ΑΕΚ: Ανακοινώθηκε ο Ανσαριφάρντ (video)

Ανανεώθηκε:
Ανσαριφάρντ ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ενισχύει την επιθετική της γραμμή με γνωστή και επιτυχημένη συνταγή! Δικός της για τα επόμενα 3 χρόνια ο διεθνής Ιρανός φορ Καρίμ Ανσαριφάρντ, τον οποίο το ελληνικό κοινό γνώρισε με τη φανέλα του Πανιωνίου και μετέπειτα του Ολυμπιακού.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

“Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του Ιρανού επιθετικού, Καρίμ Ανσαριφάρντ. Ο διεθνής ποδοσφαιριστής υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με την ομάδα μας, μέχρι το καλοκαίρι του 2023.
Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ γεννήθηκε στις 3 Απριλίου 1990, στην πόλη Αρνταμπίλ του Βορειοδυτικού Ιράν. Η ποδοσφαιρική του καριέρα άρχισε όταν σε ηλικία 10 ετών εντάχθηκε στο Inter Campus, ένα μη κερδοσκοπικό αναπτυξιακό πρότζεκτ που τρέχει η ιταλική Ίντερ σε 22 χώρες σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών και το Ιράν.

Το 2005 πήρε μεταγραφή στα τμήματα υποδομής της ομάδας της περιοχής του, Ζομπ Αχάν Αρνταμπίλ και ένα χρόνο αργότερα υπέγραψε στην Σαίπα Καράτζ. Ακολούθησαν οι Περσέπολις (2012-13) και Τράκτορ (2013-14), με τον Ανσαριφάρντ να πραγματοποιεί συνολικά 96 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του Ιράν, μετρώντας 44 γκολ και 15 ασίστ.”

Καρίμ Ανσαριφάρντ: Το Who Is Who

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1990 στο Αρνταμπίλ του Ιράν. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από την Σάιπα, το 2012 μεταπήδησε στη Περσέπολις (μία από τις μεγαλύτερες ομάδες του Ιράν) και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την Ισπανία και την Οσασούνα, το 2015 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Πανιωνίου. Στη Νέα Σμύρνη εντυπωσίασε, με 15 γκολ σε 51 συμμετοχές και το 2017 πήρε τη μεγάλη μεταγραφή για τον Ολυμπιακό. Στον Πειρειά έμεινε μέχρι τον Αύγουστο του 2018, πραγματοποιώντας 48 συμμετοχές και πετυχαίνοντας 22 γκολ. Το πέρασμά του από τη Νότιγχαμ ήταν σύντομο και μέχρι την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν στο Κατάρ για λογαριασμό της Αλ Σαϊλίγια, με την οποία σκόραρε 6 φορές σε 16 εμφανίσεις. Από το 2009 αποτελεί σταθερό μέλος της Εθνικής Ιράν. Με το εθνόσημο στο στήθος έχει κάνει 74 συμμετοχές και έχει σκοράρει 18 φορές. Το 2018 έδωσε το παρών στο Μουντιάλ της Ρωσίας, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις.