*Φάση ομίλων του Euro 2018 U19 που διεξάγεται στη Φινλανδία. Δύο γκρουπ των τεσσάρων ομάδων, την πρόκριση στην ημιτελική φάση της διοργάνωσης παίρνουν οι δύο πρώτοι.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ U19

Ως «οικοδέσποινα» του Euro 2019 U19, η Φινλανδία δεν χρειάστηκε να δώσει αγώνες για την πρόκριση στην επόμενη φάση, εξασφαλίζοντας απευθείας τη συμμετοχή της στα τελικά της διοργάνωσης. Είναι με διαφορά η πιο αδύναμη ομάδα που συμμετέχει στην τελική φάση, ωστόσο παίζει στην έδρα της, και απαλλαγμένη από οποιοδήποτε άγχος, δείχνει ικανή να κάνει τη ζημιά στις ισχυρότερες αντιπάλους της. Στον πάγκο της βρίσκεται από τον περασμένο Ιούλιο ο Γιούχα Μάλινεν, ο οποίος έχει περάσει και από τους πάγκους των Ροβανιέμι και Λάχτι. Υπάρχει ποιότητα στο ρόστερ της, με τους περισσότερους ποδοσφαιριστές να αγωνίζονται στο εγχώριο πρωτάθλημα. Από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι τις αρχές Μαρτίου έδωσε συνολικά επτά φιλικά, δεν κέρδισε κανένα, ενώ στα έξι πιο πρόσφατα έμεινε άσφαιρη.

Προηγούμενο ματς: Φιλική ισοπαλία 0-0 με το ΠΓΔΜ.

Στατιστικό: Άσφαιρη έμεινε η Φινλανδία στα έξι τελευταία παιχνίδια. (Δείτε τις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες)

Το Φινλανδία U19 – Ιταλία U19 παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΙΤΑΛΙΑ U19

Από την άλλη πλευρά, η Ιταλία εκμεταλλεύτηκε ότι ο όμιλος της στην Elite Round φάση διεξήχθη στην έδρα της και ούσα η καλύτερη ομάδα του γκρουπ, πήρε την πρόκριση για τα τελικά της διοργάνωσης μπροστά από τις Πολωνία, Ελλάδα και Τσεχία. Σε αυτό το επίπεδο, η τελευταία της διάκριση ήταν το 2016, όταν έφθασε μέχρι τον τελικό, αλλά γνώρισε τον διασυρμό με 4-0 από τη Γαλλία. Μάλιστα, μια φορά έχει καταφέρει να φθάσει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, κερδίζοντας 2-0 την Πορτογαλία. Στο τιμόνι της ομάδας παραμένει από τον Αύγουστο του 2017 ο Πάολο Νικολάτο, στο ρόστερ της φυσικά υπάρχει ποιότητα και μαζί με την Πορτογαλία είναι τα δύο ακλόνητα φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά. Η νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στον κομπάρσο του ομίλου Φινλανδία, αποτελεί μονόδρομο.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Τσεχία.

Στατιστικό: G/G τα πέντε απ’ τα επτά πρόσφατα παιχνίδια της Ιταλίας.

Αριστείδης Χατζηγεωργίου