ΣΟΣΟ

Ιδιαιτέρως ενθαρρυντικά μπορούν να χαρακτηριστούν τα μηνύματα που στέλνει η φετινή Σοσό, η οποία αν εξαιρέσει κανείς τον αποκλεισμό από τη Βαλενσιέν στο Λιγκ Καπ, τα πηγαίνει περίφημα, ούσα αήττητη στο πρωτάθλημα (2-2-0). Αήττητο το οποίο κρατήθηκε μετά κόπων και βασάνων την περασμένη αγωνιστική, με τη Σοσό να καταφέρνει έστω και στα τελευταία λεπτά να «κλέψει» την εκτός έδρας ισοπαλία με σκορ 2-2 από τη Νανσί. Παρά το γεγονός ότι μόλις στο 16’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο τέρματα, η Σοσό έβγαλε αντίδραση και μείωσε άμεσα (19’) με τον Ταρντιέ, αλλάζοντας τους συσχετισμούς της αναμέτρησης. Το βαθμό, όμως, δεν έμελλε να τον σώσει νωρίτερα από το 87’ όταν ο Μαρτέν ολοκλήρωσε την «επιστροφή» της ομάδας του.

Το πήραν απόφαση στις τάξεις της ότι δεν πρόκειται να διατηρήσουν τον περσινό πρώτο σκόρερ, Αντριατσίμα, με τον Πέτερ Τζάιντλερ να το παραδέχεται στην τελευταία συνέντευξη Τύπου και να ανοίγει το δρόμο στην έλευση προτάσεων. «Πρέπει να είμαστε ταπεινοί και προσεκτικοί απέναντι στη Σατορού. Στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν σου χαρίζεται» δήλωσε από κει και πέρα ο Γερμανός, ο οποίος πέραν του Αντριατσίμα (Επιθετικός, 1/0) δεν υπολογίζει και στους Σαό (Επιθετικός) και Ακτάς (Μέσος).

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία με σκορ 2-2 απέναντι στη Νανσί για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Στα 6/7 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα σημειώθηκε Over 2,5 (Δες το στην Magicbet).

O bookmaker δεν βρέθηκε

ΣΑΤΟΡΟΥ

Στην καλύτερη δυνατή θέση από όλες τις νεοφώτιστες ομάδες της κατηγορίας δείχνει να βρίσκεται η Σατορού, η οποία παρά το γεγονός ότι κλήθηκε να φέρει σε πέρας ένα πολύ απαιτητικό πρόγραμμα στις πρώτες αγωνιστικές, κατάφερε να μαζέψει 6 βαθμούς, αλλά και να αποκλειστεί με το κεφάλι ψηλά από την Κλερμόν για το Λιγκ Καπ. Έτσι, λοιπόν, μετά τις ήττες από Βαλενσιέν και Λοριάν, η Σατορού βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στις νίκες, χάρη στο εντός έδρας 1-0 επί της Νιμ. Μπορεί στο πρώτο μέρος να τα βρήκε σκούρα και να αδυνατούσε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις, όμως στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ζαν-Λουκ Βασέρ ήταν καλύτερη και κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη στο τέρμα που πέτυχε ο Μαμπεγιά στο 79’.

Τα πράγματα, μάλιστα, θα ήταν ακόμη καλύτερα αν στις καθυστερήσεις του αγώνα δεν έχανε με δεύτερη κίτρινη τον Μαντάν (Επιθετικός, 2/0), που θα λείψει από τρία παιχνίδια (σ.σ. μαζί με το σημερινό). «Οφείλουμε να χτίσουμε πάνω στη νίκη επί της Νιμ, να μείνουμε συγκεντρωμένοι μέχρι το τέλος του αγώνα και να προσαρμοστούμε στο επιθετικό κομμάτι» σημείωσε ο Βασέρ, αναγνωρίζοντας πως η ομάδα του θα έχει δύσκολο έργο. Το θετικό γι’ αυτόν είναι πως υπολογίζει ξανά και στους Μπενραμά (Επιθετικός, 2/1) και Τουνκαρά (Επιθετικός, 1/0).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη με 1-0 επί της Νιμ για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Στα 4 τελευταία παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις σημειώθηκε N/G.

Κώστας Γιαλαμάς