ΑΕΛ: Υπέγραψε ο Μαξιμένκο!

Ανανεώθηκε:
Μαξιμένκο Λάρισα

Η Λάρισα έχει βάλει στόχο να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία και προχωράει σε μεταγραφές. Πήρε λοιπόν και τον Μαξίμ Μαξιμένκο. Πρόκειται για έναν Ουκρανό κεντρικό αμυντικό που υπέγραψε ως ελεύθερος. Το συμβόλαιό του με την ΑΕΛ έχει ισχύ μέχρι τον Ιούνιο του 2021. Προηγούμενη ομάδα του, ήταν η Κόλος Κοβαλίβκα. Οι Έλληνες φίλαθλοι τη γνώρισαν από τον αγώνα με τον Άρη για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, όπου η Κόλος κέρδισε.

Η Λάρισα ευελπιστεί να βρήκε στο πρόσωπο του Μαξιμένκο έναν αξιόπιστο κεντρικό αμυντικό. Άλλωστε, τα κενά στην άμυνα της ΑΕΛ φέτος είναι πολλά και το συμμάζεμα είναι απαραίτητο.

Μαξίμ Μαξιμένκο: Το Who Is Who

Ο Μαξίμ Μαξιμένκο γεννήθηκε στις 28 Μαΐου 1990, στο Ντόνετσκ. Έπαιξε από μικρή ηλικία στα τμήματα υποδομής της Σαχτάρ, και έκατσε εκεί για αρκετά χρόνια. Θα λέγαμε δηλαδή, ότι έμαθε τη μπάλα στη γνωστή ουκρανική ομάδα. Ωστόσο, τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε στην Κριμτέπλιτσα. Το 2010, αποφάσισε να φύγει από τη χώρα του για τη Μολδαβία και την Τιρασπόλ. Έκατσε εκεί τρία χρόνια και επέστρεψε για τη Σταλ. Αγωνίστηκε επίσης στη Λετονία, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν παίκτης της Κόλος Κοβαλίβκα. Είχε τη μεγάλη επιτυχία επί του Άρη το καλοκαίρι του 2020. Ήταν από τους στυλοβάτες της ομάδας για τέσσερα χρόνια. Τώρα, ήρθε στη Λάρισα για να προσφέρει άμεσα τις υπηρεσίες του. Έχει αγωνιστεί και στις μικές εθνικές ομάδες της Ουκρανίας.