*Πρώτα παιχνίδια για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα ρεβάνς στην έδρα της φιλοξενούμενης.

*Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει στον επόμενο γύρο τον νικητή του Βέντσπιλς – Μπορντό.

ΤΖΟΥΡΓΚΑΡΝΤΕΝ (Σουηδία, 247)

Επιστροφή μετά από δέκα χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για την Τζουργκάρντεν, η οποία εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον 2ο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, χάρη στο Κύπελλο που κατέκτησε στις αρχές της φετινής σεζόν, κερδίζοντας πανηγυρικά τη Μάλμε στον τελικό (3-0). Συμμετέχει για πέμπτη φορά στην εν λόγω διοργάνωση, δεν κατάφερε ποτέ να περάσει στον 3ο προκριματικό, στην τελευταία της συμμετοχή το 2008 αποκλείστηκε σε αυτό τον γύρο από τη Ρόζενμποργκ (νίκη 2-1 εντός έδρας, ήττα 5-0 εκτός έδρας).

Στον πάγκο της βρίσκεται από τον Δεκέμβριο του 2016 ο Μελκεμίτσελ, ο οποίος κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης, μετά τις εξαιρετικές πορείες που κατέγραψε με την ΑΦΚ Γιουνάιτεντ (ΑΦΚ Εσκιλστούνα πλέον). Το ρόστερ της απαρτίζεται κυρίως από γηγενείς ποδοσφαιριστές, κανένας δεν παίζει στην Εθνική Σουηδίας, ενώ υπάρχουν επίσης δύο Νορβηγοί και ακόμη τρεις Αφρικανοί. Ξεχωρίζουν ο γκολκίπερ Ίσακσον και ο αμυντικός – αρχηγός Όλσον, ο οποίος αγωνιζόταν χρόνια στη Γουέστ Μπρομ.

Σε πλήρη εξέλιξη το εγχώριο πρωτάθλημα, με την Τζουργκάντεν να τα πηγαίνει περίφημα, αφού μετά το πέρασμα 15 αγωνιστικών φιγουράρει στην τέταρτη θέση της κατάταξης, τρεις πίσω από την «τριάδα», έχοντας ωστόσο παιχνίδι περισσότερο από τις Χάμαρμπι και Νόρκεπινγκ, ενώ βρίσκεται έξι πόντους μακριά από την κορυφή. Στο πρόσφατο παιχνίδι της την Κυριακή επικράτησε 2-1 της Χάκεν στη Στοκχόλμη (με ανατροπή), διευρύνοντας το αήττητο σερί της στις επτά αγωνιστικές (6-1-0).

«Βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, όλοι οι παίκτες είναι ετοιμοπόλεμοι για το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς στην Ουκρανία, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό», υποστήριξε ο κόουτς Μελκεμίτσελ. Δεν έχει δικαίωμα ο νεοφερμένος επιθετικός Μπάρκροθ, ο οποίος αγωνίστηκε στον προηγούμενο προκριματικό με τη Λεχ Πόζναν. Εκτός αποστολής παραμένει ο πρώτος σκόρερ Καντεβέρε (Επιθετικός), που είναι τραυματίας.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση για την Τζουργκάρντεν 2-1 επί της Χάκεν.

Στατιστικό: G/G τα τέσσερα απ’ τα πέντε τελευταία παιχνίδια της Τζουργκάρντεν στο πρωτάθλημα. (δες το στην Vivobet )

O bookmaker δεν βρέθηκε

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

ΙΛΙΤΣΙΒΕΤΣ (Ουκρανία, 146)

Από την άλλη πλευρά, η Ιλίτσιβετς αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας και εδρεύει στη Μαριούπολη. Τερμάτισε στην πέμπτη θέση του περσινού πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας τη συμμετοχή της στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ  για δεύτερη μόλις φορά στην ιστορία της. Τελευταία της συμμετοχή στη συγκεκριμένη διοργάνωση το 2004, στον πρώτο προκριματικό ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπάναντς από την Αρμενία, για να γνωρίσει έπειτα τον αποκλεισμό από την Αούστρια Βιέννης.

Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2017 0 39χρονος Ολεξάντρ Μπάμπιτς, το ρόστερ της απαρτίζεται κατά κύριο λόγο από γηγενείς ποδοσφαιριστές, μόλις δύο οι ξένοι (ένας Καμερουνέζος κι ένας Σκοπιανός). Την Κυριακή ξεκίνησε με το «αριστερό» τις υποχρεώσεις της για την ουκρανική λίγκα, γνωρίζοντας την εκτός έδρας ήττα με 2-1 από τη Ζόρια. Με βάση την εικόνα του αγώνα άξιζε να χάσει, προηγήθηκε στο 9’ (0-1), ήταν κατώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, δέχθηκε την ισοφάριση στο 50’ (1-1) και την ανατροπή στο 87’ της συνάντησης (2-1). «Έχουμε δύσκολη αποστολή στη Στοκχόλμη, η Τζουργκάρντεν βρίσκεται σε καλύτερη ετοιμότητα και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα της Σουηδίας. Έχουμε ως στόχο το εκτός έδρας γκολ και αυτό θα επιδιώξουμε να πετύχουμε, επεσήμανε ο κόουτς Μπάμπιτς. Εκτός αποστολής έμεινε ο Σάβιν (Αμυντικός).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 2-1 από την Ζόρια.

Στατιστικό: G/G τα τρία πρόσφατα παιχνίδια της Ιλίτσιβετς.

Αριστείδης Χατζηγεωργίου