1η Αγωνιστική

ΛΟΥΚΕΡΝΗ

Μπορεί σε καμία περίπτωση να μην βρίσκεται στο επίπεδο των Βασιλεία και Γιουνγκ Μπόις, η Λουκέρνη ωστόσο έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να εδραιωθεί στα ψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Έτσι και πέρσι τερμάτισε στην 3η θέση του πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας και το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Παρουσίασε ένα σταθερά καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος και στόχος της για φέτος δεν είναι άλλος από μια θέση στην πρώτη τετράδα, σε συνδυασμό με μια καλή πορεία στην Ευρώπη. Στον πάγκο της βρίσκεται φέτος ο Ρενέ Βάιλερ, που αντικατέστησε τον Σεοανέ. Λίγες οι αλλαγές στο ρόστερ της σε σχέση με την περσινή σεζόν, σημαντικότερη απώλεια είναι αυτή του μέσου Κριεζίου που θα αγωνίζεται φέτος στη Ζυρίχη, ενώ δεν προχώρησε σε κάποια σημαντική προσθήκη.

Άφησε θετικές εντυπώσεις στα φιλικά προετοιμασίας της, καθώς επικράτησε των Βιντερτούρ (3-1) και Σοσό (0-1), ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη με Ντιναμό Κιέβου (1-1), Βαντούζ (0-0) και Λουγκάνο (1-1).

Προηγούμενο ματς: Με 0-1 επικράτησε της Σοσό σε φιλική αναμέτρηση η Λουκέρνη.

Στατιστικό: under 2.5 τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της (δες το στην Goalbet).

Το Λουκέρνη – Ξαμάξ παίζει στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΞΑΜΑΞ

Επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία έξι χρόνια μετά για την Ξαμάξ, που δεν έχει στο μυαλό της κάτι άλλο πέρα της παραμονής της για τη φετινή σεζόν. Έκανε πράγματα και θαύματα πέρσι στη Β’ Κατηγορία, τερματίζοντας με σχετική άνεση στην κορυφή και στο +21 από τη 2η Σαφχάουζεν. Στον πάγκο της βρίσκεται σταθερά τα τελευταία χρόνια ο τεχνικός Μίτσελ Ντεκαστέλ που έχει βοηθήσει σημαντικά την ομάδα να ανέβει επίπεδο. Ένας σύλλογος που μετρά δυο κατακτήσεις πρωταθλημάτων το 1987 και το 1988, ενώ έχει και πολλές συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ελάχιστες οι αλλαγές στο ρόστερ της, κατάφερε να κρατήσει στην ομάδα τον περσινό πρώτο σκόρερ Νουτζόλο, που είναι και το αστέρι της ομάδας.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της έδωσε δυνατά φιλικά τεστ και άφησε θετικές εντυπώσεις, καθώς επικράτησε των Τουν (1-2) και Λωζάνη (1-5), αναδείχθηκε ισόπαλη με Γουλβς (1-1) και Αϊντχόφεν (1-1), ενώ ηττήθηκε από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-2).

Προηγούμενο ματς: Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Ξαμάξ και Αϊντχόφεν σε φιλική αναμέτρηση.

Στατιστικό: g/g τα έξι τελευταία παιχνίδια της.

Κάτια Μοσχίδου