*Επαναληπτικός αγώνας για τη φάση των «32» του Κόπα Σουνταμερικάνα. Είναι σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Σε περίπτωση επανάληψης του σκορ του πρώτου αγώνα, τότε δεν υπάρχει παράταση και ακολουθεί απευθείας η διαδικασία των πέναλτι.

*Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο την Μπαϊα.

*Στο πρώτο παιχνίδι (Νασιονάλ Ασουνσιόν – Μποταφόγκο 2-1): Η Νασιονάλ άνοιξε το σκορ στο 10’, η Μποταφόγκο κατάφερε να ισοφαρίσει στο 31ο λεπτό, αλλά η ομάδα από την Παραγουάη πέτυχε και δεύτερο τέρμα στο 52’.

ΜΠΟΤΑΦΟΓΚΟ (Βραζιλία)

Η Μποταφόγκο αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εκτός έδρας με την Παρανά, σε έναν αγώνα που άξιζε τη νίκη. Ηταν καλύτερη και πιο απειλητική από την αντίπαλο της σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, έχασε τις πιο κλασσικές ευκαιρίες και προηγήθηκε δίκαια με πέναλτι στο 71ο λεπτό. Αλλά τιμωρήθηκε με ένα μακρινό σουτ που κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα της στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και ενώ αμφότερες οι ομάδες έπαιζαν με παίκτη λιγότερο από το 28ο λεπτό, όταν και ξέσπασε σύρραξη μετά από ένα μαρκάρισμα.

Αυτό ήταν το τέταρτο σερί παιχνίδι που δεν κερδίζει, στο ντεμπούτο του Ζε Ρικάρντο στον πάγκο της. Πάντως βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα στο πρωτάθλημα, αλλά στην ελάχιστη απόσταση ασφαλείας από τη ζώνη του υποβιβασμού. Εκεί που παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένη είναι στην έδρα της, όπου στα εννιά τελευταία παιχνίδια της είναι αήττητη, αν και έχει πέντε ισοπαλίες.

Πάντως ο Ζε Ρικάρντο ήταν ικανοποιημένος από αυτά που είδε στον πρώτο του αγώνα ως προπονητής της, αλλά δεν θέλησε να αναφερθεί σε κάποιον στόχο που έχει θέσει. Αυτό που προέχει όπως είπε, είναι ο σημερινός επαναληπτικός, καθώς η κατάκτηση του Copa Sudamericana ήταν από τους στόχους της ομάδας στην αρχή της σεζόν. Και θα πρέπει να αποφευχθούν λάθη και έλλειψη συγκέντρωσης ανάλογη με το τελευταίο παιχνίδι, αφού μπορούν να κοστίσουν πολύ περισσότερο, δηλαδή έναν αποκλεισμό.

Παραμένει εκτός ο Γκατίτο Φερνάντεζ (ΤΕ) που έχει κάποιες ενοχλήσεις από πριν το παγκόσμιο κύπελλο και δεν επέστρεψε τελικά όπως αναμενόταν, αλλά το σημαντικότερο νέο πρόβλημα είναι ο τραυματισμός του βασικού της επιθετικού και πρώτου σκόρερ, Κιέζα, που θα απουσιάσει επίσης.

Προηγούμενο παιχνίδι: Η Μποταφόγκο έφερε 1-1 εκτός με την Παρανά για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Εχει πέντε σερί under 2,5 εντός.

Το Μποταφόγκο – Νασιονάλ Ασουνσιόν παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΑΣΟΥΝΣΙΟΝ (Παραγουάη)

Η Νασιονάλ κέρδισε 3-1 εντός την Ντεπορτίβο Σαντάνι, σε έναν αγώνα που προηγήθηκε με πέναλτι στο 13ο λεπτό. Φάνηκε να «καθαρίζει» τον αγώνα με τέρμα στο 46’, αλλά η αντίπαλος της μείωσε δύο λεπτά αργότερα, πριν αποκτήσει και πάλι καθαρό προβάδισμα δύο τερμάτων με γκολ στο 75’. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη της στα πέντε τελευταία παιχνίδια που δεν χάνει. Πάντως στο πρωτάθλημα δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά, αφού αυτή ήταν η πρώτη της νίκη έπειτα από διεξαγωγή πέντε αγωνιστικών, αν και έχει μόνο μία ήττα σε αυτό το διάστημα.

Ο προπονητής της, Σέλσο Αγιάλα, τόνισε πως δεν γίνεται η ομάδα του να παίξει μόνο αμυντικά για να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα, ανεξαρτήτως της πίεσης που θα δεχθεί από την αντίπαλο της. Θα πρέπει να παίξουν έξυπνα και να κυνηγήσουν κάποιο τέρμα, αν και αναγνώρισε πως το πιθανότερο είναι ότι αυτό θα συμβεί μόνο μέσω κάποιων αντεπιθέσεων.

Το πιθανότερο είναι πως θα παίξει με την ενδεκάδα που κέρδισε και τον πρώτο αγώνα με την Μποταφόγκο, με τον επιθετικό της, Ντανίλο Σάντακρουζ, να δημιουργεί πολλά προβλήματα στη βραζιλιάνικη ομάδα.

Προηγούμενο παιχνίδι: Η Νασιονάλ Ασουνσιόν κέρδισε 3-1 εντός την Ντεπορτίβο Σαντάνι για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Εχει εφτά συνεχόμενα G/G.

Κώστας Σφήκας