Η καλή πράσινη νεράιδα!

Ανανεώθηκε:
Σκουντής εξώφυλλο

Γειά σας, είμαι ο Βασίλης Σκουντής και από σήμερα θα συναντιόμαστε εδώ, στο Betarades.gr, προσεγγίζοντας από πάσης πλευράς τους αγώνες όλων των διοργανώσεων του μπάσκετ. Την υγειά μας να ‘χουμε, ώστε να προχωράμε μπροστά με δύναμη, αισιοδοξία, αλλά και τύχη, που θα την αναζητούμε καθημερινά προσπαθώντας να σουτάρουμε τρίποντα με υψηλό ποσοστό ευστοχίας.

Ο Παναθηναϊκός (4-7) υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τη Ζαλγκίρις Κάουνας (5-7). Θα σας γράψω λοιπόν, για το μαγικό λιθουανικό ραβδάκι και θα φωτίσω τα κρίσιμα σημεία της αναμέτρησης! Ο αγώνας παίζει με πλήθος στοιχημάτων στη Stoiximan

Και όταν ακούς Ζαλγκίρις να μην κρύβεσαι!

Δεν πρέπει ούτε να κρύβεται, αλλά ούτε και να σκιάζεται ο Παναθηναϊκός στα εκάστοτε ανταμώματα του με τη λιθουανική ομάδα που αποτελεί τη διαχρονική καλή νεράιδα του!
Τούτου δοθέντος, όπως κάθε καλή νεράιδα που σέβεται τον εαυτό της και την ιδιότητα της, χαϊδεύει συχνά πυκνά τους Πράσινους με το μαγικό ραβδάκι της!
«Το λένε και τα χαρτιά μου», όπως φώναζε κάποτε από του βήματος της Βολής των Ελλήνων, ο τότε «τσάρος της οικονομίας» Δημήτρης Τσοβόλας: τα χαρτιά λοιπόν μαρτυρούν το γεγονός, καθόσον σε σύνολο 28 αγώνων που συνθέτουν το νταλαβέρι τους, ο Παναθηναϊκός έχει να επιδείξει 22 νίκες και μόλις έξι ήττες.
Αμ το άλλο; Παρέμενε αήττητος απέναντι της και έτρεξε ένα σερί 10-0 σε μια δωδεκαετία, ενώ έχει στραβοπατήσει μονάχα μια φορά στο ΟΑΚΑ, απ’ όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1999 δραπέτευσαν με τη νίκη (83-87) στις 26 Οκτωβρίου του 2018.

Η νεραϊδόσκονη με την οποία πασπαλίζεται αυτό το αλισβερίσι έχει και άλλη μια διάσταση: η Ζαλγκίρις είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με πολλές μεγάλες και ανεξίτηλες στιγμές στην ιστορία του Παναθηναϊκού και γενικότερα του μπάσκετ!

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
21+ Παίξε υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA

Ιδού τα τεκμήρια:

  • Οι Πράσινοι έχουν αντιμετωπίσει τους εκ Κάουνας ορμώμενους ομόχρωμους τους στην πρεμιέρα των τριών από τις έξι εξορμήσεις τους που κατέληξαν εν μέσω σαμπάνιας και κομφετί στον χρυσοποίκιλτο θρόνο: στις 28 Σεπτεμβρίου του 1995 στο Κάουνας (59-56), στις 23 Σεπτεμβρίου του 1999 πάλι στο Κάουνας (82-66) και στις 22 Οκτωβρίου του 2008 στο ΟΑΚΑ (78-51).
  • Με αντίπαλο τη Ζαλγκίρις, έχουν κάνει το ευρωπαϊκό ντεμπούτο τους στον Παναθηναϊκό στις 28 Σεπτεμβρίου του 1995 ο Ντομινίκ Γουϊλκινς (59-56), στις 23 Σεπτεμβρίου του 1999 ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (82-66), στις 6 Νοεμβρίου του 2003 ο Μάικ Μπατίστ και στις 14 Οκτωβρίου του 2016 ο Γιάννης Μπουρούσης, ο Κρις Σίνγκλετον και ο Κέι Σι Ρίβερς.
  • Απέναντι στον Παναθηναϊκό επέστρεψε στο ευρωπαϊκό συλλογικό γίγνεσθαι, μετά από οκτώ σεζόν στο ΝΒΑ, ο γίγας Αρβιντας Σαμπόνις, μάλιστα μετά το επετειακό (1000ό ματς των διοργανώσεων της ULEB) στις 8 Ιανουαρίου του 2004 σταα Πατήσια, ο Ομπράντοβιτς τον έβγαλε για φαγητό, τον πήγε στα μπουζούκια και τον πότιζε όλη νύχτα (επί ματαίω διότι ο Sabas μπορεί να πιει ολάκερη τη Βαλτική θάλασσα και να παραμείνει νηφάλιος) προσπαθώντας να τον «ψήσει» να ξαναπαίξει για πάρτη του, όπως τη σεζόν 1994-95 στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά εις μάτην.
  • Η ταραχώδης σχέση του Ντομινίκ Γουίλκινς με τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς εγκαινιάστηκε στις 19 Σεπτεμβρίου του 1995 στον φιλικό αγώνα με την Παρτίζαν Βελιγραδίου στο ΟΑΚΑ, ενώ πέντε μέρες αργότερα ο Παναθηναϊκός, σε αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδος, επιβλήθηκε του Ιωνικού Νέας Φιλαδελφείας με 101-64 (32 πόντοι, 11/20 σουτ, 8/8 βολές, 8 ριμπάουντ, 3 λάθη). Στις 28 Σεπτεμβρίου στο Κάουνας, στον πρώτο αγώνα της προκριματικής φάσης του Κυπέλλου Πρωταθλητριών, οι «πράσινοι» πέρασαν δια πυρός και σιδήρου από το Κάουνας, νικώντας τη Ζαλγκίρις με 59-56, προεξάρχοντος του Νίκου Οικονόμου και… ερήμην του «Human Highlight Film», που σημείωσε εννέα πόντους με 2/12 σουτ και 5/6 βολές, πήρε έξι ριμπάουντ και υπέπεσε σε τέσσερα λάθη. Με το σκορ στο 56-56 πέτυχε το νικητήριο καλάθι συν μία βολή ο Κώστας Παταβούκας, ενώ ο Ντομινίκ δικαιολογώντας την άσχημη εμφάνιση του είχε πει ότι «είχα πρόβλημα με τη μέση μου και επιδεινώθηκε εξαιτίας του κρύου, αλλά και του σκληρού δαπέδου, που ένιωθα σαν να είναι τσιμεντένιο και το είχαν ζωγραφίσει στα χρώματα του παρκέ»!

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σε μια σεζόν που σημαδεύεται από απροσδόκητα αποτελέσματα και εκπλήξεις, εκτιμώ ότι η τύχη του αποψινού ματς βρίσκεται στα πράσινα χέρια…

Ο Παναθηναϊκός ήρθε στα συγκαλά του με τον θρίαμβο που πέτυχε στο Μιλάνο μετά από τέσσερις μαζεμένες ήττες και πέντε στα προηγούμενα έξι ματς, στα οποία πληγώθηκε από την κάκιστη άμυνα του, δεχόμενος 97 πόντους στη Λυών, 95 στη Βαλένθια και 93 στη Βιτόρια.

Την περασμένη Πέμπτη περιόρισε τους Λομβαρδούς στους 77 πόντους και έριξε κάτω από τη μονάδα το εις βάρος του σκοράρισμα ανά κατοχή αντιπάλου.

Τώρα οι εξάκις πρωταθλητές Ευρώπης επιστρέφουν στη σπιτικά θαλπωρή τους όπου μέσα σε έξι βράδια θα υποδεχθούν διαδοχικά τη Ζαλγκίρις, τη Ρεάλ Μαδρίτης και την Αλμπα Βερολίνου, με στόχο να κεφαλαιοποιήσουν το πέρασμα από το Μιλάνο, να οικοδομήσουν το momentum και να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Στην απέναντι όχθη, η φουριόζικη και εντυπωσιακή εκκίνηση της Ζαλγκίρις αποδείχθηκε πυροτέχνημα! Μετά τις τέσσερις σερί νίκες (τρεις εκ των οποίων σημειώθηκαν εκτός έδρας, αρχής γενομένης από τον Πειραιά), υποχώρησε και βρίσκεται σε παρατεταμένη ύφεση, έχοντας υποστεί επτά ήττες στα τελευταία οκτώ ματς!

Οι Λιθουανοί έχουν να νικήσουν από τις 29 Οκτωβρίου, όταν άλωσαν τη Λυών και εδώ και ενάμιση μήνα δεν… στρίβουν με τίποτε!

Η Ζαλγκίρις υπερτερεί στην άμυνα (80.5π. με 84.2), στα δίποντα (654.3% με 52.2%), στα τρίποντα (38.8% με 36.1%), στις βολές (88.8% με 70.6%) και στα λάθη (12.0 με 12.5).

Ο Παναθηναϊκός υπερέχει στην επίθεση (79.2 με 77.9) και στα ριμπάουντ (34.4 με 29.2) ενώ θα επιδιώξει από την αρχή να χαλάσει τον ρυθμό και το παιχνίδι των αντιπάλων του που έχουν πετύχει τα περισσότερα δίποντα από κάθε άλλη ομάδα στην Ευρωλίγκα και στηρίζονται πολύ στα τελειώματα των γκαρντ τους μέσα στη ρακέτα.

Βασικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς θα παίξει το ποσοστό του Παναθηναϊκού στα τρίποντα, όπου η άμυνα της Ζαλγκίρις παρουσιάζεται ευάλωτη επιτρέποντας στους αντιπάλους της να ευστοχούν με ποσοστό 40/.6%.

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους από πλευράς σκοραρίσματος παίζουν για μεν τον Παναθηναϊκό ο Νεμάνια Νέντοβιτς (14.1π.) και ο Ιωάννης Παπαπέτρου (12.1), για δε τη Ζαλγκίρις ο Μάριους Γκριγκόνις 914.3) και ο Ζοφρέ Λοβέρνι (10.3).

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στο (στοιχηματικό) δια ταύτα, εκτιμώ ότι ο άσος σε απόδοση 1.71 αποτελεί μια ενδεδειγμένη επιλογή, που στοιχειοθετείται από την έδρα, την ανεβασμένη ψυχολογία του Παναθηναϊκού και την σαφή πτωτική πορεία της Ζαλγκίρις.

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ