Α1 Μπάσκετ: Ποιος θα τερματίσει στις 2 τελευταίες θέσεις;

Ανανεώθηκε:
stoiximan basket league

Πλησιάζουμε στο τελευταίο τέταρτο της ΕΚΟ Basket League και η κατάσταση όσον αφορά την κορυφή έχει ξεκαθαρίσει. Οι μεγάλες μάχες είναι για την τετράδα, την οκτάδα και την αποφυγή του υποβιβασμού. Με την τελευταία -που είναι κατά τη γνώμη μας και η σημαντικότερη- θα ασχοληθούμε, μια και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο Ηρακλής με 28 βαθμούς δείχνει να απομακρύνεται από τη διακεκαυμένη ζώνη. Για αυτό άλλωστε και στον stoiximan το ενδεχόμενο να τερματίσει στις 2 τελευταίες θέσεις προσφέρεται στο υψηλό 50,00. Άλλωστε, ο «γηραιός» είναι πιο κοντά στο να βρεθεί στα πλέι οφ, από το να αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Basket League στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με 27 βαθμούς έπονται το Ρέθυμνο, ο Κολοσσός Ρόδου και ο Ιωνικός Νίκαιας. Οι Κρητικοί στηρίζονται στην πολύ δυνατή τους έδρα (ρεκόρ 8-2) και χάρη σε αυτή, αλλά και σε έναν εκ των κορυφαίων παικτών του πρωταθλήματος, τον Κόνερ Φράνκαμπ εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρουν να μείνουν μακριά από τους κινδύνους. Στο πολύ μικρό 1,005, η παραμονή τους στη μεγάλη κατηγορία και στο 15,00 το αντίθετο ενδεχόμενο. Οι Ρόδιοι διανύουν περίοδο φόρμας, μετρώντας τρεις σερί επιτυχίες, με τις δύο πιο πρόσφατες να είναι επί των άμεσων ανταγωνιστών τους, του ΠΑΟΚ, στη Θεσσαλονίκη και του Άρη, στο σπίτι τους. Κι αυτοί θα προσπαθήσουν να φτάσουν στην πρώτη οκτάδα, οπότε το 1,22 στο να μείνουν στην κατηγορία και το 4,00 στον υποβιβασμό φαντάζουν λογικά.

Αντιθέτως σε δεινότερη θέση βρίσκονται οι Νικαιώτες. Η ομάδα που μέχρι τα μισά της περιόδου ήταν η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, χτυπήθηκε από τα οικονομικά προβλήματα και τις αποχωρήσεις κομβικών παικτών της, όπως ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο Μπαρτ, ο Τζαμάλ Τζόουνς, ο Λάκι Τζόουνς αργότερα και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Πλέον δίνει αγώνα για τη ζωή της και τη σώζουν προς το παρόν οι εντός έδρας επικρατήσεις επί του Άρη και του Πανιωνίου. Αυτές είναι οι μόνες της νίκες στα έσχατα εννιά παιχνίδια της και για αυτό το λόγο το ζευγάρι αποδόσεων γέρνει σαφώς προς το να μείνει στην κατηγορία (1,28 – 3,50).

Με 26 βαθμούς ακολουθεί η Λάρισα, που ο stoiximan δίνει πιο πιθανό το να μην τερματίσει στις δύο τελευταίες θέσεις (1,11 σε σχέση με το 6,00). Μάλιστα, η εταιρία θεωρεί ότι έχει περισσότερες πιθανότητες να σωθεί από τον Κολοσσό, αν και κάτι τέτοιο βάσει προγράμματος και βαθμολογίας δε μοιάζει φυσιολογικό.

Συνεχίζουμε μπαίνοντας στο χορό των καταραμένων. Ο Πανιώνιος έχει 25 βαθμούς, αλλά αγνοεί τη χαρά της επιτυχίας εδώ και πέντε αγωνιστικές. Βέβαια, το θετικό για τους «κυανέρυθρους» είναι ότι κρατούν την τύχη στα χέρια τους, καθώς αντιμετωπίζουν όλες τις ομάδες που βρίσκονται σε απόσταση ενός βαθμού, είτε πάνω, είτε κάτω από αυτούς. Μετά τις αναμετρήσεις με Λαύριο και Προμηθέα, η ομάδα της Νέας Σμύρνης φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ και τη Λάρισα και υποδέχεται τον Άρης και τη Λάρισα. Μέχρι τότε όλα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει, καθώς την τελευταία αγωνιστική πάνε στο ΟΑΚΑ, για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ. Το ζευγάρι αποδόσεων (1,50 υπέρ του υποβιβασμού και 2,50 κατά) δείχνει τη δυσχερή θέση στην οποία βρίσκεται το σύνολο του Λίνου Γαβριήλ, ο οποίος πρέπει να καλύψει τα κενά στις θέσεις των ψηλών, μετά τις αποχωρήσεις των Σαμάρντο Σάμουελς και Μπράντον Μπάουμαν.

Ίδιες αποδόσεις με τον Πανιώνιο συναντάμε και στον ΠΑΟΚ, παρότι ο «δικέφαλος του Βορρά» έχει μία νίκη λιγότερη και 24 βαθμούς. Αυτό συμβαίνει καθώς οι Θεσσαλονικείς έχουν τρία βατά παιχνίδια στην έδρα τους και με ισάριθμες επιτυχίες ίσως πάρουν τους πόντους που χρειάζονται για να παραμείνουν στην κατηγορία.

Τέλος, πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό (1,40 έναντι 2,80) είναι ο Άρης, που και το πρόγραμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του. Δύσκολες αναμετρήσεις στη Θεσσαλονίκη και εκτός έδρας ματς, τα οποία οι αντίπαλοί του θα έχουν σημαδέψει προκειμένου να πάρουν τα αποτελέσματα που χρειάζονται για να πετύχουν τους στόχους τους.

Basket League στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ