*Τρίτη αγωνιστικών των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

*Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η Αστάνα αντιμετωπίζει ομάδα από το Ισραήλ. Η προηγούμενη ήταν τη σεζόν 2014/15 για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, όταν απέκλεισε την Χάποελ Τελ Αβίβ, επικρατώντας με 3-0 στο εντός έδρας ματς, ενώ γνώρισε την ήττα με 1-0 στην Λάρνακα.

*Από την πλευρά της, η Μακάμπι Τελ Αβίβ αντιμετωπίζει και αυτή για δεύτερη φορά στην ιστορία της, ομάδα από το Καζακστάν. Η πρώτη ήταν την περασμένη σεζόν, για τον δεύτερο προκριματικό του Γιουρόπα Λιγκ, όταν απέσπασε ισοπαλία (1-1) εκτός έδρας από την Καϊράτ, ενώ επικράτησε με 2-1 εντός.

ΑΣΤΑΝΑ (Καζακστάν)

Μακριά από τους τρεις βαθμούς της νίκης παραμένει μετά και τις από δυο πρώτες αγωνιστικές της διοργάνωσης, η Αστάνα, μετρώντας μια ισοπαλία και μια ήττα. Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Στάνιμιρ Στόιλοφ φιλοξένησε την Σλάβια Πράγας, από την οποία βρέθηκε πίσω στο σκορ από το 18ο λεπτό. Ωστόσο, έφερε το ματς στα ίσα πριν από το ημίχρονο, με τον Τόμασοβ να ισοφαρίζει σε 1-1 στο 42′. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τις δυο ομάδες να μοιράζονται έτσι από ένα βαθμό. Σκόραρε έτσι και στα δυο παιχνίδια της, μέχρι τώρα. Αήττητη στα 16 τελευταία εντός έδρας ευρωπαϊκά της παιχνίδια, μετρώντας οκτώ νίκες και οκτώ ισοπαλίες.

Προέρχεται από ένα νικηφόρο σερί δυο αγώνων, κόντρα σε Σαχτιόρ Καραγκάντι (0-1) και Ίρτις Πάβλονταρ (2-1). Με την τελευταία αναμετρήθηκε την περασμένη Κυριακή και επικράτησε χάρη στα τέρματα των Μουρταζάεφ (52′) και Τουμάσι (πεν. 64′), κάνοντας παράλληλα και ανατροπή στο σκορ, καθώς βρέθηκε να “κυνηγάει” λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους. Έφτασε έτσι τους 73 βαθμούς και είναι στη πρώτη θέση, ούσα τέσσερις βαθμούς πάνω από την Καϊράτ, η οποία έχει και ένα ματς περισσότερο. Αήττητη στα έξι τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις με τέσσερις νίκες και δυο ισοπαλίες, ενώ δεν έχει ηττηθεί στα 16 τελευταία μπροστά στο κοινό της, με 13 νίκες και τρεις ισοπαλίες. Με απουσίες η αποστολή της για το σημερινό παιχνίδι.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη 2-1 επί της Ίρτις Πάβλονταρ για το Πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Under 2.5 τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. (Δείτε τις νόμιμες στοιχηματικές ιστοσελίδες)

Το Αστάνα – Μακάμπι Τελ Αβίβ παίζει στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ισραήλ)

Από την πλευρά της, ούτε η Μακάμπι Τελ Αβίβ έχει καταφέρει να πανηγυρίσει ακόμη κάποια νίκη στους ομίλους του φετινού Γιουρόπα Λιγκ, μετρώντας και αυτή από μια ισοπαλία και ήττα. Την προηγούμενη αγωνιστική, η ομάδα του Ζόρντι Κρόιφ φιλοξένησε την Βιγιαρέαλ, με την οποία και μοιράστηκε από ένα βαθμό, μετά και την μεταξύ τους “λευκή” ισοπαλία. Αποτέλεσμα που την κολακεύει, καθώς αν και υπήρχαν ελάχιστες καλές ευκαιρίες στο ματς, όλες ήταν από ισπανικής πλευράς. Δεύτερο σερί ματς που δεν σκόραρε, καθώς δεν βρήκε δίχτυα ούτε κόντρα στην Σλάβια Πράγας (1-0). Επικράτησε στα τέσσερα από τα πέντε φετινά εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια της, έχοντας παράλληλα και μια ήττα.

Προέρχεται από την εντός έδρας επικράτηση με 2-0 επί της Μπνέι Γιεχούντα, για το πρωτάθλημα. Μετά από ένα “άσφαιρο” πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με το τέρμα του Κιάρτανσον στο 50′, με τον Μπλάκμαν να διαμορφώνει το τελικό 2-0 στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης. Έφτασε τους 14 βαθμούς σε εφτά αγωνιστικές και είναι στην δεύτερη θέση μαζί με την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ, ούσα και στο -3 από την πρωτοπόρο Χάποελ Χάιφα. Αήττητη στα πέντε τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις με δυο νίκες και τρεις ισοπαλίες. Παράλληλα, μετράει οκτώ νίκες σε δέκα εκτός έδρας ματς, ανεξαρτήτως διοργάνωσης φέτος, έχοντας ακόμη μια ισοπαλία και μια ήττα. Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα για τον Ζόρντι Κρόιφ.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη 2-0 επί της Μπνέι Γιεχούντα για το Πρωτάθλημα.

Στατιστικό: N/G και Under 2.5 τα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Γιάννης Καλαϊτζίδης