*Τρίτος όμιλος της League Α του Nations League. Συμμετέχουν οι Πορτογαλία, Ιταλία και Πολωνία. Η πρώτη κερδίζει την πρόκριση στα πλέι-οφ, ενώ η τελευταία υποβιβάζεται στη League Β.

*Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι συμπληρώνει απόψε 100 συμμετοχές με την φανέλα της εθνικής Πολωνίας.

*Ο Φερνάντο Σάντος συμπλήρωσε χθες τα 65 του χρόνια, όντας γεννημένος στις 10 Οκτωβρίου του 1954.

ΠΟΛΩΝΙΑ

Την πρώτη της νίκη στον όμιλο θα ψάξει η Πολωνία, μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα της με αντίπαλο την Ιταλία στην Μπολόνια και με σκορ 1-1. Μόλις στο 6΄ ο Ζιελίνσκι νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ντοναρούμα, ενώ στο 23΄ το σουτ του Ινσίνιε έφυγε λίγο άουτ. Στο 40΄ ο Λεβαντόφσκι έβγαλε όμορφη σέντρα από αριστερά και ο Ζιελίνσκι με σουτ στην κίνηση έκανε το 0-1. Στο 47΄ το κοντινό γυριστό του Λεβαντόφσκι, έφυγε ελάχιστα άουτ, όπως και το σουτ του Μπερναρντέσκι στο 52΄. Στο 74΄ ο Κιέζα έκανε το σουτ αλλά ο Φαμπιάνσκι απέκρουσε και δύο λεπτά αργότερα ο Κιέζα κέρδισε πέναλτι από τον Μπλαστσικόφσκι και ο Ζορζίνιο από την «άσπρη βούλα»  έγραψε το τελικό 1-1. Λίγες ημέρες αργότερα ακολούθησε μια φιλική εντός έδρας ισοπαλία με αντίπαλο την Ιρλανδία και με σκορ 1-1.

Για το αποψινό παιχνίδι δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα απουσιών, με τον Λεβαντόφσκι να συμπληρώνει 100 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του και τον εξαιρετικά φορμαρισμένο φορ Πιάτεκ της Τζένοα να μπαίνει στην αποστολή. Μια αποστολή που αποτελείται από τους εξής: Τερματοφύλακες: Σέζνι (Γιουβέντους), Φαμπιάνσκι (Γουέστ Χαμ), Ντραγκόφσκι (Φιορεντίνα). Αμυντικοί: Πιέτρζακ (Βίσλα Κρακοβίας), Ρέκα (Αταλάντα), Καμίνσκι (Φορτούνα Ντίσεντορφ), Μπεντνάρεκ (Σαουθάμπτον), Κεντζιόρα (Ντιναμό Κιέβου), Γκλικ (Μονακό), Μπερεσίνσκι (Σαμπντόρια), Ολκόφσκι (Μπόλτον), Γέντρζετζουκ (Λέγκια  Βαρσοβίας). Μέσοι: Κλιχ (Λιντς), Φρανκόφσκι (Γιαγκελόνια), Γκροσίτσκι (Χαλ), Γκοράλσκι (Λουντογκόρετς), Λινέτι (Σαμπντόρια), Κριχόβιακ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Μπλαστσικόβσκι (Βόλφσμπουργκ), Ζιελίνσκι (Νάπολι), Κουρζάβα (Aμιάν), Σιμάνσκι (Βίσλα Πλοκ), Καντζιόρ (Ντιναμό Ζάγκρεμπ). Επιθετικοί: Μίλικ (Νάπολι), Λεβαντόβσκι (Μπάγερν), Πιάτεκ (Τζένοα).

Στατιστικό: Μετρά 4/7 over στα 7 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας, φιλικά κι επίσημα.

Προηγούμενο ματς: Φιλική ισοπαλία με σκορ 1-1 απέναντι στην Ιρλανδία.

Το Πολωνία – Πορτογαλία παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Nations League (Κλικ Εδώ)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα για την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος στον όμιλο, καθώς κέρδισε στη Λισσαβόνα με σκορ 1-0 την Ιταλία. Μόλις στο 5΄ ο Ρούμπεν Νέβες σέντραρε αλλά ο Καρβάλιο μόνος μέσα από τη μικρή περιοχή αστόχησε με κεφαλιά, ενώ στο 27΄ μετά από κακή έξοδο του Ντοναρούμα, ο Μπερνάρντο Σίλβα σούταρε και ο Ρομανιόλι έσωσε την Ιταλία πάνω στη γραμμή. Στο 31΄ μετά  από σέντρα του Μπερνάρντο Σίλβα ο Κρισίτο παραλίγο να πετύχει αυτογκόλ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ντοναρούμα και στο 35΄ το σουτ του Καρβάλιο έξυσε το δοκάρι της Ιταλίας. Οι Πορτογάλοι μπήκαν δυνατά και στην επανάληψη και στο 48΄ ο Μπρούμα από έκανε το γύρισμα και ο Αντρέ Σίλβα από κοντά με δυνατό πλασέ έκανε το 1-0. Στο 54΄ ο Ντοναρούμα απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Μπερνάρντο Σίλβα από δεξιά και στο 68΄ απέκρουσε και το σουτ του Πίτσι από αριστερά. Στο 78΄ η κεφαλιά του Τζάτζα μετά από κόρνερ, πέρασε λίγο άουτ.

Ο Φερνάντο Σάντος που συμπλήρωσε χθες τα 65 του χρόνια δεν μπορεί να υπολογίζει εκ νέου στον Κριστιάνο Ρονάλντο που δεν κλήθηκε στην αποστολή, ενώ εκτός λόγω ενοχλήσεων, τέθηκε και ο φορ Γκέδες. Η αποστολή αποτελείται από τους εξής: Τερματοφύλακες: Ράμος (Τοντέλα), Μπέτο (Γκέζτεπε), Ρουί Πατρίσιο (Γουλβς). Αμυντικοί: Σέντρικ Σοάρες (Σαουθάμπτον), Μάριο Ρουί (Νάπολι), Πέπε (Μπεσίκτας), Ρούμπεν Ντίας (Μπενφίκα), Κανσέλο (Γιουβέντους), Νέτο (Ζενίτ), Μέντες (Μονπελιέ), Κέβιν Ροντρίγκες (Σοσιεδάδ). Μέσοι: Μπρούνο Φερνάντες (Σπόρτινγκ Λισσαβόνας), Ζέντσον Φερνάντες (Μπενφίκα), Γουίλιαμ Καρβάλιο (Μπέτις), Πίτσι (Μπενφίκα), Ρούμπεν Νέβες (Γουλβς), Ολιβέιρα (Πόρτο), Ρενάτο Σάντσες (Μπάγερν), Ντανίλο Περέιρα (Πόρτο) . Επιθετικοί: Αντρέ Σίλβα (Σεβίλλη), Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Έντερ (Λοκομοτίβ Μόσχας), Μπρούμα (Λειψία), Έλντερ Κόστα (Γουλβς).

Στατιστικό: Μετρά 4/6 under στα 6 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτου έδρας, φιλικά κι επίσημα.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με σκορ 1-0 επί της Ιταλίας, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της φάση των ομίλων στο Nations League.

Γιώργος Μάντζιος