*Ρεβάνς για την φάση των “16” του Γιουρόπα Λιγκ. Κεκλεισμένων των θυρών. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση ίδιου σκορ με την πρώτη αναμέτρηση ακολουθεί παράταση και, αν χρειαστεί, πέναλτι.

*Στο πρώτο ματς (Βόλφσμπουργκ – Σαχτάρ Ντόνετσκ 1-2): Οι δύο ομάδες διασταύρωσαν τα ξίφη τους στις 12 Μαρτίου στην “Volkswagen Arena”, με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν τη νίκη χάρη στα γκολ των Μοράες (17′) και Αντόνιο (73′). Οι γηπεδούχοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Μπρουκς (48′). Τόσο η Βόλφσμπουργκ (45+2′), όσο η Σαχτάρ Ντόνετσκ (22′) αστόχησαν σε πέναλτι.

*Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο “NSK Olimpiyskiy” του Κιέβου, στο οποίο η Σαχτάρ Ντόνετσκ φιλοξενείται από τα τέλη Μαΐου.

*Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Βασιλεία.

*Η Σαχτάρ Ντόνετσκ έχει δώσει 23 αναμετρήσεις κόντρα σε ομάδες από την Γερμανία με απολογισμό 8-8-7. Η πιο σπουδαία νίκη της ήρθε κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης στην παράταση (2-1), στον τελικό του τελευταίου Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ που διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη το 2009.

*Στις επτά τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις της Σαχτάρ Ντόνετσκ κόντρα σε ομάδες από την Γερμανία σημειώθηκε ισοπαλία.

*Η Βόλφσμπουργκ αντιμετώπισε για πρώτη φορά ομάδα από την Ουκρανία νωρίτερα στη σεζόν, επικρατώντας δύο φορές της Ολεξάντρια (3-1 εντός, 1-0 εκτός) στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Σαχτάρ Ντόνετσκ – Βόλφσμπουργκ στην Bwin
Bwin
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ ΑΝΑΛΥΣΗ

Η Σαχτάρ Ντόνετσκ απέδειξε περίτρανα, για άλλη μία σεζόν, πως ήταν η καλύτερη ομάδα στην Ουκρανία κατακτώντας το 4ο σερί και 13ο συνολικά πρωτάθλημα στην ιστορία της. Μετά από 32 αγωνιστικές συγκέντρωσε 82 βαθμούς (+23 από την 2η Ντιναμό Κιέβου) έχοντας την καλύτερη επίθεση (80 γκολ) και άμυνα (26 γκολ) αυτού. Ξεκίνησε την ευρωπαϊκή πορεία της από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, τερμάτισε στην 3η θέση του 3ου και υποβιβάστηκε στη φάση των “32” του Γιουρόπα Λιγκ εκεί που προσπέρασε το εμπόδιο της Μπενφίκα (συνολικό σκορ 5-4).

Το συγκρότημα του Λουίς Κάστρο έδωσε την τελευταία επίσημη αναμέτρηση στις 19 Ιουλίου, επιστρέφοντας με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2) από την έδρα της Ολεξάντρια για το πρωτάθλημα. Θα πρέπει να γυρίσουμε στις 15 Μαρτίου, τρεις ημέρες μετά το “διπλό” επί της Βόλφσμπουργκ για τη φάση των 16 του Γιουρόπα Λιγκ, για να βρούμε την τελευταία φορά που γνώρισε την ήττα από την Ζόρια (1-0 εκτός).

Στις έντεκα τελευταίες εντός έδρας αναμετρήσεις που έδωσε για το Γιουρόπα Λιγκ η Σαχτάρ Ντόνετσκ γνώρισε μόλις μία ήττα από την Θέλτα (0-1 κ.δ., 0-2 παρ.), στις υπόλοιπες σημείωσε επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες (κράτησε το μηδέν σε έξι, over 2,5 στις επτά). “Γνωρίζουμε τα δυνατά σημεία της Βόλφσμπουργκ, θα προσπαθήσουμε να χτυπήσουμε στις αδυναμίες της. Η πρόκριση αποτελεί μοναδικό στόχο μας”, υπογράμμισε ο προπονητής Λουίς Κάστρο.

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε με 2-0 της Βέρες Ρίβνε σε φιλικό.

ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ Στατιστικά

*GG & οver 2,5 στα πέντε τελευταία παιχνίδια για το Γιουρόπα Λιγκ (δες το στην Bwin)

*Δέχτηκε γκολ στα τρία τελευταία εντός έδρας παιχνίδια για το Γιουρόπα Λιγκ.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ ΑΝΑΛΥΣΗ

Η Βόλφσμπουργκ έδωσε μεγάλη μάχη για έξοδο στην Ευρώπη, εξασφαλίζοντας τελικά το εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ μέσω της 7ης θέσης που “άνοιξε” στην Μπουντεσλίγκα, μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας από την Μπάγερν Μονάχου. Την τελευταία αγωνιστική γνώρισε τον εντός έδρας διασυρμό από τους Βαυαρούς (4-0) στις 27 Ιουνίου, έκτοτε έδωσε μία φιλική αναμέτρηση με αντίπαλο την Λειψία (1-1) στις 30 Ιουλίου. Το γκολ για τους “λύκους” πέτυχε ο Στέφεν στο 70′, προτού ο Σικ ισοφαρίσει με πέναλτι δύο λεπτά αργότερα.

Μπήκε απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, τερμάτισε στη 2η θέση του 9ου πίσω από την Γάνδη και στη φάση των “32” επικράτησε με συνολικό σκορ 5-1 της Μάλμε. Η Βόλφσμπουργκ αναμένεται να έχει δύσκολη αποστολή απόψε στην Ουκρανία, μετά την ήττα (2-1) που γνώρισε από την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην “Volkswagen Arena” πριν από περίπου πέντε μήνες στην πρώτη μεταξύ τους μάχη.

“Θα αντιμετωπίσουμε μία ιδιαίτερα έμπειρη ομάδα, αγωνίζεται κάθε χρόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ έχει συμμετοχή και στο Γιουρόπα Λιγκ. Γνωρίζουμε καλά πως χρειαζόμαστε τουλάχιστον δύο γκολ για πρόκριση, πιστεύω πως έχουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε σε αυτή”, υπογράμμισε ο προπονητής Γκλάσνερ. Οι “λύκοι” παραμένουν αήττητοι σε εννέα εκτός έδρας αναμετρήσεις τους στο Γιουρόπα Λιγκ με απολογισμό 5-4-0 (over 2,5 στις έξι, GG στις πέντε).

Προηγούμενο ματς: Αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την Λειψία σε φιλικό.

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ Στατιστικά

*Over 2,5 στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.

*Σκόραρε στα έξι τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια για το Γιουρόπα Λιγκ.