβ Τιφλίδας και Μάλμε, προτού τερματίσει στη 2η θέση του 5ου ομίλου με έντεκα βαθμούς (-1 από Αϊντχόφεν, +5 από ΠΑΟΚ). Στο πρωτάθλημα καταλαμβάνει την 8η θέση με 30 βαθμούς, βρίσκεται έξι μακριά από την 6η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Αγνοεί τη νίκη σε πέντε αγωνιστικές με απολογισμό τρεις ισοπαλίες και δύο ήττες, το Σάββατο (13/2) υποκλίθηκε στην πρωτοπόρο Ατλέτικο Μαδρίτης (2-1 εντός).

Τον πρώτο λόγο στην αναμέτρηση είχαν οι φιλοξενούμενοι, με τους αντιπάλους τους να ισοφαρίζουν προσωρινά στη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησαν στον στόχο. “Αντιμετωπίζω την αναμέτρηση κόντρα στη Νάπολι με ηρεμία και αυτοπεποίθηση, καθώς γνωρίζω πως διαθέτω ένα εξαιρετικό γκρουπ ποδοσφαιριστών”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο προπονητής Μαρτίνεθ.

Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε εντός έδρας (2-1) από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Γιορέντε άνοιξε το σκορ στο 63′, ισοφάρισαν οι γηπεδούχοι τρία λεπτά αργότερα με τον Ερέρα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κορέα στο 75′.

ΓΡΑΝΑΔΑ Στατιστικά

*Over 2,5 στα 7/8 τελευταία παιχνίδια της.

*GG στα τρία τελευταία παιχνίδια της.

Παίξε Νόμιμα στo Pamestoixima.gr | 21+ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

ΝΑΠΟΛΙ ΑΝΑΛΥΣΗ

Παρά την κάκιστη κατάσταση που επικρατεί στο στρατόπεδό της εδώ και καιρό, η Νάπολι κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της ανεβασμένης Γιουβέντους στο “Diego Armando Maradona” το Σάββατο (1-0), επιστρέφοντας παράλληλα στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από τρεις αναμετρήσεις (0-1-2). Το τελικό αποτέλεσμα δεν λέει την αλήθεια, οι φιλοξενούμενοι ήταν συνολικά καλύτεροι στην αναμέτρηση και ειδικά το δεύτερο ημίχρονο. Δημιούργησαν δεκάδες ευκαιρίες, αναγκάζοντας τον αντίπαλο τερματοφύλακα σε πέντε αποκρούσεις. Το μοναδικό γκολ προήλθε από ανόητη ενέργεια του Κιελίνι που υπέπεσε σε πέναλτι.

Οι “παρτενοπέι” σκαρφάλωσαν στην 5η θέση της Σέριε Α και βρίσκονται στο -2 από την Γιουβέντους (και οι δύο έχουν παιχνίδι λιγότερο, τη μεταξύ τους μάχη στο Τορίνο). Τερμάτισαν στην κορυφή του 6ου ομίλου με έντεκα βαθμούς (+2 από Σοσιεδάδ, +3 από Άλκμααρ) και πανηγύρισαν την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Έχουν προκριθεί από την εν λόγω φάση στις 3/7 συνολικά προσπάθειές τους. “Γνωρίζω πως βρισκόμαστε σε κατάτασταση εκτάκτου ανάγκης, ωστόσο δεν ήρθαμε στην Ισπανία για διακοπές. Θέλουμε να πραγματοποιήσουμε μία μεγάλη εμφάνιση”, είπε ο προπονητής Γκατούζο αναφερόμενος στα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εντός έδρας (1-0) της Γιουβέντους. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε με πέναλτι στο 31′ ο Ινσίνιε.

ΝΑΠΟΛΙ Στατιστικά

*GG & over 2,5 στα 2/3 τελευταία παιχνίδια της.

*Δέχτηκε γκολ στα οχτώ τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της.

Γρανάδα – Νάπολι στο Pamestoixima.gr Advertisement
Pamestoixima logo 2021
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ